Connect with us

Administratie

Dosar de candidat! Nicoleta Ploscaru, în cursa pentru Primăria Constanța

Publicat

la

Înghesuială mare la funcția de primar al municipiului Constanța. Tot mai multe persoane, înregimentate sau nu politic, vor să-i ia locul actualului edil, Decebal Făgădău. Cel mai nou aspirant la funcția de primar al Constanței este Nicoleta Ploscaru, care a anunțat, public, pe pagina sa de Facebook, că va candida din postura de independentă.

„Sunt Nicoleta Ploscaru. Voi candida ca independentă la funcția de primar al Constanței. Independentă nu înseamnă singură. Zilnic mi se adresează tot mai mulți cetățeni care vor să se implice alături de mine. La Constanța, politicienii sunt mână în mână, fără să conteze partidele din care fac parte. Îi leagă interesele personale. Deasupra lor sunt magnații, afaceriștii îmbogățiți peste noapte din contracte cu statul. Ei sunt mafia politică. Constănțenii sunt furați, dar eu voi opri jaful. Scopul meu este bunăstarea cetățenilor. Constanța va fi din nou frumoasă, și bogată. Împreună scriem istorie“, este mesajul Nicoletei Ploscaru.

Cine e Nicoleta Ploscaru?

Și-a început cariera în anii 90 la PNȚCD, iar în această perioadă a devenit fina fostului primar țărănist al Mangaliei Zanfir Iorguș. După ce Iorguș a migrat la PDL, o regăsim pe Nicoleta Ploscaru membru al aceleiași formațiuni politice. În 2012, Nicoleta Ploscaru a candidat pentru Camera Deputaților din partea PP-DD, partidul fondat de Dan Diaconescu. Nicoleta Ploscaru a avut o relație de concubinaj, timp de peste 10 ani, cu norvegianul Kay Thorkildsen, potrivit Ziua de Constanța. La rândul său, Thorkildsen a avut un parteneriat de afaceri cu Sorin Strutinsky, fostul asociat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, potrivit sursei citate. În 2014, Nicoleta Ploscaru a fost reținută preventiv pentru o perioadă de 24 de ore, de către Parchetul Judecătoriei Constanța. Ulterior, ea a fost prezentată instanței cu propunerea de arestare preventivă, într-un dosar penal, constituit pe baza acuzației de furt calificat și tulburare de posesie. Concret, procurorii au acuzat-o că ar fi pătruns în standul închiriat în cadrul Pieței Balada de către o persoană fizică, reținând marfa din incintă în contul chiriei neachitate de aceasta. Propunerea de arestare a fost respinsă. Cu toate acestea, femeia a fost trimisă în judecată, fiind condamnată, pe fond, în aprilie 2017, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, pentru instigare la furt calificat și instigare de mărturie mincinoasă. În ianuarie 2018, Nicoleta Ploscaru a fost achitată definitiv în calea de atac. Numele Nicoletei Ploscaru mai figurează în dosarul 526/36/2019 al Secției Penale a Curții de Apel Constanța. Este vorba de o plângere împotriva soluției de neurmărire/netrimitere în judecată, formulată împotriva sa și altor trei persoane de către Wenche Synove Thorkildsen.

Nicoleta Ploscaru mai este implicată într-un proces civil, având ca obiect acțiunea în răspundere delictuală depusă de Felix Stroe, președintele PSD Constanța. Acesta din urmă a reclamat faptul că a fost calomniat și insultat de către Ploscaru.

În 2019, Nicoleta Ploscaru a câștigat un proces împotriva Primăriei Constanța, care a fost obligată să-i pună la dispoziție informații de interes public, solicitate în baza Legii 544/2001.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța: „Zona de acces către plaja Modern se transformă într-un spațiu atractiv și sigur“

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța se laudă într-un comunicat cu faptul că pavele moderne îmbracă suprafața pietonală care asigură accesul către plaja Modern.

„Echipele Confort Urban intervin în aceste zile asupra scărilor din zona de esplanadă de pe strada Mircea cel Bătrân. Infrastructura este refăcută complet pentru a îmbunătăți condițiile de trafic pietonal. Placarea cu pavele prezintă o serie de avantaje. Materialele sunt ușor de montat și conferă rezistență la diferențele de temperatură, precum și la uzură. Zona pietonală este delimitată cu borduri. Treptele vor fi consolidate prin montarea de cofraje de metal. Armătura va fi acoperită cu un strat de beton și vor placa cu metal contratreptele și pereții laterali ai scărilor. Zona va fi reamenajată pentru ca atât constănțenii, cât și turiștii să poată petrece timpul liber în mod civilizat.“, se arată în comunicatul Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consiliul Local Castelu, convocat în ședință ordinară. Vezi ce proiecte sunt supuse aprobării

Publicat

la data de

Scris de

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a convocat Consiliul Local în ședință ordinară, în 3 iunie, de ora 14.00. Ședința se va organiza şi desfășura în incinta anexei sediului administrativ al Primăriei comunei Castelu.

Iată ordinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, statului de funcţii şi a numărului de personal al aparatului de specialitate al primarului comunei Castelu, judeţul Constanţa pentru anul 2022 – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  2. Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgenţă în suma de 500 lei, doamnei Șaban Anife, reprezentând cheltuieli de înmormantare pentru Șaban Cicek – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea stabilirii prețului la consumul de apă pentru locuitorii din cadrul Fermei nr. 3 Castelu – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea aderării comunei Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apă – Canal Constanţa” – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  5. Întrebări, interpelări, petiții.

Membrii comisiilor pe domenii de specialitate sunt rugați să se prezinte în data de  02.06.2022, ora 14.00 în incinta Anexei Sediului administrativ al Primăriei Comunei Castelu – Sala de festivitați, str. Republicii, nr. 56, în vederea avizării proiectelor de hotărâri, astfel: Comisia nr. 1 pentru punctul nr. 1, 2 și 3,  Comisia nr. 2 pentru punctul nr. 2 și Comisia nr. 3 pentru punctul nr. 4 precum și pentru a formula și depune amendamente asupra acestora.

Art. 2  – Secretarul general al comunei va comunica prezenta dispoziţie Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa în vederea exercitării controlului de legalitate şi o va face publică prin afişare la sediul autorităţii administraţiei publice locale precum şi prin publicare la afişierul din sediul Primariei comunei Castelu şi în Monitorul Oficial al comunei pe site – ul  www.primariacomuneicastelu.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Șoseaua pe care Chițac vrea să o construiască în zona plajei Modern a primit AVIZ NEGATIV

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Constanței din partea USR, Florin Cocargeanu, a declarat că în comisia juridică, din care face şi el parte, HCL-ul propus de primarul Vergil Chiţac a primit aviz negativ.

„Intenţia de a introduce o Hotărâre de Consiliu Local ce va permite construirea unui drum rutier pe taluzul din zona plajei Modern contravine dorinței constănțenilor ca acea zonă să fie destinată pietonilor. În proiectul „Promenada Mării Negre“, USR Constanța a propus amenajarea unor alei de promenadă cu acces către plajă pentru pietoni, persoane cu dizabilități locomotorii, cărucioare pentru copii și biciclete pe toată lungimea acesteia. Promenada va include regenerarea urbană a spațiilor publice adiacente, crearea de spații verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber și alte astfel de amenajări. Astfel, se va crea un coridor pietonal de peste 5 km lungime ce va uni portul Tomis cu promenada din Mamaia, cele mai populare zone ale Constanței.“, a declarat Cocargeanu.

El a punctat faptul că aleșii municipali ai USR Constanța au depus și o solicitare către Direcția de Dezvoltare și Fonduri europene din cadrul Primăriei Constanța pentru actualizarea documentației necesare proiectului „Promenada Mării Negre“, conform amendamentului votat în proiectul de buget pentru anul 2022.

Citește și:

USR Constanța îl acuză pe Chițac că vrea să distrugă taluzul orașului prin construirea unei șosele

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: