Connect with us

Stiri

Dr. Irinel Popescu îl pune pe picioare! Copilul rănit la Corbu se reface încet

Maria Ionescu

Publicat

la

Au trecut câteva zile de când întreaga presă descria drama prin care familia Fiscota, din Corbu de Sus, trecea după ce o poartă de fotbal a căzut peste unul dintre fii lor, Remus, și l-a rănit grav. Calvarul lor a fost inimaginabil, deoarece copilul a fost transportat în stare de conștiență la spital, dar medicii de aici au stabilit că băiatul suferise o ruptură de ficat. Dus direct în sala de operații, copilului i s-au acordat primele măsuri de îngrijire medicală, i-a fost oprită hemoragia și a fost stabilizat. Apoi specialiștii medicali au decis să îl transfere la București, la Spitalul Fundeni, unde există un centru de excelență. A doua zi de dimineață, pe data de 25 mai, copilul era transportat la București, unde a fost operat din nou. Medicii i-au îndepărtat  o parte din ficat și au reușit să îi salveze viața. Managerul Spitalului Fundeni, Carmen Orban, declara la acel moment că băiatul a fost operat la IC Fundeni, intervenția chirurgicală decurgând fără incidente.”Starea pacientului rămâne critică din cauza disfuncției respiratorii severe secundare, transfuziei masive și pneumoniei de aspirație”, a precizat medicul.

Mulțumiri din suflet pentru medicii de la Constanța

Dar iată că după câteva zile, micuțul dă semne că este foarte puternic. În urmă cu două seri, mama lui a postat pe o rețea de socializare următorul mesaj:

“Bună seara! Vreau să vă mulțumesc din suflet că ați fost alături de noi în cea mai grea încercare din viața noastră și că v-ați rugat pentru băiețelul nostru. Cu fiecare mesaj primit de la voi am fost mai puternici! Cel mai puternic a fost băiețelul nostru, care a luptat cu toate forțele lui ca să își îndeplinească toate visele care le are pe lumea asta, deși șanse nu prea avea după tragicul incident. Dar el a luptat pentru frățiorul lui, pentru noi, părinții lui, și pentru voi! Le mulțumim din suflet și le suntem recunoscători toată viața medicilor de la Spitalul Județean Constanța, care ne-au stabilizat copilul și au făcut eforturi mari să ajungem la Spitalul Fundeni, la d-nul profesor dr. Irinel Popescu, care a făcut minuni cu băiatul nostru readucându-ne speranța că o să fie bine. Băiețelul nostru se recuperează ușor, ușor și, în curând, o să fim acasă!” Familia Fiscota își dorește foarte mult să nu mai fie asociată în campania electorală de tot felul de candidați. Iată ce a scris mama băiatului spitalizat, Mirela Fiscota. “Vă rugăm ca cei ce își desfășoară campaniile electorale să nu mai asocieze cazul nostru și necazul de nedescris prin care trecem acordând interviuri inutile, cum a făcut Gigi Vilău imediat după ce băiatul nostru a fost preluat de echipajul de intervenție… Rușine ….ar fi trebuit să pleci cu capul în pământ de pe terenul acela, că ar fi putut să fi fost lovit și băiatul tău de barele acelea și mai ocupi și o funcție în primărie….. Și, pe urmă, ca purtător de cuvânt al Primăriei Corbu ți-ai schimbat declarația, spunând că vina este în totalitate a celor ce manageriază terenul. Nu mai erau părinții vinovați…. Important este acum că băiețelul nostru își revine încet, încet dar toate lucrurile astea se vor clarifica. Nu va rămâne așa !!!”

Ancheta își continuă cursul

Reamintim că Remus Fiscota s-a dus, după ce a terminat orele de curs, la stadion pentru a juca fotbal împreună cu mai mulți colegi. Din câte se pare, echipa sa, AS Atletic Junior Corbu, se pregătea pentru un turneu de fotbal dedicat copiilor.  Băiatul face fotbal de mai multă vreme, împreună cu fratele său geamăn, și este membru al acestei echipe de juniori. În timp ce se juca împreună cu alți copii de vârsta lui, o minge a lovit cu putere poarta, iar aceasta, neasigurată cum trebuie, a căzut peste micuț. Se pare că porțile au fost aduse de puțină vreme la Corbu (antrenorul spune că au fost aduse de-abia în dimineața zilei în care a avut loc accidentul) și nu fuseseră încă fixate în pământ. Potrivit comandantului Poliției județene Constanța, col. Adrian Rapotan, antrenorul echipei de fotbal nu era la fața locului în clipa în care s-a produs accidentul. Constantin Borza, a declarat că la ora respectivă avea antrenament cu o altă grupă. A observat însă momentul în care Remus Fiscota era la pământ și a sărit în ajutorul său. Tot comisarul Rapotan ne-a declarat că a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, care este instrumentat de către Poliție.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: