Connect with us

Actual

Protest pe termen nelimitat în Serviciile de Ambulanță din întreaga țară

Published

on

protest national ambulanta

Blocul Național Sindical anunță, împreună cu Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanță, că astăzi, 22 noiembrie va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari.

Programul acțiunilor sindicale este următorul:

  1. De la ora 10.00 la ora 12.00 în Piața Revoluției va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne / sediul Departamentului pentru Situații de Urgență.
  2. În intervalul orar 12.00 – 12.30 va avea loc marșul sindical, din locația Piața Revoluției în Piața Victoriei
  3.  Între ora 12.30  și ora 14.00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piața Victoriei.

”În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Național Sindical și FNSAR la discuții, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor, se va renunța la marșul sindical și la pichetarea Guvernului.

Menționăm că protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezența lor la București nu afectează negativ capacitatea de intervenție a Serviciilor Publice de Ambulanță.”, au precizat reprezentanții BNS.

Începând de astăzi, de la ora 10.00, pe termen nelimitat, toate ambulanțele operative din Serviciile Publice de Ambulanță vor afișa vizibil mesajul ”Protest național”.

Reamintim că nemulțumirile membrilor Blocului Național Sindical și ale membrilor Federației ”Ambulanța” sunt legate de:

  • Lipsa de reacție a premierului României Nicolae-Ionel Ciucă la MEMORIUL înaintat de FNSAR în data de 30 mai 2022, Memoriu prin care au fost prezentate problemele acute cu care se confruntă Serviciile Publice de Ambulanță, solicitând o întâlnire pe subiectele menționate în MEMORIU, cât și alte subiecte importante.
  • Refuzul ”Șefului DSU”, care este și președintele Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic dr. Raed Arafat, de a convoca ședințe CIMST pe parcursul anului 2022. Lipsa acestor ședințe a dus la lipsa de consultare, de transparență și lipsa de decizii care au afectat serviciile de ambulanță privind dezvoltarea și organizarea.
  • SABOTAREA Serviciilor Publice de Ambulanță de către Departamentul pentru Situații de Urgență, respectiv Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin neimplicare în cursul anului privind încheierea Contractului subsecvent pe anul 2022 din Acordul-CADRU pe anii 2018-2022.

Acest fapt a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanțe Tip B 4×4 și 4×2 pentru echipaj medical de urgență și a celor aproximativ 100 de ambulanțe Tip C pentru echipaj medical de urgență cu medic, în condițiile în care, Serviciile Publice de Ambulanță se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare, iar din numărul de autosanitare din ”dotarea” Serviciilor Publice de Ambulanță, doar 25% îndeplinesc condițiile tehnice legale.

ATENȚIE! Din ACORDUL-CADRU 2018-2022 s-au achiziționat doar aproximativ 25% din numărul total de ambulanțe stabilit pe tipuri de ambulanțe, iar pierderea numărului  menționat, va face ca în anul 2023 Serviciile Publice de Ambulanță să intre într-un blocaj tehnic din cauza lipsei de ambulanțe noi și casarea a cel puțin 50% din parcul de ambulanțe existent.

  • Lipsa comunicării sau a informării Ministerului Sănătății de către Departamentul pentru Situații de Urgență privind intenția de a face achiziția de ambulanțe sau motivul care a stat la baza refuzului de a continua achiziția de ambulanțe, achiziție care, din 2017 a fost preluată de către DSU de la Ministerul Sănătății, pe motivul că Ministerul Sănătății nu este capabil să facă achiziții.
  • Reacția personalului din serviciile de ambulanță la SUSPENDAREA Legii nr. 5/2021 privind STATUTUL personalului profesionist operativ de intervenție din cadrul serviciilor civile care asigură asistență publică medicală de urgență și prim ajutor calificatprin OUG nr. 69/2021 la propunerea Secretarului de Stat dr. Raed Arafat, folosindu-se de motive nerealiste, cât și discriminatorii față de structurile cu STATUT din subordinea directă a acestuia, adică pompierii.
  • CORECTAREA salarizării personalului din serviciile de ambulanță, cu prioritate a salariului de bază  al asistentului medical din aceste servicii și nu numai, cât și crearea unui punct distinct al salarizării pentru întregul personal din Serviciile Publice de Ambulanță în Anexa II din viitoarea Lege a salarizării.

Imagini de la miting:

protest ambulanta

protest ambulanta

protest ambulanta

protest ambulanta

protest ambulanta

protest ambulanta

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!