Connect with us

Societate

Două cluburi din stațiunea Mamaia, ÎNCHISE de inspectorii OPC. Ce nereguli au fost descoperite

Publicat

la

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a continuat, prin structura sa specială – Comandamentul Litoral -, activitatea de control, la malul Mării Negre.

Pe 23 iulie 2020, sub coordonarea Veronicăi Valentina Mitran Piticu, Vicepreședinte și a lui Paul Anghel, Director general, comisarii ANPC au verificat modul în care prevederile legale, în ceea ce privește drepturile consumatorilor, sunt respectate în stațiunea Mamaia, polul de interes pentru turiști, înainte de intrarea într-un nou weekend aglomerat.

Au fost controlați 5 operatori economici, iar până în acest moment, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 40.000 de lei și 4 avertismente.

Activitatea a 2 cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor  constatate în zona de bucătărie și de bar.

Cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt:

– comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită,

– comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,

– comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,

– utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,

– utilizarea bureților de sârmă,

– utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,

– lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate.

– schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător

– utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică

– utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai

– prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare

– lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior

– lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit

– existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor

– utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat

– depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment

– utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui

– închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate

– lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil

– comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare

– utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți

– existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.

Activitatea COMANDAMENTULUI LITORAL 2020 va continua până la finalul sezonului estival, iar comisarii ANPC vor veghea permanent, în această perioadă, modul în care operatorii economici care își desfășoară activitatea la malul Mării Negre respectă drepturile consumatorilor aflați în vacanță. (comunicat de presă ANPC)

Comments

comments

Societate

Unitatea Specială de Jandarmi de la Cernavodă angajează 50 de subofițeri

Publicat

la data de

Scris de

Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodă angajează 50 de subofițeri, prin încadrare directă, din sursă externă. Vârsta minimă a candidaților este de 18 ani, iar cei interesați trebuie să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de Bacalaureat.

Jandarmeria Cernavodă are nevoie de 50 de subofițeri pază, dintre care opt trebuie să fie și conducători auto, categoriile B, C și D. Candidații se pot înscrie în perioada 24 septembrie – 01 octombrie, a.c., iar dosarele de recrutare se depun doar online, pe pagina web a unității, în perioada 24 septembrie – 03 octombrie, a.c.

Cei interesați vor parcurge o serie de etape, printre care evaluarea fizică, psihologică și medicală, care au caracter eliminatoriu. Probele se vor încheia prin susținerea unui test scris, iar cei promovați vor obține statut militar.

Se asigură un loc de muncă stabil, cu o salarizare sigură, normă de hrană și normă de echipare, calificări gratuite și oportunități de dezvoltare în viitoarea carieră militară.

Potrivit anunțurilor de concurs elaborate de compartimentul de Resurse Umane, cei interesați trebuie să aibă cetățenia română, să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate, să dea dovadă de corectitudine, loialitate, obiectivitate și devotament, să fie receptivi și disponibili la schimbările de situații.

Cerințele, condițiile de încadrare, calendarul concursului și formularele necesare sunt postate pe pagina web www.jandarmeriacernavoda.ro (Anunțuri-angajări, sau Noutăți), alături de adresa de corespondență sursa.externa@jandarmeriacernavoda.ro.

”În plus, în perioada următoare, echipe de jandarmi vor fi prezente în Cernavodă, Medgidia, Fetești (județul Ialomița) și în alte localități din zona limitrofă, unde vor împărți 2.500 de flyere și afișe care fac referire la activitatea de încadrare directă.”, a precizat col. Nicolae Dan-Marius, purtător de cuvânt al unității.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Penitenciarul Poarta Albă face angajări. Vezi ce posturi sunt scoase la concurs

Publicat

la data de

Scris de

Penitenciarul Constanța – Poarta Albă scoate la concurs 7 posturi în cadrul sectorului economico-administrativ:

  • 1 post agent bucătar;
  • 1 post agent tâmplar;
  • 1 post agent electrician;
  • 2 posturi agent instalator;
  • 1 post agent tehnician veterinar;
  • 1 post agent magaziner.

De asemenea, scoate la concurs un post în cadrul sectorului medical: – 1 post asistent medical generalist (agent).

Dosarele de candidat se depun la sediul penitenciarului până la data de 12.10.2021, ora 15.30.

Link-ul paginii web pentru informații privind desfășurarea probelor de concurs, cerințe specifice și bibliografie este:

http://anp.gov.ro/penitenciarul-constanta-poarta-alba/cariera/concursuri-in-curs-de-derulare/

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Fregata ”Regina Maria” și-a încheiat misiunea în Marea Mediterană. Vezi când revine în Portul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Fregata „Regina Maria” (F 222) a încheiat participarea la Operația NATO „Sea Guardian”, în Marea Mediterană, și se îndreaptă spre portul Constanța, unde va acosta sâmbătă, 25 septembrie.

Bilanțul celor trei săptămâni în care fregata 222 a deținut conducerea grupării navale NATO conține un spectru complex de misiuni executate, peste 800 de interogări și verificări ale navelor participante la traficul din Mediterana, aproximativ 5.500 de mile marine parcurse și două escale, în porturile Augusta (Italia) și Valletta (Malta).

Fregata „Regina Maria” și nava de patrulare croată HRV „Vukovar” au desfășurat misiuni care au contribuit la cunoașterea traficului maritim din bazinul mediteranean, la susținerea libertății de navigație și la consolidarea securității pe flancul sudic al Europei.

Operația „Sea Guardian” s-a desfășurat în cele trei medii, naval, submarin și aerian. Gruparea navală a fost susținută de submarinul spaniol ESPS „Tramontana” și de submarinul german U35, precum și de avioane de patrulare maritimă (MPA) și aeronave de avertizare timpurie (AEW) ale forțelor armate ale Italiei, Greciei și Turciei. Elicopterul IAR Puma Naval, ambarcat la bordul fregatei „Regina Maria”, a contribuit, alături de celelalte aeronave militare și submarine, la detecția și identificarea timpurie a navelor cu caracter suspect și a mărit capabilitățile grupării, asigurând o capacitate de reacție sporită.

Prin intermediul marinarilor militari români și croați, mesajul NATO a fost transmis către traficul naval de mici dimensiuni, în timpul misiunilor de inspecție și control executate.

În plus, în timpul celor două escale din porturile Augusta (Italia) și Valletta (Malta), fregata „Regina Maria” a fost un ambasador al NATO și al României, prin misiunile de diplomație navală desfășurate. Vizitele oficialilor militari români la autoritățile militare și civile din Italia și din Malta au contribuit la promovarea imaginii Forțelor Navale Române, în plan internațional.

Fregata „Regina Maria” a încheiat cea de-a cincea participare a Forțelor Navale Române la Operația NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană, dovedind că Armata României contribuie activ la promovarea valorilor democratice ale Alianței Nord-Atlantice, atât prin asigurarea securității și stabilității la granițele maritime europene, cât și prin intermediul diplomației navale.

Sursa: Forțele Navale Române

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: