Connect with us

Societate

El este medicul român care A VINDECAT 36 de pancienți bolnavi de COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Da, 36 dintre cei 52 de pacienți bolnavi de COVID-19 au fost vindecați la Timișoara. Medicul care a aplicat tratamente bolnavilor se numeste Virgil Musta. Este medic primar infecționist și își desfășoară activitatea la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara. Aplauzele celor vindecați par să îi dea curaj și îi sfătuiește pe toți românii să aibă grijă la… igienă.

El a vorbit la EBS Radio despre schema de tratament folosită, dar a precizat că bolnavii internați la Timișoara și care s-au vindecat, sunt tineri

„Este una dintre schemele pentru care s-au făcut studii și se analizează la nivel mondial. Împerună cu dr. Adrian Streinu Cercel (managerul Institutului Matei Balş din București, n. red.) am decis să folosim această schemă de tratament pentru pacienții noștri, care sunt tineri și care nu au comorbidități sau boală severă. Se pare că este eficient, deoarece după administrarea tratamentului, la 3-4-5 zile, pacienții devin negativi și după 2 teste negative îi externăm, cu recomandarea de a se izola la domiciliu timp de 14 zile. Dacă prezintă noi simptome trebuie să ne anunțe și în a 12-a zi îi retestăm pentru a ne reconfirma că rezultatele sunt negative”, a spus dr. Virgil Musta la EBS Radio.

Medicul din Timișoara atrage atenția că acum, în aceste momente, populația are și ea un rol important în a ține boala sub control, respectiv să facă tot posibilul să nu răspândească infecția.

„Totul depinde de modul cum noi, ca societate, înțelegem să respectăm regulile și să ne protejăm. Nu există tratament miraculos nici de vindecare și nici de prevenție. Singura modalitate de a preveni boala e de a respecta regulile, ca să nu te contaminezi”, a mai spus medicul.

Medicul Musta de la Timișoara a fost invitat telefonic și într-o emisiune la B1TV. Iată recomandările:

Cine este medicul Virgil Musta

Virgil Filaret Musta s-a născut pe 8 februarie 1958, a terminat Facultatea de Medicină Timișoara în anul 1984 și s-a specializat pe boli infecțioase între anii 1991 – 1994.

Medicul Musta este membru al Societatii de Patologie Infectioasa, membru al Asociatiei Stiintifice Timisoara Medicala, membru al CCIA Timisoara, coautor la 2 carţi, Cursul disciplinei de Boli Infectioase si o monografie
Coautor in 80 articole publicate in reviste din ţară si străinătate dintre care in 8 prim autor și a comunicat 15 lucrari la congrese şi conferinte nationale de boli infectioase, HIV imunologie şi gastroenterologie, conform informațiilor publicate în Curiculum Vitae.

sursa foto: Libertatea

Comments

comments

Societate

ATENȚIE, constănțeni! Primăria desfășoară acțiuni de dezinfecție în cartierele Tomis 1, Tomis 2, centru și Casa de Cultură

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În această seară acțiunile de dezinfecție vor începe la ora 19.00 și se vor desfășura în următoarele zone: Tomis 1, Tomis 2, Centru, Casa de Cultură

Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, toate cartierele din municipiul Constanța sunt dezinfectate cu o substanță pe bază de clor, avizată de Ministerul Sănătății.

Recomandăm tuturor asociațiilor de proprietari din municipiul Constanța care au ghene de gunoi cu tubulatură să efectueze dezinfecție și în tubulatura ghenei.

Trebuie să fim responsabili, să respectăm normele de igienă și să evităm deplasările.

STAȚI ACASĂ! Preveniți răspândirea COVID-19! Reduceți riscul de a vă îmbolnăvi!
FIȚI RESPONSABILI! AVEȚI GRIJĂ DE VOI ȘI DE CEI DRAGI! EVITAȚI SĂ VĂ EXPUNEȚI! (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(Video) Din balcon, artistul Damian Drăghici a cântat pentru vecinii săi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, artistul Damian Drăghici a cântat la nai pentru vecinii săi, de la balconul apartamentului. Momentul emoţionant a fost aplaudat de oamenii din blocurile vecine.

Este important de spus că mâine artistul împlineşte 50 de ani şi programase un concert special, însă epidemia de coronavirus i-a schimbat planurile.

Potrivit Mediafax, el a lansat şi o provocare pentru colegii săi de breaslă, pentru ca şi aceştia să îi urmeze exemplul.

“Noi, artiştii, vă suntem datori să vă dăruim neîncetat hrană pentru suflet… Azi, am simţit să cânt pentru vecinii mei dintre blocuri.🙏🏻”, a scris Damian Drăgici pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS, noi măsuri pentru protejarea călătorilor. Vezi despre ce e vorba

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS continuă să implementeze măsurile necesare pentru ca toți călătorii să fie în siguranță pe parcursul deplasării cu autobuzul, în contextul pandemiei COVID – 19. Potrivit unui comunicat de presă, compania a precizat că verifică zilnic dispenserele din autobuze, pentru a asigura soluția igienizantă pentru călători.

De asemenea, fiecare autobuz trece printr-un amplu proces de dezinfecție; substanța folosită este un biocid cu eficacitate sporită în cazul virusurilor.

Este important de ştiut că toate autobuzele CT BUS sunt dezinfectate în capetele de linii: podelele, barele de susținere, ușile, validatoarele și zonele intens folosite sunt igienizate cu o soluție pe bază de clor.

“Ca măsură de prevenție prin distanțare socială, cât și pentru a ne proteja personalul, am interzis publicului folosirea ușii 1 (ușa de lângă cabina șoferului); urcarea și coborârea din autobuze se fac doar pe la ușile 2 și 3.”, precizează Biroul de presă al companiei.

În plus, au fost supendate cursele de noapte, traseele pentru elevi – imediat după decretarea stării de urgență și suspendarea cursurilor – cât și cursele către depozite și centrele comerciale.

Pe panourile exterioare ale autobuzelor Isuzu a fost amplasat mesajul ,,Stai Acasă! Fii Responsabil!”. De asemenea, au fost marcate scaunele cu mesajul ,,Stai aici!”, cu scopul respectării distanței minime de siguranță pentru călători.

Nu în ultimul rând, pentru susținerea acțiunilor autorităților, a fost lansată o campanie de conștientizare, prin afișarea în capetele de linie, în punctele de vânzare a titlurilor de călătorie și în autobuze a informațiilor primite de la Primăria Constanța cu privire la măsurile de prevenție;

“!!! Atenție!!!

Metoda cea mai eficientă pentru prevenirea unei îmbolnăviri este să vă limitați deplasările la cele esențiale!

STAI ACASĂ! FII RESPONSABIL!”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: