Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Radu Babuș, un fost apropiat al lui Radu Mazăre, în cărți pentru un loc în Colegiul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Published

on

PSD continuă să îi sfideze pe români și îl susține pe prietenul lui Radu Mazăre, fostul deputat Radu Babuș, pentru un loc în Colegiul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Ca orice fost parlamentar, fără nicio pregătire profesională concretă, Radu Babuș și-a umplut CV-ul de diplome goale de conținut menite să impresioneze în vânătoarea de sinecuri. Absolvent al ”prestigioasei” Universități Româno-Americană, Radu Babuș nu și-a demonstrat abilitățile de jurist decât în job-uri la stat în care poți fi plasat fără a avea vreo competență certificată și din care a atras atenția DNA: „Suspectul Babus Radu, in calitate de director general al RAEDPP Constanta, la data de 31.05.2007, a stabilit cu intenție o valoare diminuata, fata de valoarea comercială reală, pentru o suprafață totala de teren de 502,81 m.p., situată în intravilanul mun. Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al mun. Constanța”, se arată într-un comunicat al DNA, în care Babuș, prieten al lui Radu Mazăre, era pus sub urmărire penală în dosarul fostului primar al Constanței.

După ce și-a ”demonstrat” abilitățile profesionale în plan local, Radu Babuș s-a cocoțat pentru două mandate direct în Camera Deputaților, fiind și membru în Comisia de control a activității SRI.

Pentru că nicio activitate profesională de-a lui Radu Babuș nu are vreo legătură cu drepturile omului sau anti-discriminarea, PSD demonstrează că tratează CNCD ca pe o simplă sinecură, numirea lui Babuș în acest post intervenind ca urmare a expirării mandatului Mariei Lazăr în vârstă de 83 de ani, de profesie tehnician telecomunicații.

La audieri, Radu Babuș a fost invitat să numească un caz de discriminare asupra căruia CNCD a emis o hotărâre și nu a reușit să identifice nici măcar unul.

Potrivit surselor noastre, Partidul Național Liberal oscilează între a-l susține pe Cătălin Raiu sau pe Camelia Bănică. Argumentele în favoarea lui Cătălin Raiu, cel care a luptat în pandemie pentru a menține bisericile deschise, sunt legate de faptul că niciodată cultele religioase n-au avut vreun reprezentant în cadrul colegiului CNCD, în vreme ce pentru Camelia Bănică înclină cei care legături cu grupurile de lobby ale ONG-urilor de romi specializate în proiectele cu finanțare externă. De notat faptul că romii mai au un reprezentant în cadrul CNCD, Cătălina Oltean, numită acum 2 ani cu sprijinul USR. Camelia Bănică conduce CADO alături de Victor Ciobotaru, activist LGBT. Aceasta a afirmat la audieri că este o apărătoare a ideologiei de gen. Va rămâne de văzut dacă Nicolae Ciucă și conducerea PNL vor numi în CNCD încă un reprezentant al romilor sau vor susține candidatura lui Cătălin Raiu, profesor universitar doctor la Universitatea din București, cu studii și stagii de predare în Marea Britanie și Bulgaria. Raiu este primul român devenit membru în panelul de experți pe libertate religioasă al OSCE, autor a 3 volume și a numeroase studii științifice internaționale, conferențiar alături de cele mai importante figuri la nivel global pe liberate religioasă de la ONU, Departamentul de Stat al SUA și Uniunea Europeană. Cătălin Raiu este apropiat de lumea cultelor și a dezvoltat mai multe proiecte de dialog interreligios și interetnic pentru tineri și clerici, însă nu este afiliat politic.

Cel de-al patrulea candidat cotat cu șanse este Haller Istvan susținut de UDMR, aflat deja la capătului celui de-al treilea mandat în cadrul CNCD. Timp de 15 ani la CNCD, Haller Istvan s-a remarcat prin greva foamei ca gest de protest împotriva Guvernului României în anul 2008.

Ceilalți candidați, Ana Maria Dalu și Luminiţa Gheorghiu, nu sunt cotați cu șanse. Votul va avea loc miercuri, în plenul reunit al celor două Camere.

sursa: stiripesurse.ro

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions