Politica

Dragnea vrea ca PSD să aibă 16 vicepreşedinţi

mart. 05, 2018 Mihaela Tîrpan

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD s-a reunit luni într-o şedinţă pregătitoare Congresului extraordinar din 10 martie, în care Liviu Dragnea va cere votul de reconfirmare la şefia partidului. Liderul PSD a declarat înaintea şedinţei că va propune ca partidul să aibă 16 vicepreşedinţi, câte doi pentru fiecare regiune, posturile urmând a fi egal împărţite între femei şi bărbaţi. El a precizat că susţinerea sa pentru femei nu este ”un moft”, făcând tot ce a depins de el pentru ca femeile să capete ”un rol important”. Tot înaintea şedinţei PSD, primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a plâns că i se pun beţe în roate şi că nu a fost sprijinită de către guvern, arătând că în partid există „frământări care nu au nicio motivaţie”, ceea ce ar putea duce la „sinucidere politică”. De asemenea, ea a aminţat că va demisiona din toate funcţiile din partid dacă problemele grave ale Bucureştiului nu îşi vor regăsi o rezolvare „într-un timp rezonabil”.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a început la această oră, la Parlament.

Liviu Dragnea a precizat, înaintea şedinţei CEX de luni, că va propune să se realizeze o ”repartizare completă şi echilibrată a PSD în toată ţara”, urmând ca partidul să aibă 16 vicepreşedinţi, câte doi pentru fiecare regiune.

”Să începem să realizăm paritatea femei-bărbaţi  – 8 femei şi 8 bărbaţi, fiecare regiune să-şi aleagă vicepreşedinte femeie şi vicepreşedinte bărbat”, a declarat preşedintele PSD citat de news.ro.

Acesta a firmat că ”ţara are nevoie de o abordare echilibrată pentru a diminua disparităţile de dezvoltare”, pentru că ”au existat planuri, dar nu au putut fi duse până la capăt” de guvernările anterioare.

Dragnea a precizat că susţinerea sa pentru femei nu a fost niciodată un ”moft”.

De asemenea, Liviu Dragnea, a declarat, întrebat dacă simte că există în partid o tabără împotiva lui, că s-a săturat să se tot vorbească despre asta şi a spus că toate organizaţiile judeţene ale PSD au dat rezoluţii că îl susţin. El a spus, ironic, că nici Congresul nu va fi suficient să demonstreze că are susţinere şi spune că poate trebuie să ceară sprijin în Asia.

Comments

comments