Politica

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL): “Constanța a rămas în urmă”. Ce spune despre Dăncilă

iun. 22, 2018 Mihaela Tîrpan

După ce a stat la braț cu Traian Băsescu în PMP, europarlamentarul devenit liberal Siegfried Mureșan a venit vineri la Constanța și le-a făcut o adevărată campanie de promovare noilor săi colegi. Nu s-a uitat pe sine. Mureșan nu a negat dorința de a mai candida pentru un mandat și a promis să discute cu liberalii de la Constanța despre proiecte și nu orice proiecte, ci cele ale orașelor conduse de colegii săi din PNL. Doar ele au fost date drept exemple de bune practici pentru România.

Întrebat ce îi place la Constanța, Siegfried Mureșan a răspuns:

“La Constanța îmi plac constănțenii.”

Astfel, pe agenda liderului PNL se află situația județului și a municipiului Constanța pentru a vedea care sunt perspectivele de dezvoltare.

“În multe țări europene orașul port este al doilea cel mai important oraș din țară. Constanța, din păcate, a rămas în urmă. Cluj, Oradea, Brașov, Timișoara, Sibiu sunt orașe care au luat-o înainte. Vom discuta cu constănțenii despre lucrurile bune care se întâmplă în alte orașe din România conduse de primari de centru – dreapta, de primari ai Partidului Național Liberal; în Cluj există 11 parcuri industriale, în Brașov sunt 10 parcuri industriale, în municipiul Constanța…zero. Cei mai mari angajatori sunt Regia Autonomă a Apei și compania de salubrizare; nu sunt atrași investitori străini, așa cum se întâmplă în alte orașe bine conduse din România. Mă voi întâlni cu elevi și cu studenți, vom discuta despre programe europene, dar și despre modul în care Universitatea din Constanța trebuie dezvoltată. Voi participa la centenarul localității Ovidiu și la multe alte întâlniri pe care, împreună cu ai mei colegi de la Constanța, le-am pregătit”, a declarat Siegfried Mureșan, europarlamentar din partea PNL în Parlamentul Europe în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul partidului din municipiul Constanța.

În aceeași ordine de idei, liderul PNL a ținut să puncteze faptul că Guvernul condus de fosta sa colegă din Parlamentul European, Viorica Dăncilă, nu poate atrage fonduri europene, că acest capitol este un… eșec.

“Atragerea de fonduri europene sub acest Guvern este un eșec. Atragerea de fonduri europene funcționează doar acolo unde primarii sunt de bună calitate”, a completat europarlamentarul liberal.

Totodată, întrebat dacă se află în cautare de susținere în rândul colegilor săi, în condițiile în care până la alegerile europarlamentare n-ar mai fi mult, Mureșan nu a negat și a transmis că își prezintă proiectele, așa cum face oriunde ajunge.

 

 

Comments

comments