Connect with us

Actual

Șeful Poliţiei iese la pensie! Adrian Rapotan va lucra în mediul privat!

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi, la sediul IPJ Constanța a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia comisarul șef Adrian Rapotan a anunțat că iese la pensie. Tot azi, şeful Poliţiei constănţene va preda arma şi telefonul de serviciu. Se va odihni câteva zile,  iar apoi va continua să lucreze în mediul privat. Locul său va fi preluat interimar de către cms.şef  Mircea Vizitiu, adjunctul său, iar în scurt timp IGPR va numi un alt inspector şef. La conferința de presă Rapotan a precizat: „Mâine este ziua mea de naștere și prima mea zi de pensie. A fost o cursă maraton de 33 de ani și 3 luni de când am terminat Academia de Poliție. Sper să am parte de liniște. Să fiu sănătos și să mă dedic mai mult familiei. Voi incepe de săptămâna viitoare activitatatea în mediul privat. Diseară voi preda pistolul,” a declarat Rapotan. El a recomandat colegilor polițiști să-și exercite  meseria cu profesionalism: „Le recomand polițiștilor să se dedice muncii. Să-și facă meseria cu pasiune și să se ferească de politică. Să stea departe de spectrul politicului”, a declarat comisarul șef.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Patru noi centre de vaccinare în județul Constanța. Vor deveni operaționale din 15 martie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Patru noi fluxuri de vaccinare vor deveni operaționale, în județul Constanța, începând de luni, 15 martie 2021. Cabinetele vor face parte din noile centre de vaccinare autorizate de DSP Constanța, din localitățile Techirghiol, Cogealac, Năvodari și Eforie Nord. Imunizarea se va face cu vaccinul Moderna. Activitatea de vaccinare va deservi categoriile de persoane din etapa a II-a conform Strategiei Naționale de vaccinare. Capacitatea este de 60 de persoane vaccinate/flux, în fiecare zi.

În prezent sunt deschise centre de vaccinare în Constanța, Medgidia, Valu lui Traian, Cumpăna, Ovidiu, Cernavodă, Mihail Kogălniceanu, Hârșova și Mangalia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acumulatori pentru laptop în valoare de 545.000 de lei, confiscați în portul Constanța Sud-Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din Hong Kong, 1.740  acumulatori.

În cursul zilei de ieri, 8 martie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat la un control fizic asupra unui container sosit din Hong Kong, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Târgoviște.

În urma controlului, au fost descoperiți  peste 1740 acumulatori pentru laptop susceptibili a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, care au fost ridicați în vederea continuării cercetărilor.

”Bunurile, în valoare de aproximativ 545.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Alertă meteo. Revin ninsorile în mai multe județe din țară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare  meteorologică valabilă de azi, de la ora 23.00 și până în data de 11 martie, ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, sunt precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.
Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Notă: vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de ninsori, valabil de mâine, 10 martie, ora 03:00  până în data de 11 martie, ora 06:00.
Sunt vizate ninsori însemnate cantitativ, precum și strat de zăpadă local consistent.
În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: