Connect with us

Stiri

Dr. Irinel Popescu îl pune pe picioare! Copilul rănit la Corbu se reface încet

Maria Ionescu

Publicat

la

Au trecut câteva zile de când întreaga presă descria drama prin care familia Fiscota, din Corbu de Sus, trecea după ce o poartă de fotbal a căzut peste unul dintre fii lor, Remus, și l-a rănit grav. Calvarul lor a fost inimaginabil, deoarece copilul a fost transportat în stare de conștiență la spital, dar medicii de aici au stabilit că băiatul suferise o ruptură de ficat. Dus direct în sala de operații, copilului i s-au acordat primele măsuri de îngrijire medicală, i-a fost oprită hemoragia și a fost stabilizat. Apoi specialiștii medicali au decis să îl transfere la București, la Spitalul Fundeni, unde există un centru de excelență. A doua zi de dimineață, pe data de 25 mai, copilul era transportat la București, unde a fost operat din nou. Medicii i-au îndepărtat  o parte din ficat și au reușit să îi salveze viața. Managerul Spitalului Fundeni, Carmen Orban, declara la acel moment că băiatul a fost operat la IC Fundeni, intervenția chirurgicală decurgând fără incidente.”Starea pacientului rămâne critică din cauza disfuncției respiratorii severe secundare, transfuziei masive și pneumoniei de aspirație”, a precizat medicul.

Mulțumiri din suflet pentru medicii de la Constanța

Dar iată că după câteva zile, micuțul dă semne că este foarte puternic. În urmă cu două seri, mama lui a postat pe o rețea de socializare următorul mesaj:

“Bună seara! Vreau să vă mulțumesc din suflet că ați fost alături de noi în cea mai grea încercare din viața noastră și că v-ați rugat pentru băiețelul nostru. Cu fiecare mesaj primit de la voi am fost mai puternici! Cel mai puternic a fost băiețelul nostru, care a luptat cu toate forțele lui ca să își îndeplinească toate visele care le are pe lumea asta, deși șanse nu prea avea după tragicul incident. Dar el a luptat pentru frățiorul lui, pentru noi, părinții lui, și pentru voi! Le mulțumim din suflet și le suntem recunoscători toată viața medicilor de la Spitalul Județean Constanța, care ne-au stabilizat copilul și au făcut eforturi mari să ajungem la Spitalul Fundeni, la d-nul profesor dr. Irinel Popescu, care a făcut minuni cu băiatul nostru readucându-ne speranța că o să fie bine. Băiețelul nostru se recuperează ușor, ușor și, în curând, o să fim acasă!” Familia Fiscota își dorește foarte mult să nu mai fie asociată în campania electorală de tot felul de candidați. Iată ce a scris mama băiatului spitalizat, Mirela Fiscota. “Vă rugăm ca cei ce își desfășoară campaniile electorale să nu mai asocieze cazul nostru și necazul de nedescris prin care trecem acordând interviuri inutile, cum a făcut Gigi Vilău imediat după ce băiatul nostru a fost preluat de echipajul de intervenție… Rușine ….ar fi trebuit să pleci cu capul în pământ de pe terenul acela, că ar fi putut să fi fost lovit și băiatul tău de barele acelea și mai ocupi și o funcție în primărie….. Și, pe urmă, ca purtător de cuvânt al Primăriei Corbu ți-ai schimbat declarația, spunând că vina este în totalitate a celor ce manageriază terenul. Nu mai erau părinții vinovați…. Important este acum că băiețelul nostru își revine încet, încet dar toate lucrurile astea se vor clarifica. Nu va rămâne așa !!!”

Ancheta își continuă cursul

Reamintim că Remus Fiscota s-a dus, după ce a terminat orele de curs, la stadion pentru a juca fotbal împreună cu mai mulți colegi. Din câte se pare, echipa sa, AS Atletic Junior Corbu, se pregătea pentru un turneu de fotbal dedicat copiilor.  Băiatul face fotbal de mai multă vreme, împreună cu fratele său geamăn, și este membru al acestei echipe de juniori. În timp ce se juca împreună cu alți copii de vârsta lui, o minge a lovit cu putere poarta, iar aceasta, neasigurată cum trebuie, a căzut peste micuț. Se pare că porțile au fost aduse de puțină vreme la Corbu (antrenorul spune că au fost aduse de-abia în dimineața zilei în care a avut loc accidentul) și nu fuseseră încă fixate în pământ. Potrivit comandantului Poliției județene Constanța, col. Adrian Rapotan, antrenorul echipei de fotbal nu era la fața locului în clipa în care s-a produs accidentul. Constantin Borza, a declarat că la ora respectivă avea antrenament cu o altă grupă. A observat însă momentul în care Remus Fiscota era la pământ și a sărit în ajutorul său. Tot comisarul Rapotan ne-a declarat că a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, care este instrumentat de către Poliție.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: