Conecteaza-te cu noi

Actual

Două adolescente din Constanța au mințit că au fost răpite și violate

Published

on

În cursul zilei de azi, în jurul orei 15:15, o femeie de 34 de ani a sesizat, prin apelul unic de urgență 112, faptul că pe o stradă din municipiul Constanța se află două minore care reclamă că ar fi fost violate și răpite.

Femeia a și postat pe pagina de facebook cum le-a găsit pe cele două copile: ”Acum 30 de minute am sunat la 112 și am chemat un echipaj de poliție. Mă pregăteam să mă duc la plajă cu băiatul meu de 9 ani! Stau la școală 8 am fost să îmi arunc gunoiul. Asteptam familia să ne ducem împreună la plajă. Si când văd două fete de 14 ani. (…) plângeau m-am dus înspre ele și le-am întrebat ce a-ți pățit? fetele au răspuns: ”am fost răpite din Mereni și legate la ochii și aruncate aici.” Am sunat imediat la 112 a venit poliția si ambulanța și au vorbit cu fetele și le-au dus la spital. N-am cuvinte în ce țară de rahat trăim”.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde minorele au povestit cum în această dimineață, în jurul orei 09:30, ar fi fost urcate cu forța într-un autoturism de către un bărbat necunoscut, în timp ce se plimbau pe o stradă din localitatea Mereni, timp în care ar fi fost legate. Minorele nu au putut preciza ce s-a întâmplat de la urcarea în autoturism și până la momentul apelului și nici cum au ajuns în municipiul Constanța.

Două echipaje ale ambulanței au consultat minorele de 14, respectiv 13 ani, constatându-se că acestea nu prezentau urme vizibile de violență.

Advertisement

Ulterior, cele două fete au fost audiate în prezența reprezentanților DGASPC Constanța. Acolo au povestit că au venit în municipiul Constanța cu autobuzul, s-au plimbat, iar la un moment dat s-au rătăcit. Apoi au spus unei femei că ar fi fost răpite și violate, de teamă să nu fie certate de părinți. Minorele nu au fost victimele vreunei infracțiuni, acestea fiind încredințate familiilor.

”Prin urmare, polițiștii Secției 4 au luat măsura sancționării contravenționale a părinților pentru nesupravegherea minorelor, conform L 61/1991 R cu amendă în valoare de 500 de lei, iar minora de 14 ani a fost sancționată cu amendă în valoare de 250 de lei pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, fără motiv întemeiat.”, precizează Biroul de presă al IPJ Constanța.

Este de adus în discuție și faptul că în soluționarea acestui caz au fost implicați nu mai puțin de 15 polițiști, din cadrul Secției 4, Secției 9 Rurală Topraisar și cei ai Postului de Poliție Mereni.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions