Conecteaza-te cu noi

Actual

După luni de zile, trupurile pescarilor dispăruți pe mare în zona 2 Mai, găsite în Bulgaria

Published

on

În cursul zilei de duminică, patronul Cherhanalei din 2 Mai, Stănică Gheorghe Călin,  dispărut în Marea Neagră în urmă cu 6 luni, împreună cu alţi doi pescari, Vasile Pârvu şi Cristian Călin, a fost găsit mort în Krapets, Bulgaria, la 20 de kilometri de granița cu România.

În același timp, a fost găsit și Vasile Pârvu. El va fi adus în țară după efectuarea procedurilor de repatriere.

Reamintim că fratele lui Gheorghe Stănică, Cristian  Călin a fost găsit mort în data de 28 iunie, în aceeași zonă, Krapets.

Călin Gheorghe Stănică a fost adus în țară în cursul zilei de ieri, iar  astăzi  va avea loc înmormântarea, în localitatea 2 Mai.

Advertisement

Reamintim că cei trei pescari au  dispărut în seara zilei de 6 martie, când au ieșit pe mare, cu o barcă,  pentru a aduna plasele pescărești. Cum a fost furtună foarte puternică, nu au reușit să mai iasă la țărm.

”În data de 06.03.2019, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanța (structura din Mangalia) au fost informați telefonic despre faptul că o ambarcaţiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai de la ora 14.00 nu s-a întors în port și nu poate fi contactată.”, preciza un comunicat al Gărzii de Coastă.

Timp de 10 zile, au avut loc căutări, cu nave ale ARSVOM Constanța – sub coordonarea MRCC – dar și cu elicoptere, cu nave ale MApN, cu bărci pescărești ale pescarilor din zonă, precum și cu scafandri, care s-au folosit de sonare în speranța că cei trei pescari vor fi găsiți.

Speranțele erau cu atât mai mari, cu cât la țărm a fost adusă o vâslă, despre care apropiații susțineau că aparține bărcii cu care cei trei au ieșit în larg.

Și autoritățile din Bulgaria au dat o mână de ajutor pentru căutarea pescarilor, însă fără rezultat.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions