Conecteaza-te cu noi

Actual

Echipamente cu tehnologie de ultimă generație pentru elicopterele SMURD, oferite de Rompetrol

Published

on

Rompetrol continuă să susţină dezvoltarea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă prin achiziţia de echipamente cu tehnologie de ultimă generaţie pentru elicopterele SMURD, ce permit o gamă amplă de investigaţii la locul intervenţiei şi comunicare digitală avansată cu centrele medicale din ţară.  Valoarea proiectului este de 180.000 de dolari.

”Din 2009 suntem parteneri ai SMURD şi susţinem serviciile medicale de urgenţă, un pilon esenţial al sistemului de sănătate. Sprijinul nostru de-a lungul anilor a variat, de la carburant pentru elicopterele medicale, achiziţia unor centre mobile de training de tip furgonetă complet echipate, aparatură medicală – ECMO, echipamente de protecţie pentru salvatori, o unitate mobilă de terapie intensivă cu paturi, un sistem modern de training pentru salvatori prin tehnologia VR. Prin proiectele noastre comune, cu impact la nivel naţional, susţinem echipele de intervenţie într-un domeniu critic unde secundele înseamnă viaţă.”, a precizat  Cătălin Dumitru, Chief Officer Retail & Marketing, Rompetrol.

Echipamentele vor deservi elicopterele din Bucureşti, Mureş, Braşov, Craiova, Galaţi, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Caransebeş şi alte 2 avioane medicale ce urmează să intre în dotarea SMURD.

”Îmbunătăţirea continuă a mijloacelor de evaluare şi diagnostic preliminar a pacienţilor critici în faza de prespital reprezintă pentru noi un obiectiv a cărui ştachetă trebuie sa fie din ce în ce mai ridicată şi pentru care facem eforturi constante. Dotarea elicopterelor şi a celor două avioane SMURD cu ecografe şi aparate portabile de analiză a mai multor parametri biologici este extrem de importantă pentru întreg procesul decizional ce stă la baza tratamentului şi transportului unui astfel de pacient şi poate face diferenţe semnificative pentru şansele de supravieţuire ale acestuia. Suntem mândri că susţinerea de care ne bucurăm din partea Rompetrol de peste 14 ani marchează un nou succes pentru sistemul de urgenţă din România şi le mulţumim pentru ajutorul oferit colegilor care se luptă în fiecare zi pentru salvarea celor care au cea mai mare nevoie de noi.”, a menționat la rândul său Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ecograful portabil permite evaluarea rapida a pacientului la locul intervenţiei, oferind o imagine de foarte bună calitate a celor mai importante urgenţe medicale, în special de natură traumatică, care ulterior pot influenţa atât deciziile terapeutice, cât şi cele de transport. Imaginile pot fi externalizate digital şi transmise către spitale şi medici specialişti atunci când este nevoie.

Analizorul portabil permite echipajului de intervenţie să efectueze o gamă largă de analize indispensabile în terapia pacientului critic cu doar 3 picături de sânge recoltat de la pacient, şi cu rezultate pe loc. Aparatul poate efectua orice tip de analiză de sânge, dar cele mai uzuale la locul unui accident sunt cele de glicemie, electroliţi, hemoglobina, gaze arteriale şi echilibrul acido-bazic care permit echipajului o monitorizare mult mai fidelă a evoluţiei unui pacient critic intubat şi ventilat pe durata unui transport îndelungat. Analizele sunt relevante şi pentru aflarea cauzei unui stop cardiorespirator, ceea ce permite ajustarea tratamentului chiar din timpul manevrelor de resuscitare, pentru o evoluţie favorabilă a pacientului.

”În perioada 2020-2023 Rompetrol a investit peste 1.5 milioane USD în proiecte pentru dezvoltarea sistemului de urgenţă la nivel naţional. Anul trecut, compania a achiziţionat un sistem de realitate virtuală SimX ce are la bază diferite scenarii de situaţii de urgenţă, cu pacienţi virtuali – adulţi şi copii, fie în ambulanţă, în spital sau la locul unui accident – ceea ce oferă posibilităţi nelimitate de formare a salvatorilor prin crearea de scenarii diverse. Sistemul poate fi utilizat la nivel naţional în instruirea medicilor, asistenţilor şi paramedicilor, atât la nivel individual, cât şi în echipă.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă Rompetrol.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions