Conecteaza-te cu noi

Societate

Joi, 20 iulie, spectacol extraordinar de folclor susținut de Ansamblul ”Brâulețul”

Published

on

centrul cultural spectacol brauletul

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Proroc Ilie, Ansamblul Folcloric Profesionist ”Brâulețul” vă invită joi, 20 iulie, cu începere de la ora 19.00, în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, la un spectacol extraordinar de folclor. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada”, iar accesul publicului este gratuit.

Alături de orchestră și de grupul de dansatori, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, vor evolua îndrăgiți interpreți de muzică populară atât consacrați, cât și din tânăra generație de speranțe, în cadrul unui spectacol de folclor autentic românesc, care va aduce în prim-plan frumusețea cântecului, dansului și a portului popular tradițional. Ansamblul Folcloric Profesionist ”Brâulețul” a pregătit pentru publicul iubitor de folclor autentic o împletire armonioasă de suite instrumentale și coregrafice și recitaluri ale unor artiști valoroși.

Astfel, invitații evenimentului sunt: Maria Ghinea – apreciată cântăreață de muzică populară, Marilena Bordianu – cursantă talentată de la Clasa de Canto – Muzică Populară a Centrului Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada” și Elena Plătică – îndrăgita solistă a Ansamblului Folcloric Profesionist ”Brâulețul”. Orchestra este condusă de maestrul dirijor Cristian Obrejan.

”Entitate folclorică reprezentativă pentru zona Dobrogei, Ansamblul Folcloric Profesionist ”Brâuleţul” este, fără tăgadă, un nume important în peisajul folcloristic românesc, demn urmaș al unor nume ilustre precum Dan Moisescu, Gheorghe Parnica, Elena Roizen și alții. Sub egida Centrului Cultural Judeţean Constanţa ”Teodor T. Burada”, Ansamblul Folcloric Profesionist ”Brâuleţul” are ca misiune promovarea și valorificarea tradițiilor dobrogene şi naţionale, redevenind, în ultimii ani, un adevărat ambasador al culturii autohtone.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions