Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Eveniment despre impactul deșeurilor digitale asupra mediului înconjurător, la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează vineri, 9 februarie, un eveniment de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), cod 2021-1-TR01-KA220-YOU-000028571, finanțat prin Programul european Erasmus Plus.

Manifestarea care va avea loc în Sala Senatului din campusul universitar, Corp A (Aleea Universității nr. 1), de la ora 13.30, are drept scop informarea publicului larg și a persoanelor care lucrează cu cantități mari de date asupra importanței eliminării deșeurilor digitale de pe dispozitivele inteligente, precum și asupra impactului pe care acest demers îl poate avea asupra combaterii poluării mediului înconjurător.

”În cadrul întâlnirii vom prezenta aplicația cu rol în detectarea și ștergerea fișierelor cu un consum crescut de energie, dezvoltată în cadrul proiectului, care este disponibilă pentru dispozitivele mobile și pentru cele tip desktop. Totodată, vor fi proiectate materiale video realizate de partenerii din consorțiul proiectului, care au ca temă promovarea unor metode de prevenire a consumului crescut de energie, cauzat de cantitățile de deșeuri digitale pe care le producem zilnic.”, precizează ec. dr. Răzvan-Ionuț Drugă, manager al proiectului din partea UOC.

Proiectul Digital Waste își propune să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la problema deșeurilor digitale și a schimbărilor climatice, prin dezvoltarea unor instrumente de alfabetizare eco-digitală.

”Proiectul Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), cod 2021-1-TR01-KA220-YOU-000028571, finanțat cu 185.214 euro prin Programul european Erasmus Plus, este implementat în perioada 28 februarie 2022 – 27 februarie 2024, în cadrul unui consorțiu din care fac parte: Ankara Center for Political and Economic Research – ASEM (Turcia – lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța (România), Solution: Solidarité & Inclusion (Franța), Aie Serve (Liban), Embaixada da Juventude (Portugalia), Association of Administrators and Bureaucrats (Turcia), T.C. Mardin Artuklu University (Turcia) și Bilgi Paylaşım Topluluğu (Turcia).”, precizează reprezentanții Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions