Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Acuzat că ar fi „omul Gazprom“, fostul deputat PSD Iulian Iancu, ales în conducerea ANRE

Published

on

Plenul Parlamentului a decis, astăzi, numirea fostului deputat PSD Iulian Iancu în funcția de membru al Comitetului de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Iancu a primit 224 de voturi „pentru“ și 86 „împotrivă“. Odată intrat în conducerea ANRE, Iancu are toate șansele de a fi uns șef pentru această instituție.

Stiripesurse.ro publică faptul că în decembrie 2012 circula informația ca Ambasada SUA s-ar fi opus numirii sale.

„Aceste bănuieli au fost alimentate de apariția unor telegrame Wikileaks în care era prezentat ca “omul Gazprom”. Erau note diplomatice trimise în 2008 de la Ambasada SUA la București și “desecretizate” în 2011 de către Wikileaks. Iulian Iancu era descris în telegramele Wikileaks de colegul sau de partid, Georgian Pop, drept “controlat de Gazprom”. Tot Georgian Pop spunea, citat de oficialii americani într-o telegramă publicată de HotNews.ro, că Iulian Iancu “va susține South Stream și propunerile Rusiei pentru instalații de depozitare a gazului în Mediaș, Moldova și București”. Georgian Pop este președintele Comisiei de control SRI din Parlament.

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, îl numea pe Iulian Iancu ”omul Gazprom”, iar în urma acestei declarații, Orban a fost dat în judecată. În primă instanță, Iulian Iancu a câștigat procesul cu Orban, dar procesul se află în faza de recurs.“, notează sursa citată.

Sursa foto: Facebook

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions