Connect with us

Politica

Elena Băsescu (PMP): Localitățile mici nu trebuie să mai fie ”cantitate neglijabilă”

Adrian Cârlescu

Publicat

la

În această campanie pentru alegerile parlamentare, PMP Constanța acordă o atenție sporită localităților mici și neglijate de partidele care s-au perindat la putere. Candidații propuși de PMP Constanța, în frunte cu Elena Băsescu (pentru Camera Deputaților) și Claudiu Palaz (pentru Senat) participă la întâlniri cu electoratul din localitățile județului Constanța. Desigur, întâlnirile sunt organizate în condițiile restrictive de distanțare socială. Mesajul Elenei Băsescu este acela că județul Constanța merită să fie pe prima poziție după București în ceea ce privește dezvoltarea economică și calitatea vieții. Ea afirmă că județul Constanța nu însemnă doar portul Constanța și stațiunile de pe litoral. Putem ținti sus, dacă rezolvăm problemele din localitățile mici – crede Elena Băsescu.

”Pentru a duce Constanţa pe locul întâi ca dezvoltare economică şi calitate a vieţii, trebuie ca politicienii să acţioneze pentru a-i ajuta şi pe constănţenii din localităţile mai mici. Este un aforism englezesc care spune că „a rising tide lifts all boats”. Cred cu tărie că trebuie să ajutăm întreg judeţul să se dezvolte uniform şi, când vom rezolva problemele mici, abia atunci vom putea ținti sus. De aceea, dacă oamenii îmi vor acorda încrederea lor la alegerile din 6 decembrie, voi susţine în Parlament şi la nivel politic general toate proiectele importante pentru comunităţile locale, indiferent cât de mici ar fi ele.” – declară Elena Băsescu.

În ultimele zile, Elena Băsescu a participat la întâlniri electorale la Techirghiol și Topraisar.

”În Techirghiol, se vorbeşte de ani de zile despre nevoia unei legislaţii care să încurajeze pescuitul în apele Mării Negre. De asemenea, oamenii care se ocupă cu agricultura îşi doresc reabilitarea şi dezvoltarea sistemului de irigaţii, mai ales că schimbările climatice s-au tradus în Dobrogea cu secetă prelungită. Crescătorii de animale ar vrea iniţierea unui proiect de către Consiliul Judeţean prin care staţiunea de ovine din cartierul Palas (Constanta) sa le ofere oi cu valoare genetică sporită. Colegii mei de la PMP Techirghiol vorbesc şi despre presiuni exercitate de aleşii locali de altă coloratură politică.” – a scris Elena Băsescu într-o postare pe Facebook, la finele acțiunii.

De asemenea, ea a notat că cetățenilor din Topraisar li se promite de ani de zile că localitatea lor va fi conectată la rețeaua națională de alimentare cu gaze naturale. Cu toate acestea, rețeaua de gaze rămâne în continuare un vis frumos și atât.

” Angajamentul meu ferm este că, împreună cu Claudiu Palaz şi cu sprijinul celorlalţi parlamentari PMP, aceste localităţi din judeţul Constanţa nu vor mai rămâne „cantitate neglijabilă”. Mă voi lupta pentru alocări bugetare crescute şi voi vorbi constant despre nevoia scăderii birocraţiei şi a accelerării investiţiilor în infrastructura mică şi adesea lăsată la urmă.” – declară Elena Băsescu.

Fiica fostului președinte Traian Băsescu este locul 1 pe lista de candidați propusă de PMP Constanța pentru Camera Deputaților. Elena Băsescu este economist și, totodată, a absolvit un masterat în științe politice. În perioada 2009 – 2014, a fost membru în Parlamentul European. În această calitate a fost vicepreședintele Comisiei pentru Petiții a Parlamentului European. Totodată, a activat în comisiile de politică externă și afaceri monetare, în perioada în care s-au adoptat pachetele de măsuri pentru combaterea crizei economice globale, dar și în comisia pentru relațiile cu Republica Moldova. Ulterior mandatului de europarlamentar, Elena Băsescu a lucrat la Camera de Comerț și Industrie a României, în departamentul de relații comerciale internaționale. De asemenea, este antreprenor, dar și mamă a trei copii. La depunerea candidaturii pentru Camera Deputaților, Elena Băsescu a declarat că va susține proiecte de infrastructură și dezvoltare a sectorului turistic, sector pentru care propune diminuarea taxelor pentru salarii după modelul care se aplică în domeniul construcțiilor.

 

Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro

– CUI mandatar financiar coordonator: 11200012

Comments

comments

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: