Connect with us

Societate

Românii veniți din Italia, zonă roșie de COVID-19, și cazați în incinta Sanatoriului Balnear Techirghiol, PĂZIȚI de jandarmi și polițiști

Publicat

la

Opinia publică a reacționat dur la decizia autorităților privind aducerea din Italia, focar al COVID-19, a unui număr de 1500 de români. O parte dintre cei care vin din zona roșie urmează să fie cazați și la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Primarul de aici, Iulian Soceanu dă asigurări că acțiunea se va face sub strica supraveghere a jandarmilor și a polițiștilor. Iată mesajul edilului postat pe FB în urmă cu câteva minute.

ANUNT FOARTE IMPORTANT

“Stimati locuitori,

Situatia in ceea ce priveste COVID 19 este atent monitorizata. La nivel national, in cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, se iau o serie de masuri pe care noi, autoritatile locale trebuie sa le respectam cu strictete.
Avand in vedere decizia CNSU de repatriere a cetatenilor romani din europa, doresc sa fac o serie de precizari.
O parte din cei care vin din zonele rosii vor fi adusi pentru perioada de carantina la Techirghiol la cele doua sanatorii, la Eforie si la Mangalia.
A fi adusi in carantina nu insemna faptul ca sunt diagnosticati ca fiind purtatori ai virului, si doar ca provin din zonele rosii.
Doresc pe aceasta cale sa fac apel la dumneavoastra sa fim calmi si sa respectam cu strictete masurile care sunt luate la nivel de CNSU.
Sanatoriile din Techirghiol au fost inventariate cu infrastructura de cazare necesara pentru astfel de situatii de urgenta.
Cei care vor fi cazati la Techirghiol nu vor avea voie sa iasa din camerele unde sunt cazati, nu vor lua contact direct cu angajatii acestor institutii si vor fi paziti non stop de catre jandarmeria romana, firmele de paza private, politia nationala si politia locala.
Hrana va fi dusa la fiecare camera in parte de personal specializat care va fi protejat cu costume speciale si va fi lasata la usa.
In fiecare zi se va face dezinfectie pe holurile sanatoriului.
Prin masurile luate de catre autoritati, locuitorii orasului Techirghiol nu vor fi afectati de aceasta situatie.
Doresc pe aceasta cale sa va transmit tututor sa aveti grija de voi, sa ascultati sfaturile specialistilor, sa va informati din surse autorizate si stati in casa, iar orice deplasare sa se faca doar daca este stricta nevoie.
Va pun la dispozitie numarul meu de telefon pentru a sesiza orice aspect legat de aceasta situatie 0736641495.
Trebuie sa fim solidari cu masurile luate de autoritati in aceste momente dificile si numai asa vom trece cu bine peste aceasta perioada.
Zilnic va voi tine la curent cu evolutia acestei situatii, si am rugamintea sa nu luati in considerare alte informatii provenite din alte surse.”

Comments

comments

Societate

Elevii solicită directoarei Liceului ”Callatis” din Mangalia să ”stopeze colectarea ilegală de fonduri”

Publicat

la data de

Scris de

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită de urgență directoarei Liceului Teoretic “Callatis” să stopeze colectarea ilegală de fonduri!

”Dacă colectarea nu va fi stopată, nu vom ezita să depunem plângere penală!”, au precizat elevii prin intermediul unui comunicat de presă.

Ei au spus că, la nivelul Liceului Teoretic “Callatis”, conducerea unității de învățământ solicită elevilor să plătească costurile pentru printarea și xeroxarea lucrărilor scrise, ținând liste cu “datoriile la xerox” ale elevilor în mod ilegal.

”Existența acestui tabel este un abuz la adresa elevilor, având în vedere faptul că nu există nici un temei legal care să permită colectarea acestor sume de bani.

Fenomenul fondului școlii este unul consistent în învățământul Constănțean, deși complet ilegal. Aceste cheltuieli nu ar trebui să fie asigurate din banii elevilor, ci solicitate autorităților, însă de multe ori, din comoditate, directorii preferă să recurgă la infracțiuni în loc să ceară bani primarilor. Precizăm faptul că pretinderea acestor sume de bani de la elevi constituie infracțiune de luare de mită, sancționându-se cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Menținerea unui tabel cu aceste “datorii” poate duce inclusiv la comportamente de tip bullying, atât din partea profesorilor cât și din partea elevilor, față de elevii și părinții elevilor care refuză să achite aceste sume. Elevii care se împotrivesc achitării fondului școlii nu sunt în niciun caz “oaia neagră” care a venit să strice ceva ce merge, ci adevărați luptători împotriva corupției.

În urma publicării tabelului, directoarea unității de învățământ nu și-a exprimat dorința și disponibilitatea de a opri fenomenul, ci a decis să recurgă la amenințări față de membrii AEC din liceu, spunându-le că lezează imaginea liceului și transmițându-ne solicitarea de a șterge fotografia de pe rețelele de socializare. Considerăm aceste acțiuni josnice, și ne punem întrebarea legitimă: Cine lezează imaginea liceului? Niște elevi ce luptă pentru respectarea legii, sau o directoare ce încearcă să intimideze niște copii și săvârșește infracțiunea de luare de mită?

Îndemnăm toți elevii și părinții elevilor liceului să refuze achitarea acestor fonduri, având în vedere ilegalitatea lor, fără a se lăsa intimidați.

Solicităm directoarei Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia să elimine definitiv practicile ilegale din unitatea de învățământ și să stopeze încălcarea drepturilor elevilor! Dacă nu vor fi luate măsuri imediate, AEC depune o plângere penală pentru luare de mită pe numele ei!”, au precizat reprezentanții Asociației Elevilor.

Inspectorul școlar general al IȘJ Constanța, Mihai Sorin a declarat că  luat legătura cu directoarea unității școlare și că așteaptă detalii.

”Am luat legătura cu doamna directoare, care urmează să ne prezinte în scris detalii cu privire la acest subiect. Nici o unitate de învățământ nu trebuie să aibă în vreun fel personal implicat în strângerea de fonduri de la elevi sau de la părinți. În această privință, legislația este clară, iar punctul meu de vedere rămâne neschimbat; le mulțumim elevilor că ne-au atras atenția de fiecare dată și îi asigur că în continuare voi lua măsuri în vederea eliminării unor astfel de practici. Așa cum am procedat în situații similare, nu voi ezita să acționez prompt pentru a mă asigura că legea este respectată. De aceea, ar fi util ca aceste cazuri să ne fie aduse cu prioritate la cunoștință, pe viitor.”, a spus Mihai Sorin.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Număr record de solicitări la Serviciul de Ambulanță Constanța pentru testări COVID

Publicat

la data de

Scris de

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un  număr record de solicitări la Departamentul Testări al Serviciului de Ambulanță Constanța pentru testare la domiciliu în vederea depistării cazurilor de COVID.

Potrivit dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al instituției, au fost aproape 1.000 de solicitări. Din fericire, nu au fost cazuri grave, care să necesite transportul la spital.

”Pacienții au fost testați la domiciliu și aveau simptomatologie ușoară. Nu au necesitat transportul la spital.”, a spus dr. Tatarici pentru ziarul Ordinea.

Specialistul a precizat că la ora actuală nu sunt multe persoane internate în spital din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

A nins și în Dobrogea. DRDP Constanța a intervenit cu zeci de utilaje

Publicat

la data de

Scris de

A nins și în Dobrogea. În cursul nopții trecute, zeci de utilaje ale DRDP Constanța au patrulat și au răspândit sare.

Potrivit DRDP Constanța, 70 de autoutilaje au răspândit 290 tone de sare, cea mai mare cantitate fiind răspândită în județul Tulcea (189 tone), acolo unde s-au înregistrat ninsori și viscol la sol.

La orele dimineții, carosabilul era parțial umed, parțial uscat în județul Constanța, uscat în județul Călărași, Ialomița (Slobozia, Fetești), iar în județul Tulcea parțial umed, parțial acoperit de un strat de zăpadă de sub 1 cm.

Se circulă în condiții normale pe toată rețeaua de drumuri naționale din administrarea D.R.D.P. Constanța.

Foto: DRDP Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: