Connect with us

Politica

George Simion vrea să devină europarlamentar independent: ”Constanța este un plămân economic atrofiat”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Candidat independent la alegerile europarlamentare, George Simion a ajuns la Constanța. El s-a întâlnit cu susținătorii săi și cu cei ce se plimbau aseară pe faleza Cazinoului și a făcut mai multe declarații.

Printre multe altele, Simion a arătat că va înființa, la fel ca în toate celelalte județe, cabinete de europarlamentar unde românii pot fi consiliați gratuit pentru obținerea de fonduri europene, fiind astfel evitate comisioanele firmelor de consultanță.

Vreau să fac câte un birou de europarlamentar în fiecare județ, chiar și aici în Constanța, unde oamenii să vină să primească consultanță pentru obținerea de fonduri europene, fără a li se cere bani”, a declarat George Simion.

El a mai precizat că orașul Constanța este un plămân economic atrofiat de mediul politic, punctând inclusiv faptul că la exercițiul militar SEA SHIELD 19, care se desfășoară în prezent, Forțele Navale participă cu niște epave.

,,Este bine să iei din banii care vin din Port, e bine când faci afaceri cu eoliene, dar nu te gândești să construiești nave, să dezvolți Năvodariul, Mangalia, piloni importanți pentru țara asta. Faptul că nu se investește în turismul din Constanța, faptul că plajele noastre nu sunt exploatate cum trebuie, arată că suntem conduși de oameni mici. Dacă nu se investește în turism, în maximizarea pe termen lung a zonei litorale pe care o avem toți românii o să avem o cursă pe zi de pe aeroportul Constanța. Dacă nu avem planuri ca România să fie mare, normal că o să mergem din rău în mai rău. Sunt candidați la aceste alegeri un fost președinte, doi foști premieri, cel mai bine să îi întrebăm pe constănțeni: ce au făcut pentru Portul Constanța? Au construit corvetele? Vin aici în nesimțire în campaniile electorale să vorbească despre lucrurile pe care nu le-au făcut și încă le promit!”, a spus George Simion.

George Simion este autorul mesajului ”Basarabia e România”. Candidează independent la alegerile europarlamentare deoarece consideră că toate partidele politice s-au compromis și românii nu se mai simt reprezentați de nici o formațiune. El mai spune că românii au plecat din țară deoarece au fost alungați de clasa politică. De asemenea, tot el afirmă  adevăruri ascunse sub preș de grupuri de interese: clasa politică a scos istoria națională din școli, a vândut aurul de la Roșia Montană, a defrișat ilegal pădurile, a aservit mass-media, a distrus capitalul românesc, industria și agricultura, i-a trădat pe românii din Harghita, Covasna, Cernăuți și Timoc, a vândut petrolul și gazele țării pe nimic.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Economistul Dumitru Caragheorghe, noul președinte al Organizației Municipale Constanța a USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Aproximativ 100 de membri ai Organizației Municipale Constanța a Uniunii Salvați România (USR) s-au întâlnit într-o ședință pentru a-și alege noua conducere.  În urma scrutinului, noul birou local al USR Constanța este format din șapte membri: Dumitru Caragheorghe – președinte, Laura Tănase și Mihai Ochiuleț – vicepreședinți, Stelian Ion, Remus Negoi, Anca Mănăilă și Florin Cocârgeanu – membri. Proaspătul președinte al Organizației Municipale a USR, Dumitru Caragheorghe, este directorul Cardinal Motors Constanța și implicat în mai multe activități civice  în Constanța. Caragheorghe îl înlocuiește la organizația municipală a USR pe Remus Negoi, care rămâne președinte interimar al Organizației Județene Constanța a USR.

„La începutul anului 2016, împreuna cu Stelian Ion și alături de alți apropiați, am fondat VERDE URBAN. Motivele pentru care s-a născut această organizație pot fi regăsite ușor în pagina de Facebook pe care, la fel, vă rog să o urmăriți și să o apreciați în măsura în care considerați util acest lucru“, spunea Caragheorghe într-un interviu acordat newsdaypro.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR avertizează: „Delta Dunării ajunge pe mâna baronilor PSD“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții USR au transmis, sâmbătă, că dezaprobă ferm numirea lui Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că face numiri după criteriul apropierii de baronii PSD.

„Horia Teodorescu, baron local PSD și președinte al Consiliului Județean Tulcea, care mai ieri se plângea pe la televizor că a fost captiv în epoca Dragnea, s-a asigurat că premierul Viorica Dăncilă îl numește pe Cătălin Țibuleac guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării. Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, este un apropiat al lui Horia Teodorescu și a condus în ultimii ani un ONG controlat de CJ Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro. Îi cerem public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra decizie de numire și să demonstreze că interesele de partid și campania internă din PSD nu sunt mai importante decât protejarea Rezervației Biosfera Delta Dunării. Vestea numirii domnului Țibuleac în fruntea ARBDD a generat un val de mesaje către USR, în care cetățenii ne semnalau manevrele legate de complicitatea ARBDD în menținerea afacerilor agricole chimizate în Deltă și nu numai. Ne bucură faptul că cetățenii au încredere în USR și apelează la noi, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât să nu fie distrus de baronii locali PSD“, spun cei de la USR într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/USRNational

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL Constanța are un nou secretar general. Vezi cine i-a luat locul lui Boroianu!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La sediul filialei PNL Constanța a avut loc ședința Biroului Poltic Județean Constanța, în cadrul căreia a fost votată ocuparea funcției vacante de secretar general, prin numirea lui Marian Crușoveanu, consilier județean. Alegerea lui Crușoveanu vine după ce, în urmă cu o săptămânii, deputatul Robert Boroianu a fost revocat, din funcția de secretar general al PNL Constanța, Organizația județeană. Cu 22 de voturi “pentru” revocare, unul anulat și in vot “împotriva”, Boroianu părăsește conducerea organizației județene a liberalilor constănțeni. Potrivit unor surse, lui Boroianu i s-a reproșat neimplicarea in activitatea politica a partidului, în ultimul an. Mai exact, activitatea din Parlament și afacerile i-au ocupat timpul deputatului constanțean.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: