Conecteaza-te cu noi

Societate

Drumul expres ”Alternativa Techirghiol” bate pasul pe loc. Care este stadiul viitorului proiect

Published

on

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit, pe data de 27 iulie,  contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, Elaborare Proiect Tehnic si DTAC pentru obiectivul ”Alternativa Techirghiol”, scos la licitație în decembrie 2016.

Potrivit Economica.net, compania care a câştigat contractul este Consitrans, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SEAP.

Compania este specializată în soluții integrate și multidisciplinare în sectorul infrastructurii românești și funcționează din anul 1991.

Licitaţia pentru proiectarea viitoarei şosele de mare viteză către sudul Litoralului a fost lansată pe 22 decembrie 2016.

Advertisement

În cadrul acestei licitaţii, CNAIR a primit cinci oferte, dintre care doar două au fost declarate admisibile.

Contractul a fost atribuit pentru suma de 5,37 milioane de lei, mai mică decât valoarea estimată iniţial, de 8,92 milioane de lei, potrivit Economica.net.

O parte din contract, respectiv 22%, va fi subcontractată către Geostud (20,64%) şi Institutul de Arheologie Vasile Pârvan (1,62%). Durata contractului va fi de 24 de luni.

Condiţiile de relief din zona traseului permit adoptarea unei viteze de proiectare de 100 – 120 km/h. În acest sens, CNAIR urmărește construcția unei legături rutiere rapide între autostrada A2 și sudul litoralului, astfel că Varianta de Ocolire Techirghiol va avea profil de drum expres.

Drumul expres Varianta de Ocolire Techirghiol are rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2, A4 și de a-l dirija spre litoralul de sud al Mării Negre, respectiv Punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria.

Advertisement

Traseul drumului va avea o lungime totală de 25,875 km. Acesta începe din intersecţia drumurilor naţionale DN 39 cu DN 39A, zona pasajului RO-RO, la intrarea în localitatea Eforie, şi se desfăşoară pe direcţia nord-sud, trece prin apropierea localităților Eforie, Techirghiol, Moviliţa, Biruința, Moşneni şi 23 August.

Și fostul director al CNAIR avea planuri mari cu acest drum expres

În luna septembrie a anului 2016, fostul director al CNAIR, Cătălin Homor oferea detalii în exclusivitate ziarului online HotNews.ro referitoare la acest drum expres.  El spunea despre acest drum expres că va evita blocajele din Agigea și Eforie și că va fi un nou proiect pe care Compania de Autostrăzi vrea să-l facă în regie proprie.

”Spre sudul litoralului ar urma ca în următorii doi ani să fie construit un nou drum de mare viteză, un drum expres care să continue autostrada ce în prezent se termină la nord de Agigea, va ocoli lacul Techirghiol și se va conecta cu drumul național dinspre Mangalia în zona 23 August, evitând astfel zonele unde se generează ambuteiaje în sezonul estival – cel puțin asa suna un nou plan de la Compania de Autostrăzi. Drumul expres ce va avea o lungime de 22 de kilometri și cu o valoare estimată de 53 de milioane de euro ar urmă să fie construit în regie proprie, chiar de către CNADNR”, a explicat într-un interviu pentru HotNews.ro directorul companiei, Cătălin Homor.

În acest sens, planurile CNADNR prevedeau ca licitația pentru Studiul de Fezabilitate și proiectul tehnic să fie lansată în noiembrie 2016, iar studiile și proiectarea să fie gata până la final de 2017. Ulterior, realizarea lucrărilor în regie proprie ar urma să dureze circa un an, iar deschiderea ar urma să aibă loc la sfârșitul anului 2018.

Advertisement

Întregul proiectul urma să fie realizat în mare parte prin fonduri europene, mai exact din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions