Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Ioana Robu, candidata PNL pentru funcția de primar al comunei Corbu, și-a stabilit prioritățile

Published

on

Ioana Robu in delegatia PNL Corbu la desemnarea candidatilor in alegerile locale

Pentru funcția de primar al comunei Corbu, PNL Constanța mizează pe o doamnă. Ioana Robu este antreprenor, este căsătorită cu un ”fiu al comunei” Corbu și este mamă a doi copii. De aproape 8 ani, este consilier local la Corbu, din partea Partidului Național Liberal, timp în care a acumulat experiență în administrația publică locală. Este pentru prima dată când a decis să între în competiția electorală pentru funcția de primar, convinsă fiind că are toate atuurile. Viziune, energie, pregătire profesională și multă, multă ambiție de a reuși. Ca mama, ca om de afaceri și mai ales ca locuitor al comunei Corbu, ea cunoaște nevoile, lipsurile comunității și dorințele oamenilor. Deja și-a stabilit o serie de obiective și proiecte asupra cărora își va concentra activitatea. Sunt obiective pe termen scurt, obiective pe termen mediu și, desigur, obiective pe termen lung.

Astfel, printre obiectivele pe care își propune să le realizeze din funcția de primar se regăsește: Construirea unei săli de sport modernă, cu finanțare europeană, extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Corbu 2, Vadu și Luminița, un câmp de panouri fotovoltaice, pentru a susține iluminatul stradal și instituțiile publice, și amenajarea a două parcuri de relaxare în satele Vadu și Luminița.

,,Voi face diligențele necesare pentru urgentarea întocmirii documentației și pentru obținerea avizelor pentru asfaltarea DC 83 Vadu. Îmi voi concentra activitatea pentru rezolvarea problemei de alimentare cu apă în satul  Luminița. La fel de important este și proiectul de asfaltare a drumurilor adiacente, comunale din Corbu, Vadu și Luminița. Știu că este greu de crezut, însă în Luminița avem încă drumuri de pământ, de aceea este prioritar în primă etapă să cilindrăm, să compactăm și să pietruim drumul Corbu-Luminița. Este un drum extrem de important doar dacă ne gândim că în Luminița își desfășoară activitatea doi agenți economici importanți care aduc sume importante la bugetul local.

Mă voi preocupa să identific un spațiu optim, pe care să îl amenajăm astfel încât să putem deschide un punct farmaceutic în satul Vadu. Îmi propun ca în cel mai scurt timp să pregătim documentația și să demarăm lucrările de amenajare a unei căi de acces pentru trafic greu, un fel de centură ocolitoare, care să preia traficul greu, ce străbate în acest moment localitatea și afectează locuințele din vecinătate.

Advertisement
palaz

Corbu nu beneficiază de gaze naturale, în ciuda faptului că o conductă magistrală se află la marginea localității. Tocmai de aceea voi face diligențele necesare în vederea obținerii avizului de racordare a localității la sistemul de alimentare cu gaze naturale.

Atenția mea se va îndrepta și asupra copiilor. În primul rând, voi accesa sursele de finanțare externe pentru a construi o grădiniță în Vadu, un obiectiv atât de necesar comunității. Totodată am în vedere modernizarea terenurilor de sport. Îmi doresc să încurajez performanța și să îi răsplătim pe cei care au rezultate foarte bune la învățătură. În acest sens, voi propune ca pentru elevii cu medii mari, din ciclul gimnazial, să se organizeze excursii plătite din bugetul local. Iar pentru șeful de promoție al clasei a VIII-a, voi propune o excursie în afara granițelor țării.

Pe lista mea de priorități se află reabilitarea și modernizarea Parcului Ciușmea. Dar voi acorda o atenție deosebită și curățeniei din întreaga comună și îmi doresc să o înfrumusețez prin plantarea de flori, arbori și arbuști ornamentali.

Voi sprijini deopotrivă antreprenoriatul din comună, dar și familiile vulnerabile, cu venituri mici.

Îmi doresc să dezvolt comuna Corbu, astfel încât să fim cu toții mândri de locul în care trăim, să ne bucurăm de o administrație deschisă și să evoluăm împreună.” – declară candidata PNL.

Advertisement
palaz

(Material preelectoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Județeană Constanța)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions