Connect with us

Societate

Românii veniți din Italia, zonă roșie de COVID-19, și cazați în incinta Sanatoriului Balnear Techirghiol, PĂZIȚI de jandarmi și polițiști

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Opinia publică a reacționat dur la decizia autorităților privind aducerea din Italia, focar al COVID-19, a unui număr de 1500 de români. O parte dintre cei care vin din zona roșie urmează să fie cazați și la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Primarul de aici, Iulian Soceanu dă asigurări că acțiunea se va face sub strica supraveghere a jandarmilor și a polițiștilor. Iată mesajul edilului postat pe FB în urmă cu câteva minute.

ANUNT FOARTE IMPORTANT

“Stimati locuitori,

Situatia in ceea ce priveste COVID 19 este atent monitorizata. La nivel national, in cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, se iau o serie de masuri pe care noi, autoritatile locale trebuie sa le respectam cu strictete.
Avand in vedere decizia CNSU de repatriere a cetatenilor romani din europa, doresc sa fac o serie de precizari.
O parte din cei care vin din zonele rosii vor fi adusi pentru perioada de carantina la Techirghiol la cele doua sanatorii, la Eforie si la Mangalia.
A fi adusi in carantina nu insemna faptul ca sunt diagnosticati ca fiind purtatori ai virului, si doar ca provin din zonele rosii.
Doresc pe aceasta cale sa fac apel la dumneavoastra sa fim calmi si sa respectam cu strictete masurile care sunt luate la nivel de CNSU.
Sanatoriile din Techirghiol au fost inventariate cu infrastructura de cazare necesara pentru astfel de situatii de urgenta.
Cei care vor fi cazati la Techirghiol nu vor avea voie sa iasa din camerele unde sunt cazati, nu vor lua contact direct cu angajatii acestor institutii si vor fi paziti non stop de catre jandarmeria romana, firmele de paza private, politia nationala si politia locala.
Hrana va fi dusa la fiecare camera in parte de personal specializat care va fi protejat cu costume speciale si va fi lasata la usa.
In fiecare zi se va face dezinfectie pe holurile sanatoriului.
Prin masurile luate de catre autoritati, locuitorii orasului Techirghiol nu vor fi afectati de aceasta situatie.
Doresc pe aceasta cale sa va transmit tututor sa aveti grija de voi, sa ascultati sfaturile specialistilor, sa va informati din surse autorizate si stati in casa, iar orice deplasare sa se faca doar daca este stricta nevoie.
Va pun la dispozitie numarul meu de telefon pentru a sesiza orice aspect legat de aceasta situatie 0736641495.
Trebuie sa fim solidari cu masurile luate de autoritati in aceste momente dificile si numai asa vom trece cu bine peste aceasta perioada.
Zilnic va voi tine la curent cu evolutia acestei situatii, si am rugamintea sa nu luati in considerare alte informatii provenite din alte surse.”

Comments

comments

Societate

Astăzi puteți vizita gratuit Muzeul de Istorie și Arheologie. Iată între ce ore

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 12 iunie 2021, între orele 17 – 23, în cadrul evenimentului cultural internațional Noaptea Muzeelor, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța invită publicul larg să viziteze expoziția sa de bază, bogat populată cu mărturii ale civilizațiilor care care au locuit de-a lungul timpului pe teritoriul dobrogean.

Manifestare de amploare inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție.

Teoretic, evenimentul este sărbătorit anul acesta, în toată Europa, în data de 3 iulie. Din cauza situației pandemice actuale, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației în fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Pentru România, Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021.

Personalul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și colaboratori de la Asociația Culturală „Tomis” și Asociația „Historia Renascita”, costumați în daci și romani, vor ghida pașii vizitatorilor printre piese de patrimoniu de mare interes artistic și istoric, obiecte utilizate de strămoșii noștri în viața de zi cu zi, uniforme școlare din perioada comunistă și alte categorii de bunuri culturale.

Expoziția De la Cavalerul Trac la Sfântul Gheorghe – Iconografia eroică: arhetipul eroului și sfântului va rămâne deschisă special pentru acest eveniment. Reliefurile de epocă romană, precum și icoanele inspirate după cele din secolele XVIII și XIX pot fi admirate la al doilea etaj al muzeului.

”Deoarece dragostea pentru istorie se cultivă de la vârste fragede, la intrare, copiii vor fi întâmpinați cu surprize. De asemenea, vor putea admira jucării de odinioară.”, au precizat reprezentanții muzeului.

Important: vizitarea se va face în conformitate cu normele sanitare în vigoare, iar ora 23 este ora intrării ultimului vizitator, intrarea fiind gratuită. De asemenea, din două în două ore vor fi făcute pauze de igienizare de câte 30 minute.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Polaris M Holding Constanța angajează agent comercial

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polaris M Holding Constanța angajează agent comercial.

Cerințe:

  • studii medii
  • disponibilitate pentru munca de teren;
  • corectitudine.

”Așteptăm CV-ul tău la următoarea adresa: resurseumane@polaris.ro sau pe www.polaris.ro pagina Cariere.”, precizează reprezentanții Biroului de presă.

Informații suplimentare: 0241 548 700 / 548 711.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Costinești. Se caută muncitori necalificați. Vezi câte posturi sunt vacante

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Gospodărie Comunală și Prestări Servicii destinate Protecției Populației Costinești, județul Constanța, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcţiei contractuale de execuție de muncitor necalificat în salubrizare stradală. Sunt 7 posturi vacante.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

  • nivelul studiilor – studii generale;
  • vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – nu se solicită.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

  • 05 iulie 2021, ora 10.00: proba scrisă;
  • 06 iulie 2021, ora 10.00: proba practică;
  • 07 iulie 2021, ora 10.00: proba interviu;

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina primariacostinesti.ro. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Costinești, str. Catedrala Tineretului nr. 8, județul Constanța, telefon 0749/166.260.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: