Connect with us

Actual

Dosar penal pentru deținere și comercializare de tutun nemarcat. Au avut loc 19 percheziții

Published

on

tutun

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 19 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța,  Satu Mare, Teleorman, Călărași, Ilfov și în municipiul București, la locuințele unor persoane și la punctul de lucru al unei societăți comerciale, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de procurare, deținere, comercializare și achiziționare a unor cantități importante de tutun de fumat, fără a fi marcat sau marcat necorespunzător ori cu marcaje false, peste cantitatea de 1 kilogram.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 30  de ani și 59 de ani, ar fi deținut și comercializat, în mai multe județe din țară, prin intermediul unei firme de curierat sau prin livrare directă, aproximativ 600 de kilograme de tutun de fumat, reprezentând comenzi ale unor persoane fizice.

Totodată, la data de 22 martie, aceștia ar fi deținut cantitatea de peste 300 de kilograme de tutun de fumat, prejudiciul total cauzat bugetului statului fiind de aproximativ 600.000 de lei.

La data de 22 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 19 percheziții domiciliare la locuințele celor 4 persoane și la punctul de lucru al unei societăți comerciale, pe raza județelor Constanța, Satu Mare, Teleorman, Călărași, Ilfov și în municipiul București.

Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate peste 300 de kilograme de tutun de fumat, aproximativ 5.500 de țigarete goale, 34 de țigarete confecționate manual, 8 aparate de încărcat țigarete cu tutun, un aparat de rulat țigarete, 2 cântare și un DVR.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și comercializare, pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kilogram de tutun de fumat.

La acțiune au participat polițiști  din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Constanța, Satu Mare, Teleorman, Prahova, de la Serviciile de Investigare a Criminalității Economice, precum și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigații Criminale și de la Serviciile de Investigare a Crminalității Economice – Sectoarele 2,4,6 din municipiul București.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul a două echipe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!