Conecteaza-te cu noi

Politica

Dragnea propune consultări între partide. Vezi motivul!

Published

on

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a propus miercuri, în plenul Parlamentului, o consultare între toate partidele politice pentru stabilirea reperelor esențiale pe care trebuie să le urmeze România în fața provocărilor deosebite care au loc la nivelul Uniunii Europene, transmite agerpres.ro.

“Profit de acest moment solemn pentru a face un apel sincer la întreaga clasă politică să începem o consultare așezată, fără patimă și fără orgolii, între toate partidele, între toți decidenții din această țară, cu susținerea Academiei Române, pentru a stabili împreună reperele esențiale pe care trebuie să le urmeze România în fața provocărilor deosebite care au loc la nivelul Uniunii Europene și nu numai. Să învățăm din înțelepciunea părinților Marii Uniri, a cărei aniversare de anul viitor o prefațăm cu evenimentul de astăzi, și să fim uniți. Să fim români”, a spus Dragnea, la ședința festivă a Parlamentului consacrată aniversării Centenarului “Iași — Capitala Regatului României 1916 — 1918 și Oraș al Marii Uniri”. El a adăugat că, dincolo de faptul că parlamentarii se află în tabere politice adverse, au opinii diferite, sunt mereu într-o competiție politică și se contestă reciproc, aceștia sunt cu toții cetățeni români. “Dincolo de toate lucrurile care ne despart, uneori aparent pe poziții ireconciliabile, există ceva care ne unește, există ceva care ne ține la un loc, ceva în care ne regăsim cu toții și acest ceva se numește simplu: România. Pentru unii a spune astăzi că ești patriot și că îți iubești țara are ceva exagerat și uneori chiar desuet. Dacă privim în spate, în istorie, în momentele cele mai grele ale acestei națiuni, ceea ce ne-a unit și ne-a ținut aproape a fost patriotismul și dragostea de țară. De aceea e bine că avem asemenea evenimente în care aniversăm momentele cruciale din istoria României, cum este și cel pentru care am organizat astăzi această reuniune”, a subliniat președintele Camerei Deputaților.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions