Connect with us

Administratie

După 4 ani de mandat, Vrabie se gândește și la locuitorii din Valea Dacilor și Remus Opreanu. Le promite un proiect de… 40 de milioane de lei!

Publicat

la

După 4 ani de mandat, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a convocat Consiliul Local în ședință extraordinară pentru a discuta și supune votului mai multe proiecte de hotărâre, Printre acestea și reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere din satele Valea Dacilor și Remus Opreanu, localități care aparțin administrativ de Medgidia.

Iată propunerile trecute în convocator, proiecte pe care edilul, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției, le numește “importante pentru dezvoltarea municipiului Medgidia”.

“Proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului Medgidiape ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local

 Marți, 18 august 2020, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Medgidia. Aceasta a avut pe ordinea de zi douăsprezece proiecte de hotărâre, inițiate de edilul municipiului, Valentin Vrabie, care au fost admise în unanimitate.

La primul punct s-a aprobat proiectul privind acordarea de sprijin financiar – FIV – „O nouă şansă”, referitor la acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din municipiul Medgidia.

Al doilea proiect votat pe ordinea de zi a făcut referire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice – DALI pentru obiectivul de investiţie „Reabilitarea şi modernizarea Pieţei publice din municipiul Medgidia”, care atinge o valoarea totală a investițiilor de peste 4 milioane de lei.

Următorul proiect vizează aprobarea documentaţiei tehnico-economice – DALI pentru obiectivul de investiţieReabilitare, modernizare infrastructură rutieră – sate Valea Dacilor şi Remus Opreanu” și privește un număr de aproximativ 14 străzi în localitatea Remus Opreanu și 49 de străzi în localitatea Valea Dacilor. Cuantumul valorii investiției este de peste 39.506.751,61 lei.

La punctul numărul cinci a fost aprobată „documentaţia de primă înscriere a unui imobil construcţie şi teren, în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară şi includerea în domeniul public al Municipiului Medgidia cu destinaţia sediu administrativ”. Scopul acestui demers îl reprezintă folosirea acestuia ca obiect al unor investiții care urmeză să fie realizare prin programe cu finanțare europeană nerambursabilă.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a regăsit proiectul privind „încheierea unor contracte de asistare, consiliere şi reprezentare juridică, pentru apărarea intereselor municipiului Medgidia şi ale autorităţii publice locale deliberative”.

La punctul numărul șase a fost aprobată „rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Clubului Sportiv Medgidia pentru anul 2020”.

Pe ordinea de zi s-au regăsit și proiectele de hotărâre privind aprobarea proiectului și a parteneriatului privind „creşterea performanţei în administraţia publică a municipiului Medgidia prin crearea şi implementarea de instrumente, mecanisme şi politici publice adecvate”. Proiectul vizează în consolidarea capacității administrative și creșterea calității și eficienței serviciilor publice gestionate partajat de către municipiul Medgidia prin dezvoltarea capacității de planificare strategică pe termen lung, corelată cu investiții integrate și complementare de simplificare a procedurilor instituționale, precum și cu dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului UAT, în scopul implementării optime a unui nou sistem informatic.

Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi este cel referitor la „aprobarea Planului Urbanistic Zonal – construire Bază sportivă tip I”, în apropierea localității Valea Dacilor.

Pe ordinea de zi suplimentară au fost introduse și aprobate proiectul privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia pentru 2020, proiectul privind constatarea încetării de drept, prin demisie, a mandatului de consilier local al domnului Rotaru Ion – Aurel și declararea ca vacant a locului de consilier local al Partidului Social Democrat și proiectul cu privire la darea în folosință gratuită a terenului aparținând domeniului public și privat al municipiului Medgidia în vederea construirii și punerii în funcțiune a Sistemului Regional de alimentare cu apă Constanța (Reabilitare sursă Medgidia. Aducțiune Medgidia-Gospodăria de apă Cosntanța Sud) din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020”.”

NOTA! Valentin Vrabie a fost viceprimar și primar al comunei Peștera. În 2016, Vrabie a fost ales primar al municipiului Medgidia, independent, cu sloganul “Oamenii vorbesc, partidele sa tacă”. La scurt timp, edilul a cochetat, cu adeziune desigur, cu ALDE, a plecat din ALDE și s-a alăturat doctrinei liberale. Acum, la alegerile locale programate în 27 Septembrie, Valentin Vrabie candidează pe listele PNL pentru un nou mandat.

Comments

comments

Administratie

Scandal la Târgul de Crăciun din Parcul Arheologic. Mai multe persoane s-au încăierat cu forțele de ordine

Publicat

la data de

Scris de

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, amenajat în Parcul Arheologic. Un grup restrâns de bărbați și femei a provocat în urma cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanța. Oamenii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au încăierat cu forțele de ordine.

„Nu au ținut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Craciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenți în parc și nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ și forțau gardurile, constănțenii responsabili așteptau în ordine sa intre în parc. Forțele de ordine au intervenit în câteva momente și liniștea a fost restabilită. Din păcate, ceea ce se anunța o seară de poveste,  s-a terminat cu lacrimi în ochi pentru copiii martori la acest eveniment.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Chițac NU știe dacă tariful gigacaloriei este corect. Caragheorghe (USR): „Uneori rămânem siderați de discursul primarului“

Publicat

la data de

Scris de

Prețul gigacaloriei a sărit în aer, în această toamnă, în două reprize. În primă fază, în luna septembrie, tariful gigacaloriei a fost majorat de la 590 de lei la 1.034 de lei, iar luna trecută a fost majorat din nou la de la 1.034 de lei la 1.330 de lei. Primarul Chițac a motivat aceste creșteri spunând că e de vină ba pierderile pe rețea, ba din cauza majorărilor de tarife la energie. De ce a crescut prețul gigacaloriei? Nici măcar primarul Constanței, Vergil Chițac, nu are un răspuns exact. Liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, a declarat că l-a auzit personal pe primarul Chițac într-o intervenție la Digi 24 spunând că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“.

„Uneori rămânem siderați de discursul primarului Vergil Chițac, care dă dovadă nu doar de lipsă de consecvență în declarații, dar se pare că, mai nou, plagiază ideile altora atunci când îi convine, mai ales în intervenții televizate.

Consilierii locali USR Constanța au solicitat realizarea unui audit intern în cadrul RADET (actuala Termoficare Constanța), care să clarifice care este prețul real al gigacaloriei. Deși a obținut votul consilierilor, demersul s-a lovit de reacția de scepticism a primarului Chițac, care, practic, l-a catalogat ca fiind inutil. Chiar ne acuza de populism atunci când spuneam că nu vedem de ce trebuie sa suporte constănțenii o creștere a prețului gigacaloriei pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani.

Astăzi, 3 decembrie, în cadrul unei intervenții televizate la Digi 24, domnul primar a declarat că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“. Nu exclud și posibilitatea ca domnul primar să fi cântărit mai bine situația și acum să fie de acord cu noi, însă fair-play era să precizeze faptul că, atât ideea unui audit la RADET, cât și dispoziția de primar emisă înaintea începerii ședinței CL din 26 noiembrie este un demers al consilierilor USR Constanța.“, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Sursa video: Digi 24

De altfel, primarul Chițac se milogește la Guvern pentru să îi dea bani cu care să subvenționeze gigacaloria în această iarnă.

În cadrul, ședinței Consiliului Local Constanța de la finele lunii trecute a avut loc o discuție între primarul Vergil Chițac și liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe pe tema fundamentării prețului gigacaloriei. Pe de o parte, Caragheorghe i-a cerut primarului efectuarea unui audit la societatea de termoficare a orașului privind prețul gigacaloriei, iar pe de altă parte, Chițac a spus că „garantează că auditul nu va scoate la lumină niciun fel de neregulă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(Galerie foto) Primăria Năvodari amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică

Publicat

la data de

Scris de

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că autoritatea locală amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică, pe strada Macului.

„Așa cum am promis, pe strada Macului construim un teren de sport cu suprafață artificială, după ce în prealabil am finalizat amenajarea unui loc de joacă în aceeași locație. Copiii și tinerii din zonă au nevoie de spații propice și funcționale pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut! În imediata apropiere, vom construi o parcare și vom amenaja spații verzi!“, a spus primarul Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: