Connect with us

Stiri

Dr. Irinel Popescu îl pune pe picioare! Copilul rănit la Corbu se reface încet

Publicat

la

Au trecut câteva zile de când întreaga presă descria drama prin care familia Fiscota, din Corbu de Sus, trecea după ce o poartă de fotbal a căzut peste unul dintre fii lor, Remus, și l-a rănit grav. Calvarul lor a fost inimaginabil, deoarece copilul a fost transportat în stare de conștiență la spital, dar medicii de aici au stabilit că băiatul suferise o ruptură de ficat. Dus direct în sala de operații, copilului i s-au acordat primele măsuri de îngrijire medicală, i-a fost oprită hemoragia și a fost stabilizat. Apoi specialiștii medicali au decis să îl transfere la București, la Spitalul Fundeni, unde există un centru de excelență. A doua zi de dimineață, pe data de 25 mai, copilul era transportat la București, unde a fost operat din nou. Medicii i-au îndepărtat  o parte din ficat și au reușit să îi salveze viața. Managerul Spitalului Fundeni, Carmen Orban, declara la acel moment că băiatul a fost operat la IC Fundeni, intervenția chirurgicală decurgând fără incidente.”Starea pacientului rămâne critică din cauza disfuncției respiratorii severe secundare, transfuziei masive și pneumoniei de aspirație”, a precizat medicul.

Mulțumiri din suflet pentru medicii de la Constanța

Dar iată că după câteva zile, micuțul dă semne că este foarte puternic. În urmă cu două seri, mama lui a postat pe o rețea de socializare următorul mesaj:

“Bună seara! Vreau să vă mulțumesc din suflet că ați fost alături de noi în cea mai grea încercare din viața noastră și că v-ați rugat pentru băiețelul nostru. Cu fiecare mesaj primit de la voi am fost mai puternici! Cel mai puternic a fost băiețelul nostru, care a luptat cu toate forțele lui ca să își îndeplinească toate visele care le are pe lumea asta, deși șanse nu prea avea după tragicul incident. Dar el a luptat pentru frățiorul lui, pentru noi, părinții lui, și pentru voi! Le mulțumim din suflet și le suntem recunoscători toată viața medicilor de la Spitalul Județean Constanța, care ne-au stabilizat copilul și au făcut eforturi mari să ajungem la Spitalul Fundeni, la d-nul profesor dr. Irinel Popescu, care a făcut minuni cu băiatul nostru readucându-ne speranța că o să fie bine. Băiețelul nostru se recuperează ușor, ușor și, în curând, o să fim acasă!” Familia Fiscota își dorește foarte mult să nu mai fie asociată în campania electorală de tot felul de candidați. Iată ce a scris mama băiatului spitalizat, Mirela Fiscota. “Vă rugăm ca cei ce își desfășoară campaniile electorale să nu mai asocieze cazul nostru și necazul de nedescris prin care trecem acordând interviuri inutile, cum a făcut Gigi Vilău imediat după ce băiatul nostru a fost preluat de echipajul de intervenție… Rușine ….ar fi trebuit să pleci cu capul în pământ de pe terenul acela, că ar fi putut să fi fost lovit și băiatul tău de barele acelea și mai ocupi și o funcție în primărie….. Și, pe urmă, ca purtător de cuvânt al Primăriei Corbu ți-ai schimbat declarația, spunând că vina este în totalitate a celor ce manageriază terenul. Nu mai erau părinții vinovați…. Important este acum că băiețelul nostru își revine încet, încet dar toate lucrurile astea se vor clarifica. Nu va rămâne așa !!!”

Ancheta își continuă cursul

Reamintim că Remus Fiscota s-a dus, după ce a terminat orele de curs, la stadion pentru a juca fotbal împreună cu mai mulți colegi. Din câte se pare, echipa sa, AS Atletic Junior Corbu, se pregătea pentru un turneu de fotbal dedicat copiilor.  Băiatul face fotbal de mai multă vreme, împreună cu fratele său geamăn, și este membru al acestei echipe de juniori. În timp ce se juca împreună cu alți copii de vârsta lui, o minge a lovit cu putere poarta, iar aceasta, neasigurată cum trebuie, a căzut peste micuț. Se pare că porțile au fost aduse de puțină vreme la Corbu (antrenorul spune că au fost aduse de-abia în dimineața zilei în care a avut loc accidentul) și nu fuseseră încă fixate în pământ. Potrivit comandantului Poliției județene Constanța, col. Adrian Rapotan, antrenorul echipei de fotbal nu era la fața locului în clipa în care s-a produs accidentul. Constantin Borza, a declarat că la ora respectivă avea antrenament cu o altă grupă. A observat însă momentul în care Remus Fiscota era la pământ și a sărit în ajutorul său. Tot comisarul Rapotan ne-a declarat că a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, care este instrumentat de către Poliție.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Mâine se oprește apa potabilă în localitatea Cumpăna

Publicat

la data de

Scris de

Marți, 18 ianuarie, RAJA S.A. va executa lucrări de modernizare la nivelul Punctului de Transformare 549 din cadrul Complexului de Pompare – Înmagazinare Constanța Sud (Bifurcație Cumpăna). Prin urmare, în intervalul orar 10.00 – 12.00 se va furniza apă cu presiune scăzută către toți consumatorii din localitatea Cumpăna. În acest timp abonații din zonele înalte și cei de la etajele superioare vor fi afectați de lipsa apei.

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile la parametrii optimi în timp operativ. Totodată, rugăm utilizatorii afectați de lipsa apei să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care se vor executa lucrările.” precizează reprezentanții Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA. De-abia mâine va fi reluată furnizarea apei potabile în localitatea Castelu

Publicat

la data de

Scris de

În urma realizării săpăturilor pentru remedierea avariei pe conducta de aducțiune, cu diametrul de 1200 mm, situată la intrarea în localitatea Castelu, județul Constanța, s-a constatat necesitatea înlocuirii unui tronson din această instalație, pe o porțiune de aproximativ 6 m.

Având în vedere temperaturile scăzute, dar și faptul că lucrările de reparații sunt mai ample (din cauza diametrului mare al conductei și a zonei extinse de acțiune), la fața locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție dotate cu utilajele necesare, care depun eforturi susținute pentru remedierea avariei în cursul zilei de astăzi – 14.01.2022.

Totodată, lucrările implică golirea întregii rețele pe o distanță de aproximativ 2 km, iar pentru umplerea acesteia și intrarea în presiune sunt necesare aproximativ 8 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei la parametri normali către toți consumatorii afectați din localitatea Castelu este preconizată pentru data de 15 ianuarie 2022, în jurul orei 10.00.

Reamintim că în cursul acestei dimineți, reprezentanții Biroului de comunicare al RAJA SA au transmis un comunicat de presă prin care precizau că se întrerupe furnizarea apei potabile către toți consumatorii din Castelu astăzi, 14 ianuarie, în intervalul orar 8.30 – 20.00.”.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA. Nu este apă potabilă în localitatea Castelu

Publicat

la data de

Scris de

În vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de aducțiune, cu diametrul de 1200 mm, situată la intrarea în localitatea Castelu , județul Constanța, RAJA S.A. întrerupe furnizarea apei potabile către toți consumatorii din localitate, astăzi, 14 ianuarie, în intervalul orar 08.30 – 20.00.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Vom reveni cu amănunte!”, au precizat reprezentanții Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: