Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Nicolae Matei nu poate redeveni ”împărat” la Năvodari. Candidatura la Primărie, respinsă de BEC

Published

on

Lovitură pentru Nicolae Matei, fostul primar de la Năvodari. Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) din Năvodari pentru alegerile din 9 iunie i-a respins candidatura la funcția de primar al orașului. Potrivit surselor noastre, decizia Biroului Electoral din Năvodari, condus de procurorul Anca Ramona Micu, a fost luată cu 9 voturi pentru respingerea candidaturii și unul împotrivă. Potrivit acelorași surse, cel care a votat împotriva respingerii candidaturii este reprezentantul AUR, formațiune din care Matei a făcut parte până de curând, dar s-a despărțit cu scandal. Din Birou mai fac parte procurorul Dorin-George Preduț, dar și Andreea Crivăț (PSD), Cătălin Antonov (PNL), Oana Irina Ivan (USR), Ilie Coman (AUR), Liliana Vlădușel (UDMR), Nicolae-Florin Tătaru-Olingheru (UDTTMR), Mariana Țandără (Pro România), Lavinia Anamaria Jelescu (PMP).

sursa foto Info Navodari

sursa foto Info Navodari

„Candidatura lui Matei a fost RESPINSĂ de Biroul Electoral!!!!!USR a reușit! Lupta împotriva penalilor dă rezultate!Legea Fără Penali în funcții publice a făcut prima victimă: Biroul Electoral Năvodari a RESPINS candidatura lui Nicolae Matei la funcția de primar al orașului Navodari. Continuam lupta împotriva penalilor pentru un oraș mai curat și cinstit.“, spun cei de la INFO Năvodari pe Facebook.

Matei încearcă reabilitarea judecătorească

Decizia Biroului Electoral din Năvodari are la bază faptul că fostul primar din Năvodari nu este reabilitat din punct de vedere judecătoresc. Matei a încercat reabilitarea judecătorească după condamnarea sa la 1 an şi 6 luni închisoare aplicată de judecătorii Curții de Apel Constanța, în 2016. Matei a încercat să-l mituiască pe fostul șef al IPJ Constanța Valentin Burlacu (denunțător în cauză) cu două terenuri din retrocedări „pentru a-i oferi protecție în anchetele penale ce-l vizau și să intervină în aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate și motivate politic“. În primă instanță, în acest dosar, Nicolae Matei primise 3,6 ani de închisoare, dar pedeapsa a fost micșorată la Curtea de Apel.
În cazul de față, Tribunalul Constanța i-a respins lui Matei pe fond cererea de reabilitare judecătorească, dar el a depus contestație și a primit termen pe 8 mai, când deja nu-și mai poate depune candidatura pentru că în 9 mai începe campania electorală.

WhatsApp Image at ..

 

De amintit este și că Nicolae Matei a mai fost condamnat pe fond și în dosarul retrocedărilor la 9 ani de închisoare, însă în apel, la Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a dispus încetarea procesului penal pe motiv de prescriere a răspunderii penale.
Fostul edil care încearcă acum să redevină primar al orașului mai are activ pe rolul instanțelor dosarul Taberei de Copii de la Năvodari, în care este acuzat că a inventariat clădirile taberei de copii de la Năvodari în mod fraudulos în domeniul privat al localității. Ulterior, acesta a inițiat o hotărâre de Consiliu Local, prin care s-a decis ca orașul Năvodari să se asocieze cu o firmă deținută de concubinul surorii sale în scopul exploatării clădirilor preluate prin operațiunea scriptică de inventariere. Cele două părți au fondat o societate pe acțiuni sub denumirea Tabăra Năvodari SA, în care 60% din acțiuni au fost atribuite fără o justificare legată de aportul la capitalul social către Dormarbib Group SRL, firmă deținută de Isidor Gurgu, despre care procurorii DNA au afirmat că era la acel moment concubinul surorii lui Nicolae Matei.
Într-unul dintre dosarele penale instrumemntate de DNA împotriva fostului primar Nicolae Matei se evocă o interceptare telefonică în care acesta se supranumea ”împărat de Năvodari”.

Citește și:

Advertisement
palaz

Nicolae Matei se desparte cu înjurături de AUR. Rămân în spate doar pozele și dosarele penale

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions