Connect with us

Politica

”Sunt depășită de politica din România”, spune un primar. Dar cine nu e?

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, Tribunalul București a admis cererea de înregistrare a protocolului de fuziune prin “absorţie” a partidului UNPR de către PMP. Astfel, Tribunalul ”dispune înregistrarea în registrul special al Partidelor Politice a protocolului de fuziune prin „absorţie” a partidului UNPR de către PMP şi a documentelor ce au stat la baza aprobării fuziunii. Instanța a luat act de modificările intervenite în Statutul PMP aprobate prin Congresul partidului la data de 20.07.2016 şi dispune înregistrarea acestor modificări în registrul special. Dispune radierea partidului UNPR din Registrul Partidelor Politice. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie formulată de intervenientul Vasiliev Marian. Ia act de renunţare la cererea de interveniţie formulată de intervenientul Filip Adrian Nicolae. Cam asta s-a întâmplat ieri. Vechii UNPR-iști au fost nevoiți să accepte modificările survenite în cadrul politic, cel puțin la nivel înalt. Pentru că, știți prea bine, acolo este locul unde se produc marile schimbări. Nu pe plan local, nu la nivel de municipii și orașe, și cu atât mai puțin la nivelul vreunei comune din această țară, oricât de importantă ar fi ea. Și ne-a convins de lucrul acesta atât fostul președinte UNPR Constanța, George Lipoveanu, cât și primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. Cel dintâi, Lipoveanu, ne-a declarat că a vorbit și în această dimineață cu senatorul Marian Vasiliev, care nu are de gând să se culce pe o ureche și să renunțe la lupta pe care a început-o și pe care o va continua atât cât va fi posibil. Și Lipoveanu este dezamăgit de tot ce s-a întâmplat și speră că se vor mai găsi modalități de atac. Că un președinte de partid și un senator sunt înverșunați și își doresc să continue o luptă importantă până în pânzele albe este cât se poate de firesc.

Vasiliev așteaptă motivarea Tribunalului

Am stat de vorbă și cu senatorul Marian Vasiliev vizavi de sentința instanței de judecată. El s-a declarat extrem de contrariat de timpul extrem de scurt care a fost necesar pentru publicarea deciziei: ”Vreau să văd și eu motivarea, pentru că este extrem de ciudat ce s-a întâmplat. Ședința Tribunalului a avut loc la ora 11.30-12.00, și după câteva ore era publicată decizia pe site. Și mai drăguț este faptul că sentința a apărut pe știri pe surse și, după câteva minute de-abia a fost postată și pe site. Și știți că există sentințe care se dau după ani de zile, iar la noi au fost necesare câteva ore!” L-am întrebat pe senatorul Vasiliev dacă are parte de susținerea colegilor săi, iar răspunsul pe care l-am primit a stârnit cel puțin niște zâmbete hâtre. ”Sunt susținut de foarte multă lume, care îmi spune: Du-te tu și fă-o, că noi te încurajăm!!!”. Ce mai este de spus? Mult prea puțin, dacă ne gândim la ce anume se întâmplă în Parlament, la ce proiecte se votează și la cât timp pierd aleșii pentru asta. Tocmai de aceea am contactat-o pe primarul localității Saraiu, Dorinela Irimia, pentru a-i afla punctul de vedere. Și asta deoarece după discuțiile existente vizavi de absorbția UNPR de către PMP au fost diferite zvonuri despre plecarea sa la un alt partid.

Dorinela Irimia: ”Viața e o luptă permanentă!”

Unul dintre primarii județului Constanța care a fost ales ca și reprezentant al UNPR este Dorinela Irimia din comuna Saraiu. La alegerile locale din acest an a câștigat fluierând primăria. Nu mai puțin de 80% din voturile comunei s-au orientat către ea. Potrivit locuitorilor, votul covârșitor pro-Irimia a avut drept suport realizările pe care primarul le-a înregistrat pe parcursul mandatului trecut. Raul Oancea menționa după alegerile din luna iunie: ”Am copilărit în Saraiu și iubesc această comună. După trei ani în care nu am călcat pe acolo, în urmă cu trei săptămâni am fost din nou la Saraiu. Am rămas uluit de transformarea pe care d-na primar a reușit să o facă. A schimbat un sat bătrânesc într-o comună europeană.”. Ce-i drept, la Saraiu sunt multe de rezolvat, iar primarul Irimia este foarte constient de acest lucru. De fapt, doar de asta pare a fi interesată: ”Indiferent ce anume se întâmplă, eu am intenția și datoria să-mi respect locuitorii care m-au votat pe plan local. Și pe cei pe care nu m-au votat, firește! Am datoria de a-mi impelmenta proiectele în curs de derulare. Eu sunt depășită de politica din România. Ce se dictează de la centru, asta se întâmplă. Când ești corect și-ți pui sufletul punte pentru ceea ce faci este dificil. Eu nu știu ce voi face deocamdată din punct de vedere politic. Vreau să implementez proiectul de asfaltare. Apoi proiectul de canalizare. Viața este o luptă permanentă”, ne-a declarat Dorinela Irimia.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Felix Stroe, PSD: „Constanța este în pragul unei revolte populare! Actualii edili au TRIPLAT tarifele de parcare în oraș“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Noul regulament al parcărilor din oraș pe care actuala administrație ni-l propune a stârnit numeroase nemulțumiri în spațiul public. Senatorul de Constanța al PSD Felix Stroe critică în termeni duri viziunea liberalilor despre parcare.

„După ce au atacat fostul regulament al parcărilor, direct sau prin interpuși, actualii edili au TRIPLAT tarifele de parcare în oraș!? Centrul orașului a fost extins ca zonă de tarifare, astfel că locuitorii orașului vor putea parca atunci cînd merg la muncă sau cu treabă în „centrul” mare cât aproape tot orașul doar 3 (trei!) ore, la prețuri exorbitante – 15 lei după primele două ore!?! Iar cei din cartiere vor trebui să se bată la licitație pentru locuri de parcare pe care le-au închiriat și le plătesc cinstit, de zeci de ani!? Dacă parchezi câte 10 minute în patru locuri, vei scoate zilnic din buzunare peste 30 de lei!

După ce au manifestat fără motive aparente, împotriva unor dușmani inventați de dreapta neo-marxistă, protestatarii ar trebui să iasă acum în stradă, pe bună dreptate! Actualul primar v-a cerut să #avețiîncredere… Totul a fost o mare înșelătorie! Actuala conducere a orașului e împotriva propriilor locuitori, care nu sunt veniți la Constanța în concediu la mare! Au de mers la serviciu, au de rezolvat probleme, inclusiv cu mașinile personale, mai ales în timp de pandemie!

Liberalii și primarul LOR ar trebui să știe că, în afară de demolat terasele micilor afaceri (oraș turistic, nu?!) și triplat taxe și impozite, ar trebui să aibă grijă de oraș și de cetățenii săi. Și cei care i-au votat, și cei care nu i-au votat. V-ați ostilizat întreaga populație și i-ați făcut dușmani și pe oamenii de afaceri, și pe cetățenii obișnuți! Veți plăti pentru asta!“, a declarat Stroe.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD, petiție online pentru majorarea alocațiilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat joi, pe Facebook, lansarea unei petiții online prin care se cere majorarea alocațiilor copiilor. Solicitarea le este adresată parlamentarilor de la PNL, USR-PLUS și UDMR.

Amintind despre invitația premierului Florin Cîțu de a-l suna pentru a-i explica datele din buget, președintele PSD a precizat că “nu îi face nicio plecere” să discute cu acesta. În schimb, îi transmite că majorarea alocațiilor este foarte importantă pentru copii și că o astfel de măsură trebuie adoptată indiferent de ce partid o propune.

“Nu-mi face vreo plăcere să-i sun pe Orban și Cîțu, dar o viață mai bună pentru copiii țării merită orice efort. Sper că ambii vor înțelege că nu contează al cui e amendamentul, ci mai important este ce înseamnă pentru copii majorarea alocațiilor. Intră și tu pe psd.ro/alocatii și cere-le parlamentarilor PNL/USR/UDMR din județul tău să voteze pentru mărirea alocațiilor!”, a scris Marcel Ciolacu în mediul online.

Revenind la demersul liderilor social democrați, respectiv la petiția pentru majorarea alocațiilor copiilor, în apelul lansat public de PSD se arată că alocațiile din România sunt cele mai mici din UE.

“Vrei să continue așa? Fii una dintre vocile care apără cei 4,3 milioane de copii! Scrie-le parlamentarilor din județul tău și întreabă-i chiar TU de ce nu au prevăzut în bugetul pe 2021 dublarea alocațiilor copiilor, conform promisiunii lor”, mai scriu social-democrații în petiție.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: