Connect with us

Actual

Droguri ascunse în scutecele bebelușilor și-n lenjeria intimă! Erau procurate și din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Poliţiştii antidrog din Giurgiu, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea cu procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de substanţe cu efect psihoactiv. Au fost efectuate 12 percheziţii, fiind ridicate 200 de grame de substanţe cu efect psihoactiv, iar 4 persoane au fost reţnute şi ulterior arestate preventiv. Potrivit AGERPRES, la data de 19 decembrie a.c., poliţiştii antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, au efectuat 12 percheziţii simultane, în municipiul Giurgiu, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializată în trafic de substanţe cu efect psihoactiv. În urma percheziţiilor, au fost confiscate aproximativ 200 de grame de substanţe cu efect psihoactiv, precum şi 17 cartuşe de vânătoare calibru 12 mm., deţinute în mod ilegal. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, fiind folosit şi un câine antidrog din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. 10 persoane au fost conduse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, 4 dintre acestea fiind reţinute şi ulterior arestate preventiv. Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi procurat substanţele cu efect psihoactiv din municipiile Galaţi şi Constanţa, după care le-ar fi transportat pe cale rutieră, disimulate, pentru a le distribui consumatorilor din municipiul şi din judeţul Giurgiu. Ocazional, aceştia s-ar fi manifestat violent faţă de consumatorii dependenţi care întârziau plata. Pentru a transporta drogurile, membrii grupării le-ar fi disimulat în scutecele bebeluşilor, în lenjeria lor intimă dar şi în interiorul autovehiculelor. Astfel, după efectuarea percheziţiilor, poliţiştii au ridicat şi indisponibilizat un autoturism folosit la transportul substanţelor interzise. Toţi cei în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea cu intenţie, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Cadrele medicale de la Spitalul Județean asigură permanența în minivacanța de 1 Decembrie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Activitatea medicală în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” nu va fi afectată de sărbătorirea zilelor de 30 noiembrie și 1 Decembrie, urmând să se desfășoare normal.

Astfel, ca și până acum, în cadrul Unității Primiri Urgențe, pacienții vor fi preluați non stop, investigați și, după caz, spitalizați.

”Vă reamintim că preluarea pacienților în UPU se face conform reglementărilor în vigoare. Astfel, se efectuează triajul epidemiologic pentru toți pacienții care se prezintă la Unitatea Primiri Urgențe, indiferent de mijloacele cu care sunt aduși (SAJ, SMURD sau mijloace proprii).”, precizează Crina Kibedi, purtător de cuvânt al unității spitalicești.

Zona de triaj epidemiologic este situată în afara UPU, în modulele special amenajate în imediata apropiere a Unității Primiri Urgențe iar cadrele medicale sunt pregătite pentru preluarea unui flux crescut de pacienți, în condiții de maximă siguranță.

Totodată, este important de precizat că timpul petrecut în UPU pentru pacienții suspecți de infecția cu noul coronavirus poate fi prelungit, având în vedere că în afară de investigațiile uzuale, se recoltează testul covid și, automat, timpul se prelungește până la sosirea rezultatului, în funcție de care se decide mai departe spitalul sau secția în care pacientul urmează să fie internat, dacă situația o impune.

Singurele modificări pentru zilele care urmează, sunt pentru cabinetele din cadrul Ambulatoriului de Specialitate. Conform prevederilor art. 139, alin (1) din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare, Ambulatoriul de Specialitate  va fi închis pe 30 noiembrie și 1 Decembrie.

”Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța vă asigură că, în permanență, se iau toate măsurile pentru asigurarea unui act medical continuu și de calitate și se depun toate eforturile pentru a fi protejați atât pacienții cât și personalul angajat.

În același timp, pentru siguranța Dumneavoastră și a celor din jur, vă recomandăm să aveți răbdare și să respectați cu strictețe recomandările autorităților. Evitați aglomerațiile, spălați-vă des pe mâini și nu ieșiți din casă decât dacă situația o impune.”, precizează Crina Kibedi.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Service-uri auto din Constanța, verificate de polițiștii de la Transporturi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, polițiști locali și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și a privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Cu ocazia acțiunii, au fost verificate 5 puncte de lucru ale unor operatori economici cu obiect de activitate repararea și întreținerea autovehiculelor, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei.

De asemenea, s-a dispus suspendarea activității unui operator economic neautorizat.

Totodată, s-a constatat săvârșirea infracțiunii de folosire a creditului societății în folosul propriu, de către administratorul unei societăți comerciale, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Verificările sunt continuate și  de către Garda de Mediu Constanța, pentru dispunerea măsurilor din competență.

La acest moment,  prejudiciul este de aproximativ 175.000 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O săptămână de la carantinarea municipiului Constanța, niciun efect! Dimpotrivă, incidența crește zilnic

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Vinerea trecută, municipiul Constanța a intrat în carantină urmare a numărului mare de persoane infectate cu SARS COV2.

Autoritățile au anunțat mobilizare exemplară, scopul fiind acela de reducere a efectelor pandemiei, respectiv scăderea cazurilor de constănțeni infectați cu noul coronavirus. Astăzi, la o săptămână distanță de această măsură, cifrele nu ne ajută cu nimic, semn că nici carantinarea nu își produce efectele.

Iată cifrele:

  1. Vineri 20 nov – 9,35
  2. Sâmbătă 21 nov – 9,36
  3. Duminica 22 nov – 9,72
  4. Luni 23 nov – 10,17
  5. Marți 24 nov – 9,54
  6. Miercuri 25 nov – 9,90
  7. Joi 26 nov – 10,30
  8. Vineri 27 nov – 10,80

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: