Connect with us

Societate

Românii veniți din Italia, zonă roșie de COVID-19, și cazați în incinta Sanatoriului Balnear Techirghiol, PĂZIȚI de jandarmi și polițiști

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Opinia publică a reacționat dur la decizia autorităților privind aducerea din Italia, focar al COVID-19, a unui număr de 1500 de români. O parte dintre cei care vin din zona roșie urmează să fie cazați și la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Primarul de aici, Iulian Soceanu dă asigurări că acțiunea se va face sub strica supraveghere a jandarmilor și a polițiștilor. Iată mesajul edilului postat pe FB în urmă cu câteva minute.

ANUNT FOARTE IMPORTANT

“Stimati locuitori,

Situatia in ceea ce priveste COVID 19 este atent monitorizata. La nivel national, in cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, se iau o serie de masuri pe care noi, autoritatile locale trebuie sa le respectam cu strictete.
Avand in vedere decizia CNSU de repatriere a cetatenilor romani din europa, doresc sa fac o serie de precizari.
O parte din cei care vin din zonele rosii vor fi adusi pentru perioada de carantina la Techirghiol la cele doua sanatorii, la Eforie si la Mangalia.
A fi adusi in carantina nu insemna faptul ca sunt diagnosticati ca fiind purtatori ai virului, si doar ca provin din zonele rosii.
Doresc pe aceasta cale sa fac apel la dumneavoastra sa fim calmi si sa respectam cu strictete masurile care sunt luate la nivel de CNSU.
Sanatoriile din Techirghiol au fost inventariate cu infrastructura de cazare necesara pentru astfel de situatii de urgenta.
Cei care vor fi cazati la Techirghiol nu vor avea voie sa iasa din camerele unde sunt cazati, nu vor lua contact direct cu angajatii acestor institutii si vor fi paziti non stop de catre jandarmeria romana, firmele de paza private, politia nationala si politia locala.
Hrana va fi dusa la fiecare camera in parte de personal specializat care va fi protejat cu costume speciale si va fi lasata la usa.
In fiecare zi se va face dezinfectie pe holurile sanatoriului.
Prin masurile luate de catre autoritati, locuitorii orasului Techirghiol nu vor fi afectati de aceasta situatie.
Doresc pe aceasta cale sa va transmit tututor sa aveti grija de voi, sa ascultati sfaturile specialistilor, sa va informati din surse autorizate si stati in casa, iar orice deplasare sa se faca doar daca este stricta nevoie.
Va pun la dispozitie numarul meu de telefon pentru a sesiza orice aspect legat de aceasta situatie 0736641495.
Trebuie sa fim solidari cu masurile luate de autoritati in aceste momente dificile si numai asa vom trece cu bine peste aceasta perioada.
Zilnic va voi tine la curent cu evolutia acestei situatii, si am rugamintea sa nu luati in considerare alte informatii provenite din alte surse.”

Comments

comments

Societate

Subvențiile pentru studenți au fost majorate. Vezi cu cât

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a decis creșterea subvenției pentru cămine-cantine cu 10%.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine – cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.

De această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

”Menționăm că Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al MEN.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Încep plantarile de toamnă în parcul “Țara piticilor” din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Încep plantările de toamnă în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, administrată de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. În perioada următoare, decorul peisagistic existent va fi completat cu preponderență de plante perene și arbuști, rezistente la condițiile specifice de climă și sol și care nu necesită depozitarea în locuri speciale pe timpul iernii. Utilizarea cu preponderenţă a plantelor perene implică astfel o investiţie cu durata de viaţă mai lungă, pentru a nu mai fi nevoie de investiții anuale în amenajarea peisagistică. Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, iar lucrările vor avea loc pe întreg perimetrul Țării Piticilor.

Totodată, în centrul parcului de distracții va fi plantat un brad cu înălțimea de 5,5 metri, care va reprezenta piesa centrală a decorului din Țara Piticilor, în perioada Sărbătorilor de iarnă. Precizăm faptul că anii trecuți, de Crăciun, în Țara Piticilor erau montați fie brazi artificiali, fie brazi naturali, care erau apoi aruncați. (comunicat RAEDPP)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Negru Vodă. Tutun vrac, găsit într-o autoutilitară cu numere de Bulgaria

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Punctul de Trecere a  Frontierei Negru Vodă au descoperit, într-o autoutilitară condusă de un cetățean bulgar, 36 baloți de produse vegetale, în greutate de 1.856 kg tutun uscat neprelucrat, având o  valoare de 17.500 lei.

În data de 28.09.2020, ora 09.00 polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, judeţul Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean  bulgar, în vârstă de 49 de ani, care se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Bulgaria.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au descoperit  36 baloți de produse vegetale – tutun uscat nepreluat, în greutate de 1.856 kg. Persoana în cauză a declarat că bunurile erau destinate pentru o societate de profil din Europa, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate în comun cu lucrătorii ANAF aflați în PTF, firma destinatară nu recunoaște achiziția produselor.

Bunurile, în valoare de aproximativ 17.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră l-au sancționat pe șofer sub aspectul săvârşirii faptei de efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: