Connect with us

Actual

Euroins anunță că dă statul român în judecată și cere despăgubiri de 500 de milioane de euro

Published

on

Conform Antena 3 CNN, citată de dcnews.ro, Euroins va ataca în instanță hotărârea ASF și cere dauna în valoare de 500 de milioane de euro. Compania spune că ASF a suspendat ilegal licența de funcționare. Președintele Eurohold, Assen Hristov, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe, că Euroins și-a achitat toate datoriile către statul român.

„Mâine vom depune la ASF o solicitare de revocare a deciziei. În ultimii doi ani ASF nu ne-a cerut să corectăm nicio informație trimisă fie către ei, fie către EIOPA. Conform legii nu se poate face asta, dar ASF poate cere instanței să anuleze decziiza ca urmare a faptului ca s-a produs o greseală“, a declarat Assen Hristov.

El a mai spus că va cere statului român 500 de milioane de euro în instanță, despăgubiri pentru că ASF ar fi retras ilegal licența de funcționare a Euroins.

„Deoarece suntem siguri că licența Euroins România este retrasă împotriva legislației EU și a României, vom solicita în instanță acoperirea pierderilor noastre: 270 de milioane de euro, valoarea investiției și 230 de milioane de euro pierderile suferite, în total 500 de milioane de euro pierderi pentru contribuabilul român“, a precizat Assen în prezentare.

Citește și:

FACIAS depune plângere penală împotriva conducerii ASF

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta