Connect with us

Politica

Este oficial! Locuitorii din orașul Băneasa sunt chemați la urne. Decid trecerea la statutul de comună!

Published

on

După un scandal administrativ prin care prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, și-a demonstrat lipsa de implicare în activitatea autorităților locale, cetățenii cu drept de vot din orașul Băneasa sunt chemați la urne. Decid pe 11 iunie trecerea de la statutul de oraș la cel de comună.

Paul Coliș, primarul orașului Băneasa, a declarat, astăzi, pentru “Ordinea.ro” că a primit avizul de legalitate al reprezentantului Guvernului în teritoriu pentru hotărârea Consiliului Local Băneasa privind organizarea referendumului local. “Totul este în regulă și amintesc faptul că implicarea dvs. a fost benefică localității noastre. Suntem în grafic în privința pregătirilor pentru alegeri, am format deja Biroul de Circumscripție local pentru referendum, așa încât pe 11 iunie va fi organizat referendumul local prin care ne propunem să schimbăm statutul localității. Vrem trecerea de la oraș la comună, astfel încât fondurile necesare dezvoltării să fie mai aproape de administrația locală. Suntem o localitate rurală și așa trebuie să ne desfășurăm activitatea. Avem timp și metode să îndreptăm greșelile trecutului”, a declarat primarul Paul Coliș pentru ziarul nostru.

Pe listele electorale figurează un număr de 4.300 de alegători, așa întât tot același număr de locuitori din orașul Băneasa sunt chemați la vot, pe 11 iunie.

Băneasa a devenit oraș în anul 2004, la propunerea primarului de atunci, Nicolae Coman. Statutul nu a ajutat cu nimic administrația locală și nici pe locuitorii care trăiesc și astăzi într-o sărăcie pe care o poți observa la tot pasul.  Pe 11 iunie, cetăţenii sunt chestionaţi dacă doresc ca oraşul Băneasa să redevină comună. Actualul edil susține că, Băneasa nu se ridică la nivelul unui oraş de rang III, așa cum este încadrat, în sensul în care cetăţenii nu îşi permit să achite taxe şi impozite aferente. Mai mult, revenirea la statutul de comun îi va ajuta pe locuitori, potrivit primarului Coliș, mulți dintre aceștia fiind agricultori și crescători de animale.

Citește și:

Orașul Băneasa se vrea comună. Vezi cum ignoră prefectul Constanței legislația!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!