Conecteaza-te cu noi

Politica

Eleonor Blagan, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Băneasa: „Îmi doresc să pun pregătirea și experiența mea în sprijinul comunității“

Published

on

eleonor blagan baneasa

Eleonor Blagan, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Băneasa, dorește să își pună pregătirea și experienta, în sprijinul comunității.

Localitatea Băneasa a avut în ultimii ani o istorie tristă, dacă ne referim doar la faptul că, în anul 2004, localitatea a fost declarată oraș, cu o serie lungă de promisiuni despre o viață ca-n povești, cu locuri de muncă și atragerea de fonduri europene care să ducă la dezvoltarea urbei. Între timp, nimic din cele spuse nu s-a adeverit, Băneasa devenind o localitate mai săracă decât alte localități cu statut de comună, însă cu taxe și impozite mai mari.

În anul 2019 orașul Băneasa a redevenit comună, în primul rând din dorința de a lua de pe umerii localnicilor taxele și impozitele mari, de oraș, pentru niște avantaje care s-au dovedit a fi inexistente.

Cu o echipă puternică în spate constituită din consilieri cu experiență de viață și dorința de a schimba fața localității și susținut de Filiala Constanța a Partidului Național Liberal, Eleonor Blagan intră în competiția electorală din 9 iunie 2024, cu convingerea că pregătirea, perseverența și determinarea îl vor ajuta să realizeze pentru concetățenii săi, o serie de proiecte, necesare și urgente.

Experiența în administrație, din poziția de consilier local și ulterior din cea de viceprimar îl recomandă pe Eleonor Blagan ca fiind candidatul potrivit pentru funcția de primar al comunei Băneasa.

Devenită o Cenușăreasă a județului, comuna Băneasa se află mult în urma unor localități care au reușit să se dezvolte în ultimii ani. Tocmai de aceea, nevoile sunt multe iar Eleonor Blagan le cunoaște foarte bine, fiind un om din comună, un om care trăiește și muncește în Băneasa. Este un om aplecat înspre semenii săi și nevoile lor, fiind medic în localitate de peste 20 de ani. Candidatul PNL nu vine în fața oamenilor cu promisiuni strălucitoare care să ia ochii alegătorilor, deși beneficiază de sprijinul și expertiza colegilor primari liberali, în comune învecinate, care, au reușit, chiar din primul mandat, să schimbe fața localităților.

Astfel, Eleonor Blagan, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Băneasa, și-a stabilit câteva obiective pe care să le ducă la îndeplinire.

Pentru localitatea Băneasa, Eleonor Blagan își dorește să asfalteze toate străzile din satul Băneasa. Pentru siguranța pietonilor, candidatul PNL dorește să amenajeze trotuare în întregul sat Băneasa. Pe lista sa de priorități se regăsește și proiectul pentru amenajarea unei case mortuare dar și extinderea și amenajarea cimitirului ortodox. Pe termen mediu, Eleonor Blagan intenționează să pregătească documentația și să obțină finanțarea pentru construirea și dotarea unei Săli de sport noi, ultramoderne, la standardele actuale.

Pentru locuitorii satului Negureni, Eleonor Blagan își propune să finalizeze asfaltarea întregului sat, aflat în acest moment în procent de 50% neasfaltat. Amenajarea de trotuare va constitui o prioritate. Și în Negureni va fi amenajată o casă mortuară.

În satul Făurei se va avea în vedere racordarea la sistemul de alimentare cu apă a gospodăriilor neracordate iar străzile principale vor fi asfaltate. Totodată Eleonor Blagan este conștient și știe că bugetul local este insuficient pentru nevoile de dezvoltare a localităților, iar singura șansă pentru îndeplinirea obiectivelor o reprezintă fondurile externe.

Tocmai de aceea, încă din prima zi a mandatului de primar își va concentra activitatea pe identificarea surselor de finanțare și accesarea fundurilor guvernamentale sau europene, pe cât mai multe axe aflate în derulare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions