Connect with us

Politica

E bătut în cuie! Nicolae Bălcescu a rămas fără primar și vor fi alegeri anticipate!

Publicat

la

Luni, la Curtea de Apel Constanța s-a desfășurat ultima înfățișare în procesul pe care Viorel Bălan, primar al comunei Nicolae Bălcescu, îl declarase împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Constanța. Potrivit instanței, care a respins apelul, ”În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Bălan Viorel împotriva sentinţei penale nr. 360/25.03.2016 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 9363/212/2015. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul Bălan Viorel la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19.09.2016.”. Reamintim faptul că Viorel Bălan a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 3 ani, pentru fals în declaraţii, iar decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanța Amintim că, în vara anului 2013, era găsit incompatibil de ANI. Agenţia  menţiona că alesul local s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 – 21 septembrie 2010, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de Primar al comunei Nicolae Bălcescu şi funcţia de administrator al S.C. Panminada S.R.L. (23 iunie 2008 – 05 ianuarie 2009) şi al S.C. Pavicom S.R.L. (23 iunie 2008 – 21 septembrie 2010). În august anul curent, el a fost suspendat din funcție, la ordinul prefectului, după ce decizia din procesul cu ANI a rămas definitivă.

Încă din luna august, activitatea sa de primar s-a încheiat

Încă din data de 3 august a.c., prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a emis Ordinul nr. 362 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen a mandatului primarului comunei Nicolae Bălcescu, Bălan Viorel.  Ordinul a fost comunicat primarului comunei Nicolae Bălcescu, Consiliului Local al comunei Nicolae Bălcescu, secretarului UAT Nicolae Bălcescu și Agenției Naționale de Integritate. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanta, ordinul a avut drept temei juridic Raportul de evaluare nr. 31029/G/II/10.07.2013 emis de Agenţia Naţională de Integritate, rămas definitiv prin Decizia nr. 1950/16.06.2016, pronunțată de către Înalta Curte de Casație și Justiție, prevederile art. 25 și art. 26 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, art. 15 alin 2, lit. b) și art. 16 alin 1 din Legea nr. 393/2004, privind statutul aleșilor locali, republicată, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 69 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ex-primarul reacționează

Încă din momentul suspendării, Viorel Bălan ar fi trebuit să nu mai aibă nici un fel de treabă pe la primăria Nicolae Bălcescu. Numai că nu a fost așa. Aproape zilnic, el s-a aflat la sediu pentru a-l ajuta pe viceprimarul Nicolae Ciocănete la treburile comunei. L-am contactat telefonic pe Bălan pentru a vedea ce declarații va face. Și iată ce ne-a spus: ”Nu știu încă cum stau lucrurile. Mie nu mi-a venit acasă nici o comunicare oficială, așa că nu știu ce să zic. Ce să fac? Îmi văd de ale mele, până una-alta. Cu politica nu știu ce să vă spun deocamdată. Pe la Primărie eu merg pentru că încă mai sunt lucruri care depindeau de mine. Îl ajut pe viceprimar să le rezolve pe toate și să își desfășoare activitatea în condiții normale. Ce să vă zic – și locuitorii comunei sunt bulversați”, ne-a declarat Viorel Bălan. La rândul lor, locuitorii din Nicolae Bălcescu nu au nici o reacție, deși știu cu toții ce anume s-a întâmplat. Fiecare își vede de treaba lui, iar politicienii își caută susținători pentru organizarea noilor alegeri locale. Cu toții speră că, înaintea alegerilor parlamentare, vor fi organizate noi alegeri la Nicolae Bălcescu pentru alegerea noului primar. Dar, de fapt, potrivit surselor noastre oficiale, dacă se va organiza un tur de scrutin pentru desemnarea noului primar, acesta va avea loc în același timp cu alegerile parlamentare. Așa că, până atunci, au timp să se pregătească pentru alegeri!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

TSD Constanța are un nou lider! Cosmin Ciobanu, ales președinte

Publicat

la data de

Scris de

Organizația de tineret a PSD Constanța și-a ales președintele pentru următorii doi ani. Au fost depuse candidaturi pentru cele 23 de funcții ale biroului TSD Constanța. Astfel, Biroul Organizației Județene a TSD Constanța este format din:

Cosmin Ciobanu – președinte – Constanța

Nicolae lascu – președinte executiv – Constanța

Ana-Maria Malciu – secretar – Constanța

Marian Șerbănescu – secretar – Constanța

Ana-Maria Oprea – vicepreședinte – Năvodari

Victoraș Bogdan Crăciun – vicepreședinte – Limanu

Silviu Șerbănescu – vicepreședinte – Medgidia

Bianca Mirea – vicepreședinte – Poarta Albă

Andreaș Călin – vicepreședinte – Mangalia

Elena Hodorogea – vicepreședinte – Cumpăna

Marian Alin Goidea – membru – Lumina

Ana-Maria Gherase – membru – Ovidiu

Mihai Butnaru – membru – Murfatlar

Roxana Gherghișan – membru – Grădina

Florian Cristian Bodea – membru – Saraiu

Andra Gurgu – membru – Ciobanu

Mihaela Botea – membru – Chirnogeni

Mihaela Gabriela Dia – membru – Hârșova

Sebastian Pislac – membru – Costinești

Ionela Cioacă – membru – Tuzla

Andrei Albu – membru – Nicolae Bălcescu

Victoria Soca – membru – Mihail Kogălniceanu

Răzvan Dan – membru – Deleni

Cosmin Ciobanu preia funcția de președinte al Organizației Județene Constanța a TSD de la Nicu Roșu, care a fost până acum liderul tineretului social-democrați. Alegerile au avut loc vineri, 22 octombrie, iar la Conferința de alegeri la TSD au participat 109 delegați. Noul președinte TSD, Cosmin Ciobanu a spus că are încredere în potențialul tinerilor PSD-iști și că se va implica în proiectele partidului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a inventat un nou cuvânt: „crizator!“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României Klaus Iohannis și-a găsit un nou inamic public: USR. După ce ani la rând ne-a exasperat cu PeSeDe, acu că social democrații sunt băieți buni, șeful statului a întros armele către cei de la USR. În vâltoarea declarațiilor date azi de la Buxelles, Iohannis a inventat un nou cuvânt: CRIZATOR. El a taxat, astăzi, „crizatorii” (cu referire la USR) care au dus la destrămarea Guvernului Cîțu.

„Zilele trecute au cam arătat cine au fost crizatorii. Criza a fost făcută de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au reușit să se vadă cât de neimportanți sunt. Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Trebuie să ne apucăm de treabă. Acesta e calculul politic făcut de mine pentru România și pentru români. Dacă Guvernul rămâne așa un an, doi, trei vom vedea. Cineva trebuie să lucreze. Asta cu vehiculatul e cam așa: am luat o decizie, se face un guvern si nenumărați se exprimă. Este drăguț. Problema practică este formarea Guvernului. Și domnul Ciucă a fost propus de PNL după cum știți”, a subliniat președintele României, Klaus Iohannis.

În replică, USR-PLUS au spus: „Ca să o spunem foarte franc: „crizatorii” sunt Florin Cîțu, echipa câștigătoare și președintele Klaus Iohannis.

– au dat afară din guvern miniștrii USR,

– au blocat reformele din Justiție,

– au lăsat Sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4,

– au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali,

– refuză să susțină o majoritate politică de dreaptă.“

Tot cei de la USR au veenit, în mod ironic, cu o explicație a cuvântului crizator: “CRIZATOR, crizatoare, s. n. 1. Care nu tolerează corupția sau cheltuirea clientelară a banului public. 2. Care nu acceptă conducerea discreționară a unui guvern. 3. (Înv.) Cineva care nu e pe placul președintelui unei țări și este exclus de la guvernare. 4. Totalitatea miniștrilor unui partid politic care își dau demisia pentru a trage un semnal de alarmă atunci când guvernarea este împotriva intereselor cetățenilor. Din fr. crise. 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dan Barna: “Vom fi partid de opoziție. Florin Cîțu i-a spus lui Dacian Cioloș că are sprijinul PSD”

Publicat

la data de

Scris de

Vicepreședintele Dan Barna a declarat că USR va fi partid de opoziție, precizând că liderul liberal, Florin Cîțu, i-a spus lui Dacian Cioloș, președintele USR, că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD. Întrebat dacă este o certitudine despărțirea PNL de USR, Dan Barna a precizat că Dacian Cioloș l-a sunat, după consultările de la Cotroceni, pe președintele PNL, Florin Cîțu, iar acesta i-a spus că va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că a obținut sprijinul PSD, deci are o majoritate prin care guvernul minoritar al PNL-UDMR să poată fi învestit.

“Da, a fost o comunicare cât se poate de formală din partea președintelui PNL transmisă președintelui nostru, dl. Dacian Cioloș, prin care ne-a spus că a obținut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament. Din moment ce ni s-a spus că acest guvern are majoritate, e absolut irelevant ce vom face noi, dar e puțin probabil să votăm un astfel de guvern, nu există niciun motiv”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

Întrebat ce va face USR în această nouă situație politică, Dan Barna a precizat că partidul său va trece în opoziție, întrucât PNL a ales să continue în formula „USL 2.0”.

“În realitate, în toată această criză, au realizat două variante: fie PNL continuă și se trece la USL 2.0, fie se continua cu USR și se refăcea coaliția. Decizia celor de la PNL înțelegem că a fost de a continua împreună cu PSD, o colaborare și o suținere care exista deja de o lună și jumătate, ne amintim toată susținerea explicită de la moțiunile de cenzură. USR va intra în opoziție în acest moment, acest lucru este foarte clar, sau suntem deja în opoziție după comunicările făcute astăzi. Vom fi un partid de opoziție, care în mod responsabil va susține proiectele importante și reformele de care România are nevoie și care se află pe agenda USR”, a precizat Dan Barna potrivit profit.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: