Conecteaza-te cu noi

Societate

Eveniment cultural ”Carte Veche/Carte nouă”, la Centrul Expozițional ”Jean Constantin”

Published

on

carte veche

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural ”Carte Veche/Carte Nouă”, ce va avea loc joi, 27 iulie, la ora 14.00, în spațiul expozițional al Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”.

Evenimentul cultural, care a ajuns deja la a II-a ediție, vine în întâmpinarea constănțenilor, chiar de Ziua Mondială a Cărților Vechi, cu o expoziție de carte veche, cu exemplare rar întâlnite, cât și lucrări cu autograful autorului. Anul acesta, piesa centrală a expoziției va fi un brevet cu semnătura olografă a regelui Carol I, iar în completare, o selecție de cărți, de sfârsit de secol XIX, pe tema regalității. În deschiderea evenimentului, violoncelistul Tudor Tănase va susține un moment muzical special.

Printre cele mai vechi exponate se află Operele lui Marcus Tullius Cicero, Veneția (1547), Publii Ovidii Nasonis Operum (1601), Tipic Bisericesc alcătuit de Sf. Sava (1633), Noul Testament de la Bălgrad (1648), Biblia lui Șaguna (1856), Observații sau băgări de seamă, Ienăchiță Văcărescu (1787), dar și cărți semnate de Liviu Rebreanu, Tudor Arghezi, V. A. Urechia. Vom discuta despre aceste cărți și evoluția lor împreună cu prof. univ. dr. Florentina Nicolae – Director Biblioteca Universitară ,,Ioan Popișteanu”, dr. Mădălina Nicolae – Șef Serviciu Biblioteca Universitară ,,Ioan Popișteanu” Constanța, Doina Moșoiu – Biblioteca Județeană ,,Ioan N. Roman” Constanța, dr. Corina Mihaela Apostoleanu – Biblioteca Județeană ,,Ioan N. Roman” Constanța, Aurel Mototolea – Director Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Andreea Andrei – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța,  Raluca Popescu – reprezentant lanț de librării și dr. Ștefania-Laura Abibula-Stroe – Director General al Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, Biblioteca Universitară „Ioan Popișteanu” Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța.

Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” sau pe site-ul   www.centruljeanconstantin.ro. Fiind o acțiune culturală dedicată Constanței, accesul se va face gratuit.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions