Connect with us

Actual

Duminică, Goliath va fi în Piaţa Ovidiu! Aflaţi de ce!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Locuitorii Constanţei sunt aşteptaţi duminică, 13 noiembrie, în Piaţa Ovidiu, începând cu ora 12.00, la un festin gastronomic, meşteşugăresc, cultural şi artistic – Festivalul Etniilor Dobrogene!  Această zi îi va avea ca invitaţi speciali pe Mahala Rai Banda, Aneta Stan şi Ionuţ Galani. Mahala Rai Banda, trupa care a trecut de la nunţi în România la spectacole pe scena Operei din Paris, vine să serbeze Ziua Dobrogei alături de constănţeni, aducând cu ei muzica tuturor continentelor! „Excelenta muzică ţigănească românească a renăscut plecând din doua sate: Clejani, care a trimis în lume Taraful Haiducilor şi satul Zece Prăjini, de unde a răsărit fanfara Ciocârlia. Mahala Rai Banda este o fuziune între cele două sate, cu riffuri minunate de trompetă, saxofon, trombon şi voci sălbatice“ („The Independent“). Aneta Stan, una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară, vă va readuce în amintire frumoasele melodii tradiţionale româneşti, iar Ionuţ Galani vă va invita la dans, alături de trupa sa! Goliath, cel mai mare grătar din sud-estul Europei, se va afla în Piaţa Ovidiu încă din zori, sub atenta supraveghere a celebrilor bucătari de la Masters of Flames! Chef Radu Zărnescu, alături de alţi trei specialişti şi ajutoarele lor vor fi protagoniştii unui adevărat spectacol gastronomic, din care vor face parte reţete vechi ale tuturor etniilor din Dobrogea. Cea mai inovativă metodă de a găti din Europa „Poarta ţărănească“ cu… șapte ceaune imense, unde se va pregăti celebrul borş lipovenesc, precum şi alte minunăţii al căror gust vă va crea amintiri de neuitat.vNici proţapul nu va lipsi! Un viţel şi un batal se vor perpeli la două proţapuri imense, spre deliciul ochilor şi papilelor gustative ale spectatorilor. Unul dintre cei mai apreciaţi meşteri ai fripturilor la proţap din România, Zoltan Demeny, va fi masterul acestei impresionante metode de a găti. Ce se poate mânca duminică? Borş, saramură, ciolan, cârnaţi de toate neamurile, sarmale din diferite varietăţi de carne, babic, pastramă de toate soiurile, pomana porcului, tochituri, mămăligă, cartofi pregătiţi în felurite modalităţi, iaurturi, baclavale, precum şi multe alte sortimente pregătite după reţetele tradiţionale ale etniilor. Incepând de la ora 12.00, în Piaţa Ovidiu vor fi ansambluri folclorice din România, ale Asociaţiei Italienilor din România, Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, Comunităţii Aromâne din România, Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, Asociaţiei Partidei Romilor „Pro Europa“, Uniunii Armenilor din România, Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Uniunii Democrate Turce din România, Uniunii Elene din România, Uniunii Polonezilor din România „Dom Polski“, alături de Universitatea „Ovidius“ din Constanţa. Tot duminică îşi deschid porţile şi un Târg meşteşugăresc multietnic şi expoziţii dedicate Zilei Dobrogei, realizate în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Persoană lovită de tren în Gara Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.00, militarii ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină în Gara Constanţa, unde o persoană a fost lovită de tren.

Potrivit primelor informaţii, tragicul accident a avut loc la linia 1.

Echipajul care încadrează ambulanţa de terapie intensivă mobila a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. La faţa locului medicii au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Ştire în curs de actualizare.

Update: Bărbatul a intenţionat să se sinucidă. În momentul în care s-a pus în mişcare trenul care circula pe relaţia Constanța – București, la ora 18.50, l-a lovit. Martorii precizează că acesta s-a așezat intenționat pe calea ferată.
Asupra lui nu a fost găsit nici un bilet de adio.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

10 bărbaţi au fost amendaţi în Piaţa Tomis III. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 11.30, polițiștii Secției 2 și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis, în timp ce desfășurau activități de prevenire și limitare a infectării cu noul coronavirus, au constatat faptul că, la terasele din zona Pieței Tomis 3, mai multe persoane consumă, la mese, băuturi alcoolice.

Având în vedere măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, persoanele în cauză au părăsit domiciliul fără a avea un motiv întemeiat, fapt ce contravine normelor legale în vigoare.

Forțele de ordine au identificat 10 bărbați, care au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei.

“Pe această cale, le recomandăm cetățenilor să respecte normele legale și măsurile de protecție.

Reamintim faptul că deplasarea în interiorul zonei carantinate, fără un motiv justificat, este interzisă.”, precizează Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

PMP, scrisoare deschisă către prefectul județului Constanța: „Embargo, embargo, dar să știm și noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PMP-iștii constănțeni i-au trimis prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, o scrisoare deschisă în care îi adresează mai multe întrebări legate de impunerea mai multor restricții.

„Stimate domnule prefect Coșa Silviu-Iulian, aleg această cale de a comunica cu dumneavoastră deoarece alt mod de comunicare nu există, opacitatea (adică exact opusul trensparenței cu care se laudă guvernul P.N.L.) pune stăpânire pe zi ce trece pe instituția pe care cu onor o conduceți. Pentru a nu vă reține mult și pentru a limita suspansul care v-ar cuprinde prin lecturarea acestei scrisori deschise, voi intra direct în subiect.

  1. Starea de alertă pe care ați instituit-o este o măsură prevăzută de Constituția României sau nu?
  2. Considerați că starea de alertă este o măsură care afectează agenții economici din punct de vedere al măsurilor dispuse de dumneavoastră în calitate de președinte al C.J.S.U.?
  3. Agenții economici care suferă pierderi ca urmare a stării de alertă (clienții agenților economici sunt sancționați dacă sunt găsiți pe terase, în frizerii sau cabinete cosmetice etc. de către forțele de ordine, fiindu-le afectată activitatea în mod negativ) vor beneficia de sprijin financiar din partea guvernului sau din partea altor instituții sau nu? Dacă nu, vă cer să menționați public care este motivul pentru care nu îi sprijiniți pe agenţii economici, aşa cum se întâmplă in toate ţările europene, și îi împingeţi către faliment.
  4. Este corectă măsura sancționării constănțenilor care frecventează terasele restaurantelor sau ale cafenelelor?
  5. Care este criteriul care a stat la baza nominalizării activităților permise de către dumneavoastră a fi desfășurate în timpul carantinării municipiului Constanța și a celorlalte localități afectate de carantină?

Deocamdată atât. Măcar să ne lămuriți pe noi, constănțenii, în legătură cu cele cinci probleme ridicate mai sus. Nu îmi doresc un răspuns trimis pe email-ul P.M.P. sau prin poștă la adresa Mișcării Populare. Noi nu avem nimic de ascuns. Din păcate dumneavoastră, autoritățile, da. Totuși vă cerem un răspuns public problemelor semnalate și soluții pentru despăgubirea agenților economici, care azi au un embargo mascat din partea autorităților prin această declarare “perversă” a stării de alertă, tocmai pentru a nu le permite celor afectați să ceară despăgubiri.“, se arată în scrisoarea semnată de președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: