Connect with us

Video

SEAS 2022. Furtuna lui Shakespeare, reinterpretată muzical de Ada Milea (VIDEO)

Publicat

la

Nu se întâmplă nimic la Constanța? Ba, se întâmplă. Și încă la un mod care ne pune în lumină la nivel național. Cele mai bune trupe de teatru din România vin – pe un parcurs de 8 săptămâni – cu cele mai fascinante spectacole, fie pe scena în aer liber din Parcul Arheologic, fie pe scena Teatrului de Vară Soveja. Acest regal se numește Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS) și este organizat de Teatrul de Stat Constanța, director Erwin Șimșensohn, cu finanțarea Consiliului Județean.

Un spectacol formidabil de la SEAS a fost Furtuna lui Shakespeare, piesă reinterpretată muzical de Ada Milea. Clipul nostru surprinde câteva întâmplări de pe insula de microfoane, cabluri și proiecții video. Și mai conține impresiile, mărturisite în fața camerei, ale actorilor Anca Sigartău și Lucian Iftime.

Așa ceva nu vedeți în mod uzual în România! Nu vă spunem mai multe. Dați play! Iar dacă vă place, mergeți la spectacole, să le vedeți pe viu. Toate informațiile necesare le găsiți pe site-ul SEAS.

Comments

comments

Continuă să citești

Video

Drumul cerealelor spre mare. Locuitorii din Sanatoriul Agigea, pe culmuile disperării

Publicat

la data de

Locuitorii din satul Sanatoriul Agigea sunt tratați cu dispreț și nepăsare de către autoritățile locale, naționale și portuare, ajungând să petreacă ore întregi, zi de zi, pentru a intra sau a ieși cu autoturismele personale din localitate. Singura legătură rutieră a satului cu restul lumii este drumul prin care se descarcă traficul greu de pe Autostrada Soarelui spre Poarta 9 a Portului Constanța. 

În această perioadă, zeci sau chiar sute de tiruri pline cu cereale așteaptă cu orele să intre în Port. De multe ori ocupă și contrasensul, aducându-i pe locuitorii din satul Sanatoriu Agigea pe culmile disperării.

Ce se întâmplă la #Agigea, de ce sunt cozi și care sunt perspectivele am discutat, la fața locului, cu senatorul constănțean Remus Negoi.

Comments

comments

Video

VIDEO. Protest pentru deblocarea REFERENDUMULUI de la Agigea

Publicat

la data de

Imagini de la protestul pentru deblocarea referendumului de demitere a primarului inculpat de la #Agigea. Peste 2.000 dintre cetățenii acestei comune au semnat pentru referendum. Semnăturile au fost validate de autorități, însă întregul proces democratic a fost blocat în urmă cu zece luni de Instituția Prefectului, pe motivul hilar că cel vizat de referendum, primarul #Maricel Cîrjaliu, s-a plâns că ar exista semnături false. Organizatorii protestului spun că suspendarea procedurii nu are nicio bază legală și constituie un abuz. Ei suspectează că la baza deciziei prefectului Coșa ar sta de fapt o înțelegere politică între șeful acestuia și șeful lui Maricel, vestitul Felix Stroe. În clip sunt redate punctele de vedere susținute de deputatul #Stelian Ion și de liderul opoziției din Agigea, Gabriel #Ciobanu.

Comments

comments

Luna asta s-au urmarit: