Connect with us

Video

Drumul cerealelor spre mare. Locuitorii din Sanatoriul Agigea, pe culmuile disperării

Publicat

la

Locuitorii din satul Sanatoriul Agigea sunt tratați cu dispreț și nepăsare de către autoritățile locale, naționale și portuare, ajungând să petreacă ore întregi, zi de zi, pentru a intra sau a ieși cu autoturismele personale din localitate. Singura legătură rutieră a satului cu restul lumii este drumul prin care se descarcă traficul greu de pe Autostrada Soarelui spre Poarta 9 a Portului Constanța. 

În această perioadă, zeci sau chiar sute de tiruri pline cu cereale așteaptă cu orele să intre în Port. De multe ori ocupă și contrasensul, aducându-i pe locuitorii din satul Sanatoriu Agigea pe culmile disperării.

Ce se întâmplă la #Agigea, de ce sunt cozi și care sunt perspectivele am discutat, la fața locului, cu senatorul constănțean Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Video

VIDEO. Înregistrare uluitoare despre planul CJC de a muta Microrezervația la Medgidia

Publicat

la data de

Microrezervația din Constanța ar putea fi mutată la Medgidia? Informația a fost scăpată public de un angajat al Consiliului Județean Constanța, care a reprezentat instituția în fața comisiei de urbanism a Primăriei Constanța. Discuția s-a focusat pe avizele necesare noului teatru de copii și tineret, care se va construi, cu fonduri europene, în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. În aceeași incintă se construiește un nou bazin pentru Delfinariu, dar și un nou Acvariu pe geam acrilic. Iar locurile de parcare vor fi total insuficiente. Cineva, nu știm cine, pentru că reprezentantul CJC doar dădea din casă, a regândit totul, în speță un nou acces auto cu legătură din sensul giratoriu de tip papion, de la Lidl-Soveja. O voce din comisia de urbanism remarcă faptul că accesul auto s-ar face prin locul actual al microrezervației, de unde și întrebarea ce se va întâmpla cu animalele. ”Animalele avem scop să le luăm de acolo, să le ducem în altă parte”. ”Noi am gândit să luăm… să mutăm animelele, și (întreaga locație – n.n.) să rămână doar pentru copii. Încercăm să le mutăm la Medgidia.” – a dat din casă angajatul CJC. Întreaga discuție este absolut fabuloasă, iar umorul celor din comisie este remarcabil. Remarcile acestora se referă la faptul că firma de proiectare a noului teatru de copii are particula ”Electronics” în denumire sau la faptul că trimisul CJC din cadrul ședinței nu era un urbanist, ci un specialist în fonduri europene. ”Ne-au trimis pe cineva cu salariu mare” – spune un membru al comisiei. CJC a dezmințit astăzi că ar avea în vedere mutarea Microrezervației la Medgidia.

Comments

comments

Continuă să citești

Video

VIDEO. Protest pentru deblocarea REFERENDUMULUI de la Agigea

Publicat

la data de

Imagini de la protestul pentru deblocarea referendumului de demitere a primarului inculpat de la #Agigea. Peste 2.000 dintre cetățenii acestei comune au semnat pentru referendum. Semnăturile au fost validate de autorități, însă întregul proces democratic a fost blocat în urmă cu zece luni de Instituția Prefectului, pe motivul hilar că cel vizat de referendum, primarul #Maricel Cîrjaliu, s-a plâns că ar exista semnături false. Organizatorii protestului spun că suspendarea procedurii nu are nicio bază legală și constituie un abuz. Ei suspectează că la baza deciziei prefectului Coșa ar sta de fapt o înțelegere politică între șeful acestuia și șeful lui Maricel, vestitul Felix Stroe. În clip sunt redate punctele de vedere susținute de deputatul #Stelian Ion și de liderul opoziției din Agigea, Gabriel #Ciobanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: