Conecteaza-te cu noi

Politica

Estimări! Pensiile speciale se ridică în acest an la aproape 12 miliarde de lei

Published

on

Cu toate că România este la un pas de colaps financiar, aleșii nu vor să renunțe la pensiile speciale. USR notează că a oferit coaliției PSD-PNL-UDMR șansa de a face mai mult decât gargară politică, adică de a trimite în istorie pensiile speciale ale parlamentarilor și ale primarilor. Au refuzat, spun cei de la USR.

„Ieri, deputații Coaliției Sărăciei au apărat, încă o dată, pensiile speciale ale aleșilor locali. Au respins un amendament USR la Codul administrativ de abrogare a acestor privilegii imorale acordate în 2019 de Guvernul Dăncilă.

Tot ieri, reprezentanții PSD-PNL-UDMR în conducerea Camerei Deputaților au respins solicitarea noastră prin care ceream introducerea în circuit a proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Astăzi, în plenul comun, senatorul USR Radu Mihail a cerut introducerea pe Ordinea de Zi a proiectului USR de abrogare a pensiile speciale ale parlamentarilor. Au refuzat.“, spun cei de la USR.

Advertisement

Deputatul USR Cristian Seidler, afirmă, de asemenea, că, dacă ar fi vrut, într-adevăr, să rezolve problema a măcar două categorii de pensii speciale, cele ale aleșilor locali și ale parlamentarilor, deputații și senatorii aveau ocazia să acționeze. Reprezentanții Uniunii notează că, în acest an, se estimează că pensiile speciale vor costa bugetul de stat aproape 12 miliarde de lei, iar în 2023, când vor începe eventual să se plătească și pensiile speciale pentru zeci de mii de aleși locali, suma va fi și mai mare, bani care vor fi plătiși tot din buzunarele românilor.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions