Conecteaza-te cu noi

Administratie

După 4 ani de mandat, Vrabie se gândește și la locuitorii din Valea Dacilor și Remus Opreanu. Le promite un proiect de… 40 de milioane de lei!

Published

on

După 4 ani de mandat, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a convocat Consiliul Local în ședință extraordinară pentru a discuta și supune votului mai multe proiecte de hotărâre, Printre acestea și reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere din satele Valea Dacilor și Remus Opreanu, localități care aparțin administrativ de Medgidia.

Iată propunerile trecute în convocator, proiecte pe care edilul, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției, le numește “importante pentru dezvoltarea municipiului Medgidia”.

“Proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului Medgidiape ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local

 Marți, 18 august 2020, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Medgidia. Aceasta a avut pe ordinea de zi douăsprezece proiecte de hotărâre, inițiate de edilul municipiului, Valentin Vrabie, care au fost admise în unanimitate.

Advertisement

La primul punct s-a aprobat proiectul privind acordarea de sprijin financiar – FIV – „O nouă şansă”, referitor la acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din municipiul Medgidia.

Al doilea proiect votat pe ordinea de zi a făcut referire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice – DALI pentru obiectivul de investiţie „Reabilitarea şi modernizarea Pieţei publice din municipiul Medgidia”, care atinge o valoarea totală a investițiilor de peste 4 milioane de lei.

Următorul proiect vizează aprobarea documentaţiei tehnico-economice – DALI pentru obiectivul de investiţieReabilitare, modernizare infrastructură rutieră – sate Valea Dacilor şi Remus Opreanu” și privește un număr de aproximativ 14 străzi în localitatea Remus Opreanu și 49 de străzi în localitatea Valea Dacilor. Cuantumul valorii investiției este de peste 39.506.751,61 lei.

La punctul numărul cinci a fost aprobată „documentaţia de primă înscriere a unui imobil construcţie şi teren, în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară şi includerea în domeniul public al Municipiului Medgidia cu destinaţia sediu administrativ”. Scopul acestui demers îl reprezintă folosirea acestuia ca obiect al unor investiții care urmeză să fie realizare prin programe cu finanțare europeană nerambursabilă.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a regăsit proiectul privind „încheierea unor contracte de asistare, consiliere şi reprezentare juridică, pentru apărarea intereselor municipiului Medgidia şi ale autorităţii publice locale deliberative”.

Advertisement

La punctul numărul șase a fost aprobată „rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Clubului Sportiv Medgidia pentru anul 2020”.

Pe ordinea de zi s-au regăsit și proiectele de hotărâre privind aprobarea proiectului și a parteneriatului privind „creşterea performanţei în administraţia publică a municipiului Medgidia prin crearea şi implementarea de instrumente, mecanisme şi politici publice adecvate”. Proiectul vizează în consolidarea capacității administrative și creșterea calității și eficienței serviciilor publice gestionate partajat de către municipiul Medgidia prin dezvoltarea capacității de planificare strategică pe termen lung, corelată cu investiții integrate și complementare de simplificare a procedurilor instituționale, precum și cu dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului UAT, în scopul implementării optime a unui nou sistem informatic.

Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi este cel referitor la „aprobarea Planului Urbanistic Zonal – construire Bază sportivă tip I”, în apropierea localității Valea Dacilor.

Pe ordinea de zi suplimentară au fost introduse și aprobate proiectul privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia pentru 2020, proiectul privind constatarea încetării de drept, prin demisie, a mandatului de consilier local al domnului Rotaru Ion – Aurel și declararea ca vacant a locului de consilier local al Partidului Social Democrat și proiectul cu privire la darea în folosință gratuită a terenului aparținând domeniului public și privat al municipiului Medgidia în vederea construirii și punerii în funcțiune a Sistemului Regional de alimentare cu apă Constanța (Reabilitare sursă Medgidia. Aducțiune Medgidia-Gospodăria de apă Cosntanța Sud) din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020”.”

NOTA! Valentin Vrabie a fost viceprimar și primar al comunei Peștera. În 2016, Vrabie a fost ales primar al municipiului Medgidia, independent, cu sloganul “Oamenii vorbesc, partidele sa tacă”. La scurt timp, edilul a cochetat, cu adeziune desigur, cu ALDE, a plecat din ALDE și s-a alăturat doctrinei liberale. Acum, la alegerile locale programate în 27 Septembrie, Valentin Vrabie candidează pe listele PNL pentru un nou mandat.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions