Connect with us

Politica

”Sunt depășită de politica din România”, spune un primar. Dar cine nu e?

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, Tribunalul București a admis cererea de înregistrare a protocolului de fuziune prin “absorţie” a partidului UNPR de către PMP. Astfel, Tribunalul ”dispune înregistrarea în registrul special al Partidelor Politice a protocolului de fuziune prin „absorţie” a partidului UNPR de către PMP şi a documentelor ce au stat la baza aprobării fuziunii. Instanța a luat act de modificările intervenite în Statutul PMP aprobate prin Congresul partidului la data de 20.07.2016 şi dispune înregistrarea acestor modificări în registrul special. Dispune radierea partidului UNPR din Registrul Partidelor Politice. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie formulată de intervenientul Vasiliev Marian. Ia act de renunţare la cererea de interveniţie formulată de intervenientul Filip Adrian Nicolae. Cam asta s-a întâmplat ieri. Vechii UNPR-iști au fost nevoiți să accepte modificările survenite în cadrul politic, cel puțin la nivel înalt. Pentru că, știți prea bine, acolo este locul unde se produc marile schimbări. Nu pe plan local, nu la nivel de municipii și orașe, și cu atât mai puțin la nivelul vreunei comune din această țară, oricât de importantă ar fi ea. Și ne-a convins de lucrul acesta atât fostul președinte UNPR Constanța, George Lipoveanu, cât și primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. Cel dintâi, Lipoveanu, ne-a declarat că a vorbit și în această dimineață cu senatorul Marian Vasiliev, care nu are de gând să se culce pe o ureche și să renunțe la lupta pe care a început-o și pe care o va continua atât cât va fi posibil. Și Lipoveanu este dezamăgit de tot ce s-a întâmplat și speră că se vor mai găsi modalități de atac. Că un președinte de partid și un senator sunt înverșunați și își doresc să continue o luptă importantă până în pânzele albe este cât se poate de firesc.

Vasiliev așteaptă motivarea Tribunalului

Am stat de vorbă și cu senatorul Marian Vasiliev vizavi de sentința instanței de judecată. El s-a declarat extrem de contrariat de timpul extrem de scurt care a fost necesar pentru publicarea deciziei: ”Vreau să văd și eu motivarea, pentru că este extrem de ciudat ce s-a întâmplat. Ședința Tribunalului a avut loc la ora 11.30-12.00, și după câteva ore era publicată decizia pe site. Și mai drăguț este faptul că sentința a apărut pe știri pe surse și, după câteva minute de-abia a fost postată și pe site. Și știți că există sentințe care se dau după ani de zile, iar la noi au fost necesare câteva ore!” L-am întrebat pe senatorul Vasiliev dacă are parte de susținerea colegilor săi, iar răspunsul pe care l-am primit a stârnit cel puțin niște zâmbete hâtre. ”Sunt susținut de foarte multă lume, care îmi spune: Du-te tu și fă-o, că noi te încurajăm!!!”. Ce mai este de spus? Mult prea puțin, dacă ne gândim la ce anume se întâmplă în Parlament, la ce proiecte se votează și la cât timp pierd aleșii pentru asta. Tocmai de aceea am contactat-o pe primarul localității Saraiu, Dorinela Irimia, pentru a-i afla punctul de vedere. Și asta deoarece după discuțiile existente vizavi de absorbția UNPR de către PMP au fost diferite zvonuri despre plecarea sa la un alt partid.

Dorinela Irimia: ”Viața e o luptă permanentă!”

Unul dintre primarii județului Constanța care a fost ales ca și reprezentant al UNPR este Dorinela Irimia din comuna Saraiu. La alegerile locale din acest an a câștigat fluierând primăria. Nu mai puțin de 80% din voturile comunei s-au orientat către ea. Potrivit locuitorilor, votul covârșitor pro-Irimia a avut drept suport realizările pe care primarul le-a înregistrat pe parcursul mandatului trecut. Raul Oancea menționa după alegerile din luna iunie: ”Am copilărit în Saraiu și iubesc această comună. După trei ani în care nu am călcat pe acolo, în urmă cu trei săptămâni am fost din nou la Saraiu. Am rămas uluit de transformarea pe care d-na primar a reușit să o facă. A schimbat un sat bătrânesc într-o comună europeană.”. Ce-i drept, la Saraiu sunt multe de rezolvat, iar primarul Irimia este foarte constient de acest lucru. De fapt, doar de asta pare a fi interesată: ”Indiferent ce anume se întâmplă, eu am intenția și datoria să-mi respect locuitorii care m-au votat pe plan local. Și pe cei pe care nu m-au votat, firește! Am datoria de a-mi impelmenta proiectele în curs de derulare. Eu sunt depășită de politica din România. Ce se dictează de la centru, asta se întâmplă. Când ești corect și-ți pui sufletul punte pentru ceea ce faci este dificil. Eu nu știu ce voi face deocamdată din punct de vedere politic. Vreau să implementez proiectul de asfaltare. Apoi proiectul de canalizare. Viața este o luptă permanentă”, ne-a declarat Dorinela Irimia.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

TSD Constanța are un nou lider! Cosmin Ciobanu, ales președinte

Publicat

la data de

Scris de

Organizația de tineret a PSD Constanța și-a ales președintele pentru următorii doi ani. Au fost depuse candidaturi pentru cele 23 de funcții ale biroului TSD Constanța. Astfel, Biroul Organizației Județene a TSD Constanța este format din:

Cosmin Ciobanu – președinte – Constanța

Nicolae lascu – președinte executiv – Constanța

Ana-Maria Malciu – secretar – Constanța

Marian Șerbănescu – secretar – Constanța

Ana-Maria Oprea – vicepreședinte – Năvodari

Victoraș Bogdan Crăciun – vicepreședinte – Limanu

Silviu Șerbănescu – vicepreședinte – Medgidia

Bianca Mirea – vicepreședinte – Poarta Albă

Andreaș Călin – vicepreședinte – Mangalia

Elena Hodorogea – vicepreședinte – Cumpăna

Marian Alin Goidea – membru – Lumina

Ana-Maria Gherase – membru – Ovidiu

Mihai Butnaru – membru – Murfatlar

Roxana Gherghișan – membru – Grădina

Florian Cristian Bodea – membru – Saraiu

Andra Gurgu – membru – Ciobanu

Mihaela Botea – membru – Chirnogeni

Mihaela Gabriela Dia – membru – Hârșova

Sebastian Pislac – membru – Costinești

Ionela Cioacă – membru – Tuzla

Andrei Albu – membru – Nicolae Bălcescu

Victoria Soca – membru – Mihail Kogălniceanu

Răzvan Dan – membru – Deleni

Cosmin Ciobanu preia funcția de președinte al Organizației Județene Constanța a TSD de la Nicu Roșu, care a fost până acum liderul tineretului social-democrați. Alegerile au avut loc vineri, 22 octombrie, iar la Conferința de alegeri la TSD au participat 109 delegați. Noul președinte TSD, Cosmin Ciobanu a spus că are încredere în potențialul tinerilor PSD-iști și că se va implica în proiectele partidului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a inventat un nou cuvânt: „crizator!“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României Klaus Iohannis și-a găsit un nou inamic public: USR. După ce ani la rând ne-a exasperat cu PeSeDe, acu că social democrații sunt băieți buni, șeful statului a întros armele către cei de la USR. În vâltoarea declarațiilor date azi de la Buxelles, Iohannis a inventat un nou cuvânt: CRIZATOR. El a taxat, astăzi, „crizatorii” (cu referire la USR) care au dus la destrămarea Guvernului Cîțu.

„Zilele trecute au cam arătat cine au fost crizatorii. Criza a fost făcută de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au reușit să se vadă cât de neimportanți sunt. Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Trebuie să ne apucăm de treabă. Acesta e calculul politic făcut de mine pentru România și pentru români. Dacă Guvernul rămâne așa un an, doi, trei vom vedea. Cineva trebuie să lucreze. Asta cu vehiculatul e cam așa: am luat o decizie, se face un guvern si nenumărați se exprimă. Este drăguț. Problema practică este formarea Guvernului. Și domnul Ciucă a fost propus de PNL după cum știți”, a subliniat președintele României, Klaus Iohannis.

În replică, USR-PLUS au spus: „Ca să o spunem foarte franc: „crizatorii” sunt Florin Cîțu, echipa câștigătoare și președintele Klaus Iohannis.

– au dat afară din guvern miniștrii USR,

– au blocat reformele din Justiție,

– au lăsat Sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4,

– au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali,

– refuză să susțină o majoritate politică de dreaptă.“

Tot cei de la USR au veenit, în mod ironic, cu o explicație a cuvântului crizator: “CRIZATOR, crizatoare, s. n. 1. Care nu tolerează corupția sau cheltuirea clientelară a banului public. 2. Care nu acceptă conducerea discreționară a unui guvern. 3. (Înv.) Cineva care nu e pe placul președintelui unei țări și este exclus de la guvernare. 4. Totalitatea miniștrilor unui partid politic care își dau demisia pentru a trage un semnal de alarmă atunci când guvernarea este împotriva intereselor cetățenilor. Din fr. crise. 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dan Barna: “Vom fi partid de opoziție. Florin Cîțu i-a spus lui Dacian Cioloș că are sprijinul PSD”

Publicat

la data de

Scris de

Vicepreședintele Dan Barna a declarat că USR va fi partid de opoziție, precizând că liderul liberal, Florin Cîțu, i-a spus lui Dacian Cioloș, președintele USR, că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD. Întrebat dacă este o certitudine despărțirea PNL de USR, Dan Barna a precizat că Dacian Cioloș l-a sunat, după consultările de la Cotroceni, pe președintele PNL, Florin Cîțu, iar acesta i-a spus că va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că a obținut sprijinul PSD, deci are o majoritate prin care guvernul minoritar al PNL-UDMR să poată fi învestit.

“Da, a fost o comunicare cât se poate de formală din partea președintelui PNL transmisă președintelui nostru, dl. Dacian Cioloș, prin care ne-a spus că a obținut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament. Din moment ce ni s-a spus că acest guvern are majoritate, e absolut irelevant ce vom face noi, dar e puțin probabil să votăm un astfel de guvern, nu există niciun motiv”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

Întrebat ce va face USR în această nouă situație politică, Dan Barna a precizat că partidul său va trece în opoziție, întrucât PNL a ales să continue în formula „USL 2.0”.

“În realitate, în toată această criză, au realizat două variante: fie PNL continuă și se trece la USL 2.0, fie se continua cu USR și se refăcea coaliția. Decizia celor de la PNL înțelegem că a fost de a continua împreună cu PSD, o colaborare și o suținere care exista deja de o lună și jumătate, ne amintim toată susținerea explicită de la moțiunile de cenzură. USR va intra în opoziție în acest moment, acest lucru este foarte clar, sau suntem deja în opoziție după comunicările făcute astăzi. Vom fi un partid de opoziție, care în mod responsabil va susține proiectele importante și reformele de care România are nevoie și care se află pe agenda USR”, a precizat Dan Barna potrivit profit.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: