Connect with us

Actual

Echipele Polaris intervin și pe trotuarele din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria Municipiului Constanța intervine pentru a preveni formarea poleiului și a gheții pe străzile și trotuarele din municipiu.

În premieră pentru orașul nostru sunt folosite utilaje de mici dimensiuni care acționează pe trotuarele de pe străzile principale, dar și în stațiile de autobuz, împrăștiind clorură de calciu și sare pentru ca spațiile destinate pietonilor să nu înghețe la noapte, având în vedere că în urma ninsorilor din cursul zilei zăpada s-a topit, iar odată cu lăsarea întunericului temperaturile pot să scadă până la -7 grade Celsius.

Tot în cursul zilei de astăzi, 9 sărărițe au împrăștiat material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia – Pescărie, bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava – Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei. Zonele vizate în principal sunt intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice (spitale, secții de poliție și alte instituții).
Conform prognozei, vremea se va menţine închisă și va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros, vor fi precipitații sub formă de ninsoare și condiții de formare a ghețușului. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare la rafală de până la 50 – 60 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -7…-2 grade.
Rugăm constănțenii să circule prudent și să adapteze viteza la condițiile de drum, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.
Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale. Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență.
Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență-0799606189

Comments

comments

Actual

Un sfert dintre constănţeni, fără curent electric

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în municipiul Constanţa a fost întrerurpt curentul electric de cel puţin trei ori într-o oră. Afectaţi de aceste întreruperi repetate sunt cel puţin locuitorii de pe bulevardul  IC Brătianu şi străzile adiacente, precum şi cartierul KM 4-5.

Am încercat să contactăm  E-Distribuţie Dobrogea pentru a obţine informaţii suplimentare dar nu am reuşit. Pe pagina oficială a serviciului nu am găsit însă nici o întrerupere planificată pentru ziua de azi.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de vânt puternic în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, cu începere de la ora 14.00, Dobrogea a intrat sub cod galben de vânt puternic.

Este vizată zona de litoral, atât din judeţul Constanţa, cât şi din Tulcea.

Cel puţin până la ora 17.00, se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale de 55 – 65 km/h.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

La Bâlea Lac sunt -2,2 grade Celsius şi ninge. Vezi unde e cel mai cald

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Iată care erau temperaturile la câteva dintre staţiile meteorologice din ţară, în urmă cu puţină vreme: cel mai frig era la Vârful Omu, unde se înregistrau -2,2 grade Celsius şi ninge, şi cel mai cald este la Caransebeş, unde sunt  15,2 grade.

Şi la Bâlea Lac ninge, iar temperatura înregistrată este de -0,2 grade. Cea mai ridicată temperatură din ţară a fost de 15,2 grade, la Caransebeş. Deşi suntem obişnuiţi cu temperaturi extrem de scăzute la Joseni, în cursul  zilei de azi acolo s-au înregistrat 6,5 grade. Mult mai frig a fost în partea de nord a Moldovei,  respectiv 3 grade la Suceava, 3,6 la Iaşi, 4,5 grade la Piatra Neamţ.

În cea mai mare parte a ţării plouă.

În Dobrogea, temperaturile au fost cuprinse între  12,1 grade la Medgidia şi 14,5 grade la Mangalia. În Constanţa s-au înregistrat 13,6 grade, respectiv 14,2 grade la staţia Constanţa Dig.

Reamintim că în cursul zilei de ieri a intrat în vigoare un mesaj nou de vreme severă. Vezi detaliile:

Mesaj nou de vreme severă: se răcește și va ploua. La munte o să ningă

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: