Connect with us

Politica

E bătut în cuie! Nicolae Bălcescu a rămas fără primar și vor fi alegeri anticipate!

Maria Ionescu

Publicat

la

Luni, la Curtea de Apel Constanța s-a desfășurat ultima înfățișare în procesul pe care Viorel Bălan, primar al comunei Nicolae Bălcescu, îl declarase împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Constanța. Potrivit instanței, care a respins apelul, ”În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Bălan Viorel împotriva sentinţei penale nr. 360/25.03.2016 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 9363/212/2015. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul Bălan Viorel la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19.09.2016.”. Reamintim faptul că Viorel Bălan a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 3 ani, pentru fals în declaraţii, iar decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanța Amintim că, în vara anului 2013, era găsit incompatibil de ANI. Agenţia  menţiona că alesul local s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 – 21 septembrie 2010, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de Primar al comunei Nicolae Bălcescu şi funcţia de administrator al S.C. Panminada S.R.L. (23 iunie 2008 – 05 ianuarie 2009) şi al S.C. Pavicom S.R.L. (23 iunie 2008 – 21 septembrie 2010). În august anul curent, el a fost suspendat din funcție, la ordinul prefectului, după ce decizia din procesul cu ANI a rămas definitivă.

Încă din luna august, activitatea sa de primar s-a încheiat

Încă din data de 3 august a.c., prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a emis Ordinul nr. 362 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen a mandatului primarului comunei Nicolae Bălcescu, Bălan Viorel.  Ordinul a fost comunicat primarului comunei Nicolae Bălcescu, Consiliului Local al comunei Nicolae Bălcescu, secretarului UAT Nicolae Bălcescu și Agenției Naționale de Integritate. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanta, ordinul a avut drept temei juridic Raportul de evaluare nr. 31029/G/II/10.07.2013 emis de Agenţia Naţională de Integritate, rămas definitiv prin Decizia nr. 1950/16.06.2016, pronunțată de către Înalta Curte de Casație și Justiție, prevederile art. 25 și art. 26 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, art. 15 alin 2, lit. b) și art. 16 alin 1 din Legea nr. 393/2004, privind statutul aleșilor locali, republicată, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 69 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ex-primarul reacționează

Încă din momentul suspendării, Viorel Bălan ar fi trebuit să nu mai aibă nici un fel de treabă pe la primăria Nicolae Bălcescu. Numai că nu a fost așa. Aproape zilnic, el s-a aflat la sediu pentru a-l ajuta pe viceprimarul Nicolae Ciocănete la treburile comunei. L-am contactat telefonic pe Bălan pentru a vedea ce declarații va face. Și iată ce ne-a spus: ”Nu știu încă cum stau lucrurile. Mie nu mi-a venit acasă nici o comunicare oficială, așa că nu știu ce să zic. Ce să fac? Îmi văd de ale mele, până una-alta. Cu politica nu știu ce să vă spun deocamdată. Pe la Primărie eu merg pentru că încă mai sunt lucruri care depindeau de mine. Îl ajut pe viceprimar să le rezolve pe toate și să își desfășoare activitatea în condiții normale. Ce să vă zic – și locuitorii comunei sunt bulversați”, ne-a declarat Viorel Bălan. La rândul lor, locuitorii din Nicolae Bălcescu nu au nici o reacție, deși știu cu toții ce anume s-a întâmplat. Fiecare își vede de treaba lui, iar politicienii își caută susținători pentru organizarea noilor alegeri locale. Cu toții speră că, înaintea alegerilor parlamentare, vor fi organizate noi alegeri la Nicolae Bălcescu pentru alegerea noului primar. Dar, de fapt, potrivit surselor noastre oficiale, dacă se va organiza un tur de scrutin pentru desemnarea noului primar, acesta va avea loc în același timp cu alegerile parlamentare. Așa că, până atunci, au timp să se pregătească pentru alegeri!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Chițac, despre condamnările Elenei Udrea și Ioanei Băsescu: „Am o părere de rău la ce li se întâmplă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Condamnarea Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu la opt și, respectiv, cinci ani de închisoare a fost comentat și de primarul Constanței, Vergil Chițac.

„Am o părere de rău la ce li se întâmplă (Elena Udrea și Ioana Băsescu, n.r.). Cu siguranță procuratura va face apel pentru că și pedeapsa e cam mică pentru că au mers pe maxim. Totul e ironic pentru că se referă la un referendum (cel cu 300 de parlamentari, n.r.) care nu a fost niciodată aplicat, care a cam compromis noțiunea de referendum din România. Partea cea mai importantă e substanța. Dacă e adevărat, asistăm la ce vedem de mult timp: interferența politicului în economie. Noi auzim de foarte mult timp de acordarea de contracte preferențiale acordate de partidele politice, iar o parte din dividente să se întoarcă către partide. Lucru ăsta a făcut să altereze funcționari ai economiei românești.“, a spus Chițac.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea, foc și pară după condamnarea la închisoare: „Doamna Kovesi nu iartă și nu minte!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Elena Udrea a avut o primă reacție după condamnarea de opt ani primită în dosarul finanțarea campaniei electorale din 2009.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să  aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite…Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate”.

„Această femeie (.n.r. se referă la judecător) a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei.”

„Am omorât pe cineva? Cum să dai opt ani pentru așa ceva? (…) E o aberație ce s-a întâmplat astăzi.”

Sursa: Antena 3

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a condamnat-o, marți, pe fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana , la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. Alături de aceștia a mai fost judecat și omul de afaceri Cătălin Andronic, proaspăt condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Inițial, magistratul anticorupție a cerut la Curtea de Apel București o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: