Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Eforie. Detalii privid impozitele și taxele locale aplicabile în acest an

Published

on

În data de 22 decembrie 2022 a avut loc ultima şedinţa ordinară din acest an a Consiliului Local al oraşului Eforie ocazie cu care fost adoptată hotărârea privind nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru 2023.

S-a stabilit ca în anul 2023 dările către bugetul local să rămână la acelaşi nivel cu cele aprobate pentru 2022, cu menţiunea că impozitele sau taxele locale constau într-o sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei sume în lei se vor indexa ţinând cont de rata inflaţiei comunicată pentru anul fiscal anterior – respectiv cu 5,1% cu excepţia sumelor prevăzute în tabelul de la art. 470 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care se indexează conform prevederilor art. 491 alin. 1^1 al aceluiaşi act normativ.

Sumele rezultate în urma aplicării coeficientului de inflaţie de 5,1% se vor rotunji la întreg în sens crescător pentru tot ce depăşeşte 0,5 inclusiv, şi în sens descrescător pentru tot ce este sub 0,49 inclusiv.

In anul 2023, la Eforie, se menţin aceleaşi scutiri şi facilităţi fiscale acordate în anul 2022 iar pentru plata cu anticipaţie a a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi  impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie 2023, se acordă o bonificaţie de 10%.

Contribuabilii pot găsi informaţii suplimentare cu privire la impozitele şi locale datorate la bugetul oraşului Eforie pe pagina de internet www.primariaeforie.ro.

Plata impozitelor şi taxelor locale se poate realiza online, prin accesarea secţiunii metode de plată de pagina de internet sau fizic, la ghişeele din sediile Primăriei Eforie, începând cu data de 16 ianuarie 2023.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions