Connect with us

Politica

Economia duduie din nou! Dăncilă: „Creșterea economică se vede și în buzunarul românilor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Pentru că ne aflăm în plină precampanie electorală, mai toți politicienii încearcă să impresioneze electoratul cu realizările lor. Pentru că se află la cârma țării, premierul Viorica Dăncilă a profitat de ședința de Guvern de astăzi și ne-a anunțat că economia duduie, așa cum ne spunea, prin 2005, partenerul de alianță al actualului premier, Călin Popescu-Tăriceanu, care a fost, la rândul său, șef al Guvernului între 2004 și 2008. Revenind la Viorica Dăncilă, aceasta a declarat, la începutul ședinței de azi a Executivului, că datele recente ale Institutului Național de Statistică arată o revizuire pozitivă a creșterii economice trimestriale și a Produsului Intern Brut din 2018, comparativ cu prima evaluare.

„Astfel, în trimestrul IV al anului trecut, faţă de trimestrul precedent, creşterea reală a PIB a fost de 0,9%, comparativ cu 0,7% la prima evaluare. De asemenea, INS a revizuit şi valoarea Produsului Intern Brut pentru 2018 în creștere cu 10,2% faţă de anul 2017.  Anul trecut, am adăugat la Produsul Intern Brut 87,5 miliarde lei, faţă de 52,5 miliarde de lei în 2016. Creşterea reală a Produsului Intern Brut se menţine la 4,1%. Această revizuire pozitivă a îmbunătăţit şi estimările privind investiţiile totale. Investiţiile din economie au atins anul trecut o valoare de peste 200 de miliarde lei, faţă de 175 miliarde lei în anul 2017. În același timp, creșterea economică se vede și în buzunarul românilor. Datele oficiale arată că în luna februarie a acestui an sau câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 17,9%, față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 2.933 de lei“, a afirmat Dăncilă.

Primul ministru al României a mai afirmat că datele prezentate dovedesc eficiența măsurilor luate de Guvernul PSD – ALDE pentru creșterea veniturilor populației și stimularea mediului de afaceri.

„Acest lucru ne arată că suntem pe drumul cel bun și trebuie să continuăm punerea în aplicare a Programului de Guvernare“, a conchis șefa Executivului.

 

Sursa foto: gov.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Economistul Dumitru Caragheorghe, noul președinte al Organizației Municipale Constanța a USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Aproximativ 100 de membri ai Organizației Municipale Constanța a Uniunii Salvați România (USR) s-au întâlnit într-o ședință pentru a-și alege noua conducere.  În urma scrutinului, noul birou local al USR Constanța este format din șapte membri: Dumitru Caragheorghe – președinte, Laura Tănase și Mihai Ochiuleț – vicepreședinți, Stelian Ion, Remus Negoi, Anca Mănăilă și Florin Cocârgeanu – membri. Proaspătul președinte al Organizației Municipale a USR, Dumitru Caragheorghe, este directorul Cardinal Motors Constanța și implicat în mai multe activități civice  în Constanța. Caragheorghe îl înlocuiește la organizația municipală a USR pe Remus Negoi, care rămâne președinte interimar al Organizației Județene Constanța a USR.

„La începutul anului 2016, împreuna cu Stelian Ion și alături de alți apropiați, am fondat VERDE URBAN. Motivele pentru care s-a născut această organizație pot fi regăsite ușor în pagina de Facebook pe care, la fel, vă rog să o urmăriți și să o apreciați în măsura în care considerați util acest lucru“, spunea Caragheorghe într-un interviu acordat newsdaypro.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR avertizează: „Delta Dunării ajunge pe mâna baronilor PSD“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții USR au transmis, sâmbătă, că dezaprobă ferm numirea lui Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că face numiri după criteriul apropierii de baronii PSD.

„Horia Teodorescu, baron local PSD și președinte al Consiliului Județean Tulcea, care mai ieri se plângea pe la televizor că a fost captiv în epoca Dragnea, s-a asigurat că premierul Viorica Dăncilă îl numește pe Cătălin Țibuleac guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării. Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, este un apropiat al lui Horia Teodorescu și a condus în ultimii ani un ONG controlat de CJ Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro. Îi cerem public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra decizie de numire și să demonstreze că interesele de partid și campania internă din PSD nu sunt mai importante decât protejarea Rezervației Biosfera Delta Dunării. Vestea numirii domnului Țibuleac în fruntea ARBDD a generat un val de mesaje către USR, în care cetățenii ne semnalau manevrele legate de complicitatea ARBDD în menținerea afacerilor agricole chimizate în Deltă și nu numai. Ne bucură faptul că cetățenii au încredere în USR și apelează la noi, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât să nu fie distrus de baronii locali PSD“, spun cei de la USR într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/USRNational

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL Constanța are un nou secretar general. Vezi cine i-a luat locul lui Boroianu!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La sediul filialei PNL Constanța a avut loc ședința Biroului Poltic Județean Constanța, în cadrul căreia a fost votată ocuparea funcției vacante de secretar general, prin numirea lui Marian Crușoveanu, consilier județean. Alegerea lui Crușoveanu vine după ce, în urmă cu o săptămânii, deputatul Robert Boroianu a fost revocat, din funcția de secretar general al PNL Constanța, Organizația județeană. Cu 22 de voturi “pentru” revocare, unul anulat și in vot “împotriva”, Boroianu părăsește conducerea organizației județene a liberalilor constănțeni. Potrivit unor surse, lui Boroianu i s-a reproșat neimplicarea in activitatea politica a partidului, în ultimul an. Mai exact, activitatea din Parlament și afacerile i-au ocupat timpul deputatului constanțean.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: