Connect with us

Politica

Elevii din Constanța susțin introducerea dreptului de vot de la vârsta de 16 ani. Proiectul a fost depus în Parlament

Published

on

Coborârea vârstei cetățenilor cu drept de vot, de la 18 ani la 16 ani, prinde contur, după ce tot mai mulți politicieni se alătură inițiativei. Măsura este susținută și de Asociația Elevilor din Constanța, care salută decizia fostului ministru al Educației, senatorul Monica-Cristina Anisie, de a se alătura inițiatorilor propunerii legislative ce ar coborî vârsta de vot la 16 ani pentru alegerile locale și europarlamentare.

„La sfârșitul lunii mai, doamna senator a depus o solicitare prin care devine inițiator al proiectului de lege ce susține reducerea vârstei de vot la 16 ani, susținând în aceeași zi această inițiativă în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat. Astfel, suntem cu un pas mai aproape de obținerea dreptului de vot pentru tineri.“, au spus cei de la Asociația Elevilor.

Amintim că, în urmă cu șase luni, președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat că și-ar dori ca vârsta cetățenilor cu drept de vot din România să fie coborâtă la 16 ani și că o modificare a Constituției. Câteva luni mai târziu, u proiect de lege care le-ar permite tinerilor să voteze de la vârsta de 16 ani a fost depus în Parlament, inițiativa legislativă fiind propusă de studenți de la Științe Politice.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement