Connect with us

Politica

Un pasaj rutier și patru benzi de circulație vor fi amenajate în Portul Constanța

Published

on

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru extinderea drumului la patru benzi de circulaţie şi realizarea unui pasaj spre zona de nord a Portului Constanţa, investiţia fiind necesară deoarece infrastructura de acces rutier dintre autostrada A4 şi Portul Constanţa este deficitară şi se creează întârzieri majore în transportul mărfurilor. Pentru acest proiect a fost alocată suma de 179 milioane lei cu TVA, bani din fonduri europene şi de la bugetul de stat, iar investiţia se va derula pe o perioadă de patru ani.

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Extinderea la 4 benzi a drumului dintre Poarta 7 şi joncţiunea obiectivului ,,Pod rutier la km 0+540 a Canalului Dunăre – Marea Neagră cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 şi Poarta 8 spre zona de Nord a portului Constanţa”

Proiectul este estimat la o valoare totală de peste 179 milioane de lei cu TVA. Investiţia se va derula pe o perioadă de 4 ani.

”Obiectivului de investiţii urmăreşte extinderea la 4 benzi şi reabilitarea drumului principal de acces în zona de nord a portului Constanţa, realizarea unui pasaj denivelat peste calea ferată de acces în zona de nord a portului Constanţa şi peste drumul de acces la P9, precum şi regeometrizarea sensului giratoriu existent din capătul estic al autostrăzii A4. De asemenea, pentru realizarea obiectivului de investiţii se va elabora o hotărâre de guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Guvernului României.

Investiţia era necesară ca urmare a faptului că infrastructura de acces rutier dintre autostrada A4 şi portul Constanţa este deficitară, conducând la întârzieri majore în transportul mărfurilor, la accidente şi la un nivel ridicat de emisii poluante în zonă.

Advertisement

foto cu rol ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement