Connect with us

Actual

Enel se pregătește să plece din România în 2023

Published

on

Lovitură pe piața energetică din România. Grupul italian de utilități Enel plănuiește ieșirea din România în 2023, arată strategia publicată de companie, cu ocazia Capital Markets Day, eveniment anual al companiei. ENEL a anunțat că intenționează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-și reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezența sa în şase țări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilități, prezentate astăzi.

Italienii spun că că decizia vine ca urmare a regulilor de plafonare a prețurilor și cele legate de tarifele de distribuție din România, care afectează grav rezultatele din România.

Compania transmite că ultimii trei ani au fost afectați de efectul combinat al epidemiei COVID-19, al conflictelor geopolitice și al evenimentelor meteorologice extreme legate de schimbările climatice. “Acest scenariu a sporit necesitatea unei tranziții energetice accelerate și a digitalizării, alături de reproiectarea și reechilibrarea lanțurilor de aprovizionare globale”, spun reprezentanții Enel

“Exit” din România în 2023 – acesta este planul prezentat de companie.

Sursa: economedia.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta