Connect with us

Administratie

Două săli de clasă, amenajate în Constanța pentru elevii și copiii de grădiniță din Ucraina

Publicat

la

Consilierul local al USR Constanța, Mirela Garip, anunță că s-a reușit transformarea a două săli de clasă pentru elevii și copiii de grădiniță din Ucraina.

„După două zile istovitoare de muncă, am reușit să transformăm două săli de clasă improprii în ceea ce vedeți! Întreaga activitate – identificarea copiilor și profesorilor, organizarea școlarilor și preșcolarilor pe grupuri de vârstă, întâlniri cu părinții și I.S.J.C., găsirea claselor în care să învețe în limba maternă copiii ucraineni, pregătirea anexei Școlii Gimnaziale nr. 11 pentru a putea primi micuții în condiții decente – a durat 14 zile. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat! Să înceapă școala ucraineană! Succes elevilor!, a spus Mirela Garip.

Conducerea USR Constanța anunța, în urmă cu câteva zile, că, la inițiativa și prin implicarea directă a Uniunii, s-a reușit găsirea unei soluții pentru ca elevii refugiați din Ucraina, aflați pe teritoriul municipiului să poată beneficia de educație cu profesori ucraineni, în clase special create pentru acest lucru. Sursa citată menționează faptul că întregul demers, ce face parte dintr-o lungă listă de propuneri USR Constanța pentru situația refugiaților din Ucraina, a reprezentat un efort susținut al consilierului municipal Mirela Garip, care, alături de un grup de voluntari, a reușit să determine conducerea Inspectoratului Școlar Județean să accepte faptul că acest program este posibil, este necesar și că trebuie să se implice în implementarea lui.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: