Connect with us

Justitie

Dumitru Martin, Polaris, condamnat la 13 ani de închisoare! În urmă cu 8 ore s-a dat sentința!

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu opt ore, procurorul american Phillip A. Talbert a anunțat că Dumitru Martin, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru conspirația de a comite luare și dare de mită unui funcționar public. Conform documentelor instanței, Martin deținea și opera compania românească Polaris M. Holdings. Coinculpați în acest dosar au fost Anamaria Cruceru, 49 de ani,  Constantin Schiller, 63 de ani și Marcelle Banaga, 41 de ani, toți din România, angajați ai Polaris. În perioada iunie 2014 și decembrie 2015, Martin, Cruceru, Schiller și Banaga au conspirat unii cu alții pentru a mitui un ofiter al USAF care să-i ajute să câștige mai multe contracte de milioane de dolari pentru Polaris. Inculpații se oferiseră să plătească ofițerului contractant mită egală cu 10 la sută din valoarea oricărui contract atribuit. Inculpații au încercat să ascundă plata mitei sugerând că ofițerul avea încheiat un contract de consultanță fisctivă.  În iulie 2015, inculpații au depus o ofertă pentru USAF de a furniza containere de depozitare la Baza Aeriana Mihail Kogălniceanu din România. Contractul a fost evaluat la peste 10 milioane de dolari. În septembrie 2015, Martin a călătorit la Travis Air Force Base din Fairfield, California , pentru a semna documentele referitoare la oferă, precum contractele fictive menite să ascundă diverse plăți de mită în valoare totală de peste 1 milion de dolari. Procurorul american Talbert a declarat: „Districtul de Est din California are multe facilități guvernamentale militare și de altă natură. (…) Sentința de azi recunoaște importanța eradicării corupției și protejarea integrității procesului de contractare. Biroul meu se angajează să cerceteze și să urmărească pe cei care încearcă să mituiască funcționarii publici sau care se angajează în alte acte de corupție publică care subminează încrederea publicului în integritatea guvernului.“ Judecătorul Nunley a declarat la condamnare că „mita nu este o crimă fără victime.“ El a continuat să constate că mita creează un „mediu pay to-play“ , în care oamenii simt că „ei nu pot participa în cazul în care o fac în mod corect .“ Acest caz este produsul unei anchete a Biroului Federal de Investigații. Banaga, Schiller și Cruceru au pledat vinovat pentru conspirația de a comite luare de mită. Ei sunt programați să fie condamnați de către judecătorul Nunley la data de 11 mai 2017. Fiecare se confruntă cu o pedeapsă maximă legală de cinci ani de închisoare. Propozițiile reale, cu toate acestea, va fi determinată la latitudinea instanței , după luarea în considerare a oricăror factori legale aplicabile și liniile directoare Pedepsele federale, care iau în considerare o serie de variabile. (Foto: Constanta News)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Justitie

Radu Mazăre va fi transferat la penitenciarul de la Slobozia. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi,  avocatul Lizeta Haralambie a declarat pentru ziarul Ordinea.ro că a fost aprobată cererea de transfer a fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, de la penitenciarul Rahova la cel de la Slobozia.

Transferul se va produce în cursul săptămânii viitoare, ca urmare a  depunerii unei cereri la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Avocat al lui Mazăre, Lizeta Haralambie a precizat că transferul nu putea fi făcut la Poarta Albă sau la Valu lui Traian deoarece aici este regim semideschis, respectiv deschis, iar el trebuie să rămână într-un penitenciar cu regim închis.

“Cererea am depus-o în luna ianuarie la o comisie din cadrul Administraţiei Penitenciarelor pentru a fi transferat la cel mai apropiat penitenciar cu regim închis de municipiul Constanţa, respectiv cel de la Slobozia. Motivul transferului a fost familia. Radu Mazăre a cerut acest lucru dat fiind faptul că mama şi cei doi fraţi ai lui locuiesc la Constanţa, iar până la penitenciarul de la Rahova făceau 4-5 ore. Până la Slobozia va fi mult mai simplu să ajungă. Cu maşina se face o oră şi jumătate, cel mult două ore.”, a precizat Lizeta Haralambie.

Ea a ţinut să sublinieze faptul că NU instanţa de judecată a luat această decizie, ci Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

De asemenea, avocatul lui Radu Mazăre a specificat faptul că nu a ales penitenciarul de la Slobozia pentru că aşa a vrut el.

“Trebuia ales penitenciarul care este cel mai aproape de adresa din buletin a persoanelor care se ocupă de deţinut.”, a precizat Lizeta Haralambie.

Foto: Antena3

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Din 2 martie, judecătorii constănţeni ÎNTRERUP protestele

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 25 februarie, la sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc şedinţa Adunării Generale a Judecătorilor, convocată de către preşedintele Curţii de Apel Constanţa.

Pe ordinea de zi a fost un singur punct, respectiv discutarea încetării/modificării protestului stabilit prin Hotărârea nr. 2 din 29 ianuarie 2020 a Adunării generale a judecătorilor şi menţinut prin Hotărârea nr. 3 din 13 februarie 2020 a Adunării generale a judecătorilor.

După dezbateri şi supunere la vot,  Adunarea Generală a Judecătorilor a hotărât:

,,1. Cu majoritate de voturi (exprimate de către 26 de judecători din totalul celor 29 de judecători prezenţi) Adunarea generală a judecătorilor hotărăşte întreruperea formelor de protest stabilite potrivit Hotărârii nr. 2 din 29 ianuarie 2020 a Adunării generale a judecătorilor, menţinute prin Hotărârea nr. 3 din 13 februarie 2020 a Adunării generale a judecătorilor, respectiv: a. amânarea cauzelor, cu excepţia cauzelor urgente; b. încetarea desfăşurării şedinţelor de judecată la ora 16:00.

2. Cu majoritate de voturi (exprimate de către 21 de judecători din totalul celor 29 de judecători prezenţi) Adunarea generală a judecătorilor hotărăşte întreruperea formelor de protest menţionate la art. 1 din prezenta hotărâre începând cu data de 2 martie 2020.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Cum ar putea scăpa Radu Mazăre de pușcărie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Se pare că extrădarea sa în România a fost făcută în baza unor documente în care nu este trecut mandatul pe care îl execută acum, transmit Antena3.

Conform legii, dacă nu este menționat, acesta nu poate fi executat, mai notează aceeași sursă.

Amintim că Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a spus în fața instanței ca s-a dorit să fie adus în țară pe post de trofeu electoral.

“Nu am mai văzut un cetăţean român pentru care Ministerul Justiţiei să lucreze în weekend, pentru care s-a cerut extrădarea într-o zi. M-am gândit îndelung acolo fiindcă s-au făcut presiuni zilnice de reprezentanţii Interpol pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar şi să vin în România. Am cerut să fiu prezentat la judecător. A fost groaznic. Am fost împachetat şi trimis aşa, fără să ajung la judecător. Nu critic sentinţa de fond, acum sunt alte căi de a acţiona. A început ca o procedură de extrădare legală şi s-a finalizat printr-o procedură frauduloasă. A fost eludată această instanţă, iar scopul este evident”, a spus Radu Mazăre în instanță.

Vă recomandăm și:

Viața fericită a lui Radu Mazăre în Madagascar. În imagini

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: