Connect with us

Politica

EXCLUSIV! Candidații ALDE Constanța pentru alegerile parțiale, CONTESTAȚI în instanță

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Tensiunile din ALDE Constanța par să nu mai aibă finalitate. După circul legat de funcții, Congres, contestații și alte reclamații, alegerile parțiale le-au adus iar emoții liderilor de la Constanța, dar și candidaților la scrutinul din 5 noiembrie. “Ordinea.ro” a intrat în posesia unei informații conform căreia candidații ALDE pentru alegerile parțiale au fost contestați în instanță. Informația a fost confirmată, după multe încercări, rugăminți și apeluri telefonice transmise către mai marii structurii de la Constanța. Nimeni nu dorea să facă declarații în acest sens. Într-un final, aflăm de la secretarul general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti, care a avut acordul președintelui interimar al Organizației Județene, Andrei Gerea, că pentru toate cele trei unități administrativ teritoriale au fost contestate candidaturile de la ALDE.

“Au fost făcute contestații la cele trei UAT-uri pentru listele noastre de candidați. Motivul? O șicană, o aberație din partea unor persoane care stau cu fața la trecut și cu spatele către viitor, din partea unor persoane care trebuie să accepte că președintele la nivel national, de la Congres încoace, este domnul Călin Popescu Tăriceanu și la Constanța președinte interimar este domnul Andrei Gerea, prin decizia 27 din data de 27 aprilie 2017. Revenind la motive contestației depuse în instanță pentru candidații ALDE de la alegerile parțiale, unul dintre acestea se referă la faptul că documentul nu este semnat de domnul Mircea Banias, în condițiile în care domnul Banias nu mai este președinte ALDE Constanța, deși Biroul Executiv l-a numit pe domnul Gerea în funcția de președinte interimar până la organizarea alegerilor, documentul fiind semnat de președintele Tăriceanu. Mai departe, un alt doilea motiv al contestației depuse împotriva candidaților ALDE se referă la faptul că listele nu au fost validate de domnul Daniel Constantin, asta în condițiile în care nici domnul Constantin nu mai este membru ALDE, știut fiind și faptul că dumnealui promovează deja un alt partid, Pro România parcă… ”, a declarat liderul ALDE Constanța, Claudiu Ceti, pentru Ordinea.ro.

Logica este una simplă: există deja o contestație în instanță pentru Congresul în cadrul căruia Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președinte al ALDE și până la pronunțarea magistraților pentru acest caz, acesta are drept de semnătură, conform documentelor formațiunii politice. De precizat că, printre cei care au contestat Congresul se află și deputatul Mircea Banias, exclus din partid.

Întrebat cine semnează această contestație, Ceti a refuzat să ne ofere numele, însă prin declarația sa a lăsat să poată fi intuit de oricine: “Nu vreau să îl numesc pe cel care a semnat contestația, este un acolit al domnului Mircea Banias, o persoană trecută de a treia generație. Aceștia sunt oameni care nu pot veni cu o activitate politică serioasă și recurg la astfel de practici. Important este că noi am câștigat (chiar astăzi s-a pronunțat instanța) la toate cele trei contestații aducând argumente solide, pe cele reale. Oricum, lucrurile erau evidente în favoarea noastră.”

În aceste condiții, singurul om din spatele lui Banias la care te poți duce cu gândul este Anton Mangiurea. Acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă îi așteptăm comentariile pentru a lămuri situația.

Banias nu își mai asumă nicio contestație

Contactat telefonic pentru a lămuri acest aspect, deputatul Banias a declarat pentru Ordinea.ro că nu a semnat nicio contestație. “Nu am semnat așa ceva. Eu am semnat doar contestația de la Congres, îmi ajunge cu contestațiile”, ne-a spus Mircea Banias.

Ceti dă de pământ cu declarațiile lui Learciu

Daniel Learciu, președintele interimar al Organizației municipale al ALDE Constanța, a anunțat pe 5 octombrie că formațiunea va câștiga alegerile parțiale din județul Constanța. Astăzi, întrebat dacă are același entuziasm asemeni celui al colegiului Learciu, Ceti a firmat că ceea ce Learciu a declarat în cadrul conferinței de presă nu a fost decât să “dea încredere candidaților”.  (??!!) “Ceea ce a spus domnul Learciu a fost o informație pozitivă, o informație prin care le-am dat încredere candidaților… Nu ne comparăm noi cu PSD și PNL, noi mergem pentru rezultate bune, poate să și câștigăm. Nu vrem să mai mergem cu frâna de mână, cu diverse combinații făcute pe la spate. Ne-am organizat mult mai bine de data asta și toată munca pe care o depunem va crea niște fructe pentru anul 2020, pentru atunci când ne pregătim”, transmite Ceti.

Altfel, ei sunt candidații ALDE pentru parțialele din 5 noiembrie

Validați, nevalidați, contestați și încurajați să câștige alegeri după alegeri, ALDE se bazează la scrutinul din 5 noiembrie pe Nedelcu Lenuța, care va candida pentru funcția de primar al comunei Pantelimon, pe Ion Vasilache, care va candida pentru funcția de primar al comunei Bărăganu și pe o echipă de 14 candidați (11 titulari plus 3 supleanți) pentru Consiliul Local al comunei Mereni. Despre lista de la Mereni, Ceti ne informează că Dumitru Guriță este “cap de listă și cel care va iniția dialogul de după alegeri pentru formarea majorității în Consiliul Local și va fi propunerea noastră pentru funcția de viceprimar.”

citiți și:

Learciu zice că ALDE va câștiga alegerile parțiale în județul Constanța

Comments

comments

Politica

Udrea: „Și dacă o omoram pe Kovesi, tot aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru Elena Udrea a reacționat pe Facebook după ce DNA a cerut pedepse de 12 ani de închisoare pentru ea și 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu. Udrea spune că procurorii vor pedepse mai mari decât pentru omor, viol sau pedofilie și că acuzațiile s-ar referi la referendumul din 2009, nu la campania prezidențială, însă „procurorii au amestecat intenționat lucrurile, ca să îl implice pe fostul președinte”.

„Câteva considerații despre termenul de ieri din dosarul în care sunt acuzata alaturi de Ioana Băsescu și alte 4 persoane. A fost ultimul termen, cel în care și procurorul și avocații au pus concluzii. Prima considerație, acuzațiile se refera nu la campania electorala din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune, pentru că procurorii au amestecat intenționat lucrurile, că să îl implice pe fostul Președinte ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfășurat în aceeași perioada cu alegerile prezidențiale.

Aici, întrebarea pe care am pus-o instanței, argumentat cu prevederile Constituției și ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris “Vino și tu la Referendum”????

A doua considerație este referitoare la pedepsele spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședință le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!

Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu indemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes national, pe care l-am arătat mai sus că fiind tema consultării populare din 2009.

Și atunci, o întrebare pentru oamenii normali, care presupun că mai exista în tara asta: cum să ceri pentru implicarea în susținerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de tema, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????

Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsa mai mica din partea DNA.

P.S. Daca prin absurd, beneficiarul panourilor cu mesaj privind Referendumul ar fi Traian Băsescu, așa cum zic procurorii Bulancea și Kovesi, oare ea, care așteptă cu înfrigurare în sufrageria lui Oprea să câștige Traian Băsescu alegerile, că să o mențină în funcția de Procuror General și apoi să o puna șefa DNA, nu e la fel de beneficiara?“, a scris Elena Udrea.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Senatului, Anca Dragu: „Impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate cam în doi ani“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Anularea impozitului pe salariul minim pare să rămână doar o promisiune electorală, și atât. După ce ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a spus că „Zero taxe pe salariul minim“, măsură anunțată de USR PLUS încă din timpul campaniei electorale, rămâne o prioritate, preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS) vine cu o veste proastă. Ea a declarat că impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate cam în doi ani, după finalizarea unui studiu de impact și atunci când veniturile bugetare și creșterea economică permit.

Președintele Senatului, Anca Dragu spune că impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate dar a subliniat şi că o astfel de măsură ar putea avea un impact negativ asupra bugetului.

“Ar putea deveni realitate (impozitul zero pe salariul minim – n.r.) într-un an, cam în doi ani, după ce avem finalizat un studiu de impact și atunci când veniturile bugetare și creșterea economică permit. Pe de altă parte, este o datorie să ne uităm la salariații cu venituri foarte mici. În România există această situație foarte tristă în care 15% dintre salariați, deși muncesc, intră la categoria de sărăcie, acest concept de sărăcie. Ca atare, cea mai rapidă soluție de a-i scoate pe acești oameni din sărăcie care, deși muncesc opt ore pe zi, la sfârșitul lunii, când primesc salariul, nu-și pot permite să-și asigure un trai decent după standardele normale”, spus Anca Dragu la TVR.

Ea a mai afirmat că nu se va întâmpla imediat, pentru că guvernul Cîţu are probleme uriaşe cu onorarea obligaţiilor legale de creştere a pensiilor şi se luptă cu un deficit pentru care ţara a fost, deja, atenţionată de Comisia Europeană. Ca atare, zero taxe pe salariu minim ar putea fi aplicat abia din 2022.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ponta și Tăriceanu își spun adio. PRO România și ALDE întrerup demersurile de fuziune

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PRO România anunță convocarea Congresului Național Extraordinar la care se va decide întreruperea demersurilor de fuziune cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. ALDE și Pro România se despart din cauza diferențelor doctrinare și de viziune.

„Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marți, 26 ianuarie a.c., pentru a discuta raportul Grupului de lucru privind fuziunea cu ALDE. Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare. Congresul Național Extraordinar al PRO România va avea loc pe data de 26 februarie a.c., începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei. Ordinea de zi și alte informații relevante vor fi comunicate ulterior.“, notează PRO România într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: