Conecteaza-te cu noi

Politica

Petiție online pentru salvarea parcului Tăbăcărie

Published

on

Consilierii locali municipali au votat, pe 13 octombrie, în ședință extraordinară două proiecte de hotărâre prin care dau undă verde pentru distrugerea a 2 ha din parcul Tăbăcăriei pentru amenajarea unui nou spațiu pentru distracții. Astfel, aleșii locali i0au dat vot lui Făgădău pentru implementarea acestui proiect, în primă fază fiind aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage – Miniature Park” în faza documentație tehnico-economică (studiu de fezabilitate, documentație obținerea avizelor), dar și contribuția administrației locale la acest proiect.

Deputatul USR de Constanța, Stelian Cristian Ion, le-a cerut consilierilor municipali să respingă proiectul care va mai distruge o parte din parc, însă inițiativa primarului Făgădău a primit girul majorității consilierilor. De asemenea, parlamentarul USR constănțean a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune de protest față de intenția administrației locale de a implementa acest proiect. Au fost strânse zeci de semnături de la constănțenii care sunt împotriva distrugerii unei alte părți din parc, după ce fost administrație și-a pus semnătura pe construcția mall-ului tot pe o bucată din acest parc. De asemenea, USR Constanța a lansat și o petiție prin care locuitorii municipiului Constanța să îi transmită primarului Decebal Făgădău mesajul de împotrivire pentru inițiativă.

Mesajul cu care USR Constanța își susține petiția online este acesta:

“O suprafață de 2 hectare din putinul spațiu verde rămas din Parcului Tăbăcărie va fi transformată în expoziție de miniaturi. Această expoziție va fi îngrădită și se va limita accesul după un anume program.

Advertisement

În data de 12 octombrie 2017, Consiliul Local Municipal Constanța s-a întrunit în ședință EXTRAORDINARĂ cu doar 4 zile înainte de termenul limită pentru depunerea proiectelor. Pe ordinea de zi s-a regăsit și proiectul “Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical Heritage – Miniature Park” – având ca aplasament propus o suprafață foarte mare din parcul Tăbăcarie.
În această împrejurare, deputatul USR Constanța, Stelian-Cristian Ion a argumentat consilierilor care sunt riscurile și dezavantajele aprobării acestui amplasament și a cerut respingerea sa, dar cu toate acestea proiectul a fost acceptat in ședință.

USR Constanța nu cere blocarea de astfel de proiecte, cere ca acest proiect să nu fie realizat în Parcul Tăbăcărie deoarece:

– A fost realizat fără o consultare publică prealabilă în privința alegerii amplasamentului;

– Nu face parte din Strategia de Dezvoltare Urbană Integrată așa cum ar fi normal. Aceasta prin lege trebuie supusă dezbaterii publice;

-Puținul rămas din Parcul Tăbăcărie nu e tratat ca un tot unitar, ci se crează frânturi, prin urmare iși pierde din potențial;

Advertisement

-Va fi îngrădit;

-Se limitează accesul într-un anumit interval orar și este nevoie de achiziționarea unor bilete GRATUITE;

– Spațiul verde pe cap de locuitor în oraș este și așa sub limita legală admisă. Acest proiect va diminua suprafața de spațiu verde, chiar dacă se va încadra în procentul de ocupare al terenului impus;

-Se va construi la intrare o clădire ce va conține o sală de așteptare, birouri și o casă de bilete GRATUITE;

-Se vor amplasa 40 de miniaturi pe dale de beton de 3x3m fiecare;

Advertisement

-Va fi realizată și macheta Cazinoului în timp ce adevăratul monument e într-o stare critică;

– Se va realiza un iaz în apropierea lacului;

– Conține cheltuieli fară sens. 1600ml de gard deși accesul e GRATUIT, casă de bilete deși biletele sunt GRATUITE, imprimante pentru bilete GRATUITE, etc.

Amplasarea proiectului pe un alt teren ar putea fi o soluție căreia USR Constanța să îi acorde sprijinul. 

Vă aducem la cunostiință ca în data de 20.10.2017  începând cu ora 17:00 se organizează un protest la fața locului, în zona Restaurantului Zodiac. Vă așteptăm și pe dumneavoastră!

Advertisement

Până atunci vă învităm să semnați și să distribuiți această petiție deoarece numai uniți putem salva puținul rămas din Parcul Tăbăcărie.”

Și tu poți semna petiție aici:

https://www.petitieonline.com/unii

cititi si:

Primăria Constanța distruge 2 ha din parcul Tăbăcărie pentru un… părculeț

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions