Connect with us

Administratie

Evenimente deosebite la Ovidiu. Primăria pregătește numeroase surprize cu ocazia „Zilelor orașului“

Publicat

la

Evenimente deosebite la Ovidiu vor avea loc în perioada 18 – 24 iulie, perioadă în care Primăria orașului Ovidiu organizează o serie de manifestări cultural – artistice și sportive pentru întreaga comunitate, cu ocazia Zilelor Orașului Ovidiu. Noutatea de la această ediție a Zilelor orașului o constituie orghanizarea în perioada 18 – 21 iulie a primei ediții a Festivalui de film românesc „KANARA“. Timp de patru zile, începând cu ora 19.00, locuitorii din Ovidiu, și nu numai, vor putea două proiecții de filme românești, premiate la festivalurile internaționale.

Tot în această perioadă, va fi organizat și un festival gastronomic al etniilor din Dobrogea, în parteneriat cu Asociația Patronală RESTO. Zilnic, începând cu ora 18.00, vor avea loc degustări gratuite și vor fi omologate rețete autentice în cel mai mare ceaun din România – 2 tone, seară dobrogeană, seară pescărească, seară turco-tătară, seară grecească și alte surprize.

În perioada 20 iunie – 24 iulie va avea loc simpozionul „OVIDIENII“, ediția a IV-a: Tabără de sculptură în piatră pe temă Ovidiană, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța și Universitatea „Ovidius“. Va fi organizat primul vernisaj live din România. Astfel, timp de o lună, vizitatorii Muzeului de Artă Constanța vor putea viziona live, pe 5 ecrane amplasate în muzeu, performanța celor 5 artiști (Vladlen Babcinețchi, Laurențiu Mogoșanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu, curator Maria Bilașevschi), care vor sculpta pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen“ din orașul Ovidiu.

Nu va lipsi de la această ediție a Zilelor orașului Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, ediția a XIII-a. Evenimentul va avea loc în 22 iulie, de la ora 19.00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare).

În seara de 23 iulie, Primăria Ovidiu a pregătit o surpriză pentru locuitori. Va fi invitat Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța – Reverie Muzicală Estivală (piese celebre de operă, pop rock simfonic, musical-uri interpretate de 15 artiști consacrați, ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)

În 22 iulie va avea loc un concert susținut de ansamblul Plăieșii & Nicolae Gribincea (ora 20:30, Parc Faleză Lac –scenă plutitoare), iar 23 iulie va susține un concert Carla’s Dreams (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare).

Seara zilei de 24 iulie va fi rezervată pentru un concert susținut de Diana Matei și Taraful Cleante (ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare), urmat apoi de un concert susținut de Andra (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare).

Alte evenimente organizate de Zilele orașului

În perioada 18 – 21 iulie: Jocurile copilăriei (zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Zona de Relaxare – plajă, organizăm concursuri cu premii, pentru toți copiii care vor redescoperi jocurile tradiționale: șotronul, sfoara, 9 pietre, rațele și vânătorii)

18 – 21 iulie: Reprezentații artistice ale secțiilor Centrului Cultural ,,Elena Roizen’’ ( zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Faleză Lac – amfiteatrul mic)

18 – 24 iulie: Cupa Ovidiu la fotbal (se califică automat câștigătoarele de la Cupa sat Poiana și Cupa sat Culmea). Desfășurarea evenimentului va avea loc la stadionul sintetic din Ovidiu, zilnic, începând cu ora 18:00.

23 iulie: Lupte tradiționale tătărești Kureș, organizate în parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (ora 18:00, stadion Ovidiu)

23 iulie: Cupa Ovidiu la caiac (ora 08:00, locație zonă Cherhana Ovidiu).

Mai multe detalii puteți afla din clipul video:

 

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: