Connect with us

Politica

Elena Udrea, audiată în dosarul Gala Bute

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Elena Udrea s-a prezentat luni dimineață la ÎCCJ, unde judecătorii iau în discuţie primul termen în apel în dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru al Dezvoltării a fost condamnată la fond la o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

„O mizerie de dosar”, a spus Elena Udrea la sosire.

„O să vă dau un simplu exemplu: 6 ani pentru Gala Bute în condițiile în care mie nu mi s-a admis expertiza. Infracțiunea de abuz în serviciu este o infracțiune cu prejudiciu. Dacă nu există expertiză, de ce știm că există un prejudiciu?”, a adăugat Elena Udrea, care a spus că va da mai multe declarații la ieșire, potrivit stiripesurse.ro.

În martie 2017, instanța supremă a condamnat-o, în dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la șase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.

”Probele administrate au dovedit faptul că inculpata Udrea Elena Gabriela, în condiţiile în care funcţionarii din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului i-au adus la cunoştinţă că nu pot achita integral suma menţionată în contractul de servicii nr.232/24.06.2011 întrucât nu au fost recepţionate în totalitate serviciile contractate, iar reprezentanţii BRD făceau presiuni asupra ministerului pentru a achita întreaga suma, invocând adresa nr.50075/29 iunie 2011 emisă de minister, a identificat o altă soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii, respectiv că o parte din sumele de bani pe care le plătea martorul Gărdean Adrian, reprezentând procentul de 10% din sumele încasate de S.C. Termogaz Company S.A. să fie transferate către Obreja Rudel, sub forma unui contract de publicitate încheiat cu societatea acestuia, S.C. Europlus Computers SRL, în valoare de 3.000.000 lei”, se arată în motivarea instanţei.

De asemenea, probele administrate (…) ”au dovedit fără echivoc că sumele de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor de corupţie au ajuns în patrimoniul inculpatei Udrea Elena Gabriela şi al Organizaţiei PDL Bucureşti, prin remiteri în numerar sau plata contravalorii unor servicii prestate în favoarea acestora”, se mai arată în documentul instanţei.

Comments

comments

Politica

Pe fondul pandemiei COVID-19, USR vrea vot prin corespondență la alegerile locale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe fondul pandemiei de coronavirus și în condițiile în care se recomandă distanțarea socială, Uniunea Salvați România propune introducerea sistemului de vot prin corespondență la alegerile locale, care sunt estimate să aibă loc în toamna acestui an. În acest sens, deputatul USR Stanciu Viziteu lansează în dezbatere publică un proiect de extindere a votului prin corespondență la alegerile locale.

„Vom lansa consultări cu societatea civilă și cu specialiști în drept constituțional și sistem de vot pentru a găsi cât mai rapid cea mai bună soluție de a ajuta oamenii să voteze în contextul actual al pandemiei de COVID-19. Facem un apel și la celelalte partide să susținem împreună votul prin corespondență la alegerile locale. Grupul USR a realizat deja un proiect și îi invităm pe toți să îl citească și să își aducă contribuții la el.“, a notat inițiatorul proiectului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constantin Cozma, candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Tortoman

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest an.

Candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Tortoman este domnul Cozma Constantin, acesta s-a inscris in PMP impreuna cu alti trei conslieri PNL: Frunză Nădejdea, Ionită Lăcrămioara, Bouariu  Liviu.

Conducerea PMP Constanța transmite, printr-un comunicat remis redacției că propunerea lor, Constantin Cozma, este hotărât să câștige Primăria Tortoman.

„Salut inscrierea domnului Cozma in PMP si am incredere ca va castiga primăria Tortoman, fiind la aceasta data in Consiliul Local Tortoman un consilier foarte implicat, avand numeroase initiative.”  a declarat Claudiu Palaz

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ludovic Orban: “Vom crește pensiile, dar 40% este un procent nerealist”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi 24, că majorarea pensiilor va avea loc, dar procentul de 40% nu este unul realist.

“Obiectivul nostru este să creştem pensiile cu cât putem, în mod real. Lucrul ăsta nu pot să-l spun acum, cu cât putem în mod real. O să-l constatăm după primele şase luni, în raportul semestrial pe care îl facem privind starea economiei, ţinând cont de prognoze. Şi prognozele nu numai din România, pentru că trebuie să ţinem cont şi de prognozele de evoluţie economică în Europa şi prognozele de evoluţie ale tuturor partenerilor. Pentru că degeaba măresc pensiile, dacă după aia nu pot să le plătesc. Pensionarii să aibă încredere că vom majora pensiile, dar vom vedea după mai multe analize cât putem suporta din Buget… Impactul pe 2021 ar fi de 10 miliarde de euro”, a spus Orban.

Amintim că președintele Iohannis a declarat săptămâna trecută, răspunzând unei întrebări legate de mărirea pensiilor cu 40% din toamnă, că această chestiune trebuie analizată cu mare atenție de guvernanți.

”Vă spun o chestiune care mă privește pe mine: mi pare nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă a epidemiei”, a spus Iohannis.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: