Connect with us

Politica

Radu Babuș, un fost apropiat al lui Radu Mazăre, în cărți pentru un loc în Colegiul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Publicat

la

PSD continuă să îi sfideze pe români și îl susține pe prietenul lui Radu Mazăre, fostul deputat Radu Babuș, pentru un loc în Colegiul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Ca orice fost parlamentar, fără nicio pregătire profesională concretă, Radu Babuș și-a umplut CV-ul de diplome goale de conținut menite să impresioneze în vânătoarea de sinecuri. Absolvent al ”prestigioasei” Universități Româno-Americană, Radu Babuș nu și-a demonstrat abilitățile de jurist decât în job-uri la stat în care poți fi plasat fără a avea vreo competență certificată și din care a atras atenția DNA: „Suspectul Babus Radu, in calitate de director general al RAEDPP Constanta, la data de 31.05.2007, a stabilit cu intenție o valoare diminuata, fata de valoarea comercială reală, pentru o suprafață totala de teren de 502,81 m.p., situată în intravilanul mun. Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al mun. Constanța”, se arată într-un comunicat al DNA, în care Babuș, prieten al lui Radu Mazăre, era pus sub urmărire penală în dosarul fostului primar al Constanței.

După ce și-a ”demonstrat” abilitățile profesionale în plan local, Radu Babuș s-a cocoțat pentru două mandate direct în Camera Deputaților, fiind și membru în Comisia de control a activității SRI.

Pentru că nicio activitate profesională de-a lui Radu Babuș nu are vreo legătură cu drepturile omului sau anti-discriminarea, PSD demonstrează că tratează CNCD ca pe o simplă sinecură, numirea lui Babuș în acest post intervenind ca urmare a expirării mandatului Mariei Lazăr în vârstă de 83 de ani, de profesie tehnician telecomunicații.

La audieri, Radu Babuș a fost invitat să numească un caz de discriminare asupra căruia CNCD a emis o hotărâre și nu a reușit să identifice nici măcar unul.

Potrivit surselor noastre, Partidul Național Liberal oscilează între a-l susține pe Cătălin Raiu sau pe Camelia Bănică. Argumentele în favoarea lui Cătălin Raiu, cel care a luptat în pandemie pentru a menține bisericile deschise, sunt legate de faptul că niciodată cultele religioase n-au avut vreun reprezentant în cadrul colegiului CNCD, în vreme ce pentru Camelia Bănică înclină cei care legături cu grupurile de lobby ale ONG-urilor de romi specializate în proiectele cu finanțare externă. De notat faptul că romii mai au un reprezentant în cadrul CNCD, Cătălina Oltean, numită acum 2 ani cu sprijinul USR. Camelia Bănică conduce CADO alături de Victor Ciobotaru, activist LGBT. Aceasta a afirmat la audieri că este o apărătoare a ideologiei de gen. Va rămâne de văzut dacă Nicolae Ciucă și conducerea PNL vor numi în CNCD încă un reprezentant al romilor sau vor susține candidatura lui Cătălin Raiu, profesor universitar doctor la Universitatea din București, cu studii și stagii de predare în Marea Britanie și Bulgaria. Raiu este primul român devenit membru în panelul de experți pe libertate religioasă al OSCE, autor a 3 volume și a numeroase studii științifice internaționale, conferențiar alături de cele mai importante figuri la nivel global pe liberate religioasă de la ONU, Departamentul de Stat al SUA și Uniunea Europeană. Cătălin Raiu este apropiat de lumea cultelor și a dezvoltat mai multe proiecte de dialog interreligios și interetnic pentru tineri și clerici, însă nu este afiliat politic.

Cel de-al patrulea candidat cotat cu șanse este Haller Istvan susținut de UDMR, aflat deja la capătului celui de-al treilea mandat în cadrul CNCD. Timp de 15 ani la CNCD, Haller Istvan s-a remarcat prin greva foamei ca gest de protest împotriva Guvernului României în anul 2008.

Ceilalți candidați, Ana Maria Dalu și Luminiţa Gheorghiu, nu sunt cotați cu șanse. Votul va avea loc miercuri, în plenul reunit al celor două Camere.

sursa: stiripesurse.ro

 

Comments

comments

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: