Connect with us

Politica

Petiție online pentru salvarea parcului Tăbăcărie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierii locali municipali au votat, pe 13 octombrie, în ședință extraordinară două proiecte de hotărâre prin care dau undă verde pentru distrugerea a 2 ha din parcul Tăbăcăriei pentru amenajarea unui nou spațiu pentru distracții. Astfel, aleșii locali i0au dat vot lui Făgădău pentru implementarea acestui proiect, în primă fază fiind aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage – Miniature Park” în faza documentație tehnico-economică (studiu de fezabilitate, documentație obținerea avizelor), dar și contribuția administrației locale la acest proiect.

Deputatul USR de Constanța, Stelian Cristian Ion, le-a cerut consilierilor municipali să respingă proiectul care va mai distruge o parte din parc, însă inițiativa primarului Făgădău a primit girul majorității consilierilor. De asemenea, parlamentarul USR constănțean a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune de protest față de intenția administrației locale de a implementa acest proiect. Au fost strânse zeci de semnături de la constănțenii care sunt împotriva distrugerii unei alte părți din parc, după ce fost administrație și-a pus semnătura pe construcția mall-ului tot pe o bucată din acest parc. De asemenea, USR Constanța a lansat și o petiție prin care locuitorii municipiului Constanța să îi transmită primarului Decebal Făgădău mesajul de împotrivire pentru inițiativă.

Mesajul cu care USR Constanța își susține petiția online este acesta:

“O suprafață de 2 hectare din putinul spațiu verde rămas din Parcului Tăbăcărie va fi transformată în expoziție de miniaturi. Această expoziție va fi îngrădită și se va limita accesul după un anume program.

În data de 12 octombrie 2017, Consiliul Local Municipal Constanța s-a întrunit în ședință EXTRAORDINARĂ cu doar 4 zile înainte de termenul limită pentru depunerea proiectelor. Pe ordinea de zi s-a regăsit și proiectul “Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical Heritage – Miniature Park” – având ca aplasament propus o suprafață foarte mare din parcul Tăbăcarie.
În această împrejurare, deputatul USR Constanța, Stelian-Cristian Ion a argumentat consilierilor care sunt riscurile și dezavantajele aprobării acestui amplasament și a cerut respingerea sa, dar cu toate acestea proiectul a fost acceptat in ședință.

USR Constanța nu cere blocarea de astfel de proiecte, cere ca acest proiect să nu fie realizat în Parcul Tăbăcărie deoarece:

– A fost realizat fără o consultare publică prealabilă în privința alegerii amplasamentului;

– Nu face parte din Strategia de Dezvoltare Urbană Integrată așa cum ar fi normal. Aceasta prin lege trebuie supusă dezbaterii publice;

-Puținul rămas din Parcul Tăbăcărie nu e tratat ca un tot unitar, ci se crează frânturi, prin urmare iși pierde din potențial;

-Va fi îngrădit;

-Se limitează accesul într-un anumit interval orar și este nevoie de achiziționarea unor bilete GRATUITE;

– Spațiul verde pe cap de locuitor în oraș este și așa sub limita legală admisă. Acest proiect va diminua suprafața de spațiu verde, chiar dacă se va încadra în procentul de ocupare al terenului impus;

-Se va construi la intrare o clădire ce va conține o sală de așteptare, birouri și o casă de bilete GRATUITE;

-Se vor amplasa 40 de miniaturi pe dale de beton de 3x3m fiecare;

-Va fi realizată și macheta Cazinoului în timp ce adevăratul monument e într-o stare critică;

– Se va realiza un iaz în apropierea lacului;

– Conține cheltuieli fară sens. 1600ml de gard deși accesul e GRATUIT, casă de bilete deși biletele sunt GRATUITE, imprimante pentru bilete GRATUITE, etc.

Amplasarea proiectului pe un alt teren ar putea fi o soluție căreia USR Constanța să îi acorde sprijinul. 

Vă aducem la cunostiință ca în data de 20.10.2017  începând cu ora 17:00 se organizează un protest la fața locului, în zona Restaurantului Zodiac. Vă așteptăm și pe dumneavoastră!

Până atunci vă învităm să semnați și să distribuiți această petiție deoarece numai uniți putem salva puținul rămas din Parcul Tăbăcărie.”

Și tu poți semna petiție aici:

https://www.petitieonline.com/unii

cititi si:

Primăria Constanța distruge 2 ha din parcul Tăbăcărie pentru un… părculeț

Comments

comments

Politica

(DOCUMENT) Guvernul modifică Strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

În etapa a doua de vaccinare sunt introduse persoanele cu handicap, persoane imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii. De asemenea, sunt incluse în etapa a doua persoanele fără adăpost. Totodată, centrele de vaccinare sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi direcţiile de sanătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Iată documentul:

HG 5

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorii şi deputaţii ar putea să se vaccineze anti-COVID la Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorii şi deputații s-ar putea vaccina anti-COVID în clădirea Parlamentului, atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat însă că resursa umană este limitată şi există o prioritizare, eforturile fiind concentrate în acest sens, informează Agerpres.

„Echipele mobile de vaccinare pot să asigure vaccinarea în mod deosebit a persoanelor din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, dar şi a anumitor categorii de persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz, se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă şi se constituie o echipă mobilă atât din resursa personalului medical propriu din acea unitate, la care se poate adăuga altă resursă umană, încât să se efectueze vaccinarea personalului şi la locul de muncă. Deci există şi această posibilitate, însă resursa umană, trebuie să înţelegem, este limitată. Există la acest moment o prioritizare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe şi, din acest punct de vedere, majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat dacă senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina la Parlament, Gheorghiţă a răspuns: „Atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, sigur că da”.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Primarii s-au înțeles cu premierul Florin Cîțu. 90% din cheltuielile cu asistența socială, suportate de Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

„Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală“, a spus Emil Boc.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: