Connect with us

Politica

EXCLUSIV! Candidații ALDE Constanța pentru alegerile parțiale, CONTESTAȚI în instanță

Publicat

la

Tensiunile din ALDE Constanța par să nu mai aibă finalitate. După circul legat de funcții, Congres, contestații și alte reclamații, alegerile parțiale le-au adus iar emoții liderilor de la Constanța, dar și candidaților la scrutinul din 5 noiembrie. “Ordinea.ro” a intrat în posesia unei informații conform căreia candidații ALDE pentru alegerile parțiale au fost contestați în instanță. Informația a fost confirmată, după multe încercări, rugăminți și apeluri telefonice transmise către mai marii structurii de la Constanța. Nimeni nu dorea să facă declarații în acest sens. Într-un final, aflăm de la secretarul general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti, care a avut acordul președintelui interimar al Organizației Județene, Andrei Gerea, că pentru toate cele trei unități administrativ teritoriale au fost contestate candidaturile de la ALDE.

“Au fost făcute contestații la cele trei UAT-uri pentru listele noastre de candidați. Motivul? O șicană, o aberație din partea unor persoane care stau cu fața la trecut și cu spatele către viitor, din partea unor persoane care trebuie să accepte că președintele la nivel national, de la Congres încoace, este domnul Călin Popescu Tăriceanu și la Constanța președinte interimar este domnul Andrei Gerea, prin decizia 27 din data de 27 aprilie 2017. Revenind la motive contestației depuse în instanță pentru candidații ALDE de la alegerile parțiale, unul dintre acestea se referă la faptul că documentul nu este semnat de domnul Mircea Banias, în condițiile în care domnul Banias nu mai este președinte ALDE Constanța, deși Biroul Executiv l-a numit pe domnul Gerea în funcția de președinte interimar până la organizarea alegerilor, documentul fiind semnat de președintele Tăriceanu. Mai departe, un alt doilea motiv al contestației depuse împotriva candidaților ALDE se referă la faptul că listele nu au fost validate de domnul Daniel Constantin, asta în condițiile în care nici domnul Constantin nu mai este membru ALDE, știut fiind și faptul că dumnealui promovează deja un alt partid, Pro România parcă… ”, a declarat liderul ALDE Constanța, Claudiu Ceti, pentru Ordinea.ro.

Logica este una simplă: există deja o contestație în instanță pentru Congresul în cadrul căruia Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președinte al ALDE și până la pronunțarea magistraților pentru acest caz, acesta are drept de semnătură, conform documentelor formațiunii politice. De precizat că, printre cei care au contestat Congresul se află și deputatul Mircea Banias, exclus din partid.

Întrebat cine semnează această contestație, Ceti a refuzat să ne ofere numele, însă prin declarația sa a lăsat să poată fi intuit de oricine: “Nu vreau să îl numesc pe cel care a semnat contestația, este un acolit al domnului Mircea Banias, o persoană trecută de a treia generație. Aceștia sunt oameni care nu pot veni cu o activitate politică serioasă și recurg la astfel de practici. Important este că noi am câștigat (chiar astăzi s-a pronunțat instanța) la toate cele trei contestații aducând argumente solide, pe cele reale. Oricum, lucrurile erau evidente în favoarea noastră.”

În aceste condiții, singurul om din spatele lui Banias la care te poți duce cu gândul este Anton Mangiurea. Acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă îi așteptăm comentariile pentru a lămuri situația.

Banias nu își mai asumă nicio contestație

Contactat telefonic pentru a lămuri acest aspect, deputatul Banias a declarat pentru Ordinea.ro că nu a semnat nicio contestație. “Nu am semnat așa ceva. Eu am semnat doar contestația de la Congres, îmi ajunge cu contestațiile”, ne-a spus Mircea Banias.

Ceti dă de pământ cu declarațiile lui Learciu

Daniel Learciu, președintele interimar al Organizației municipale al ALDE Constanța, a anunțat pe 5 octombrie că formațiunea va câștiga alegerile parțiale din județul Constanța. Astăzi, întrebat dacă are același entuziasm asemeni celui al colegiului Learciu, Ceti a firmat că ceea ce Learciu a declarat în cadrul conferinței de presă nu a fost decât să “dea încredere candidaților”.  (??!!) “Ceea ce a spus domnul Learciu a fost o informație pozitivă, o informație prin care le-am dat încredere candidaților… Nu ne comparăm noi cu PSD și PNL, noi mergem pentru rezultate bune, poate să și câștigăm. Nu vrem să mai mergem cu frâna de mână, cu diverse combinații făcute pe la spate. Ne-am organizat mult mai bine de data asta și toată munca pe care o depunem va crea niște fructe pentru anul 2020, pentru atunci când ne pregătim”, transmite Ceti.

Altfel, ei sunt candidații ALDE pentru parțialele din 5 noiembrie

Validați, nevalidați, contestați și încurajați să câștige alegeri după alegeri, ALDE se bazează la scrutinul din 5 noiembrie pe Nedelcu Lenuța, care va candida pentru funcția de primar al comunei Pantelimon, pe Ion Vasilache, care va candida pentru funcția de primar al comunei Bărăganu și pe o echipă de 14 candidați (11 titulari plus 3 supleanți) pentru Consiliul Local al comunei Mereni. Despre lista de la Mereni, Ceti ne informează că Dumitru Guriță este “cap de listă și cel care va iniția dialogul de după alegeri pentru formarea majorității în Consiliul Local și va fi propunerea noastră pentru funcția de viceprimar.”

citiți și:

Learciu zice că ALDE va câștiga alegerile parțiale în județul Constanța

Comments

comments

Politica

Firmele din HoReCa ar putea fi scutite de o parte din impozit. Mircea – Titus Dobre: „Măsura este incompletă“

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul ar putea institui scutirea de la impozit, pentru o perioadă de 180 de zile, a contribuabililor care desfășoară activități în domeniul HoReCa, au declarat surse guvernamentale pentru stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.

Scutirea de impozit specific, analizată la Guvern, este gândită pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – “Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – “Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – “Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – “Alte servicii de cazare”, 5610 – “Restaurante”, 5621 – “Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – “Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

Propunerea a fost comentată pentru Ordinea.ro de fostul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre, actualul președinte al UGIR Constanța.

„Aceasta măsura ar fi trebuit completată prin scutirea impozitelor asupra bunurilor mobile, imobile, dar și pentru obligațiile de plată privind angajații.“, a spus fostul ministru al Turismului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

3% din sumele colectate de stat de pe urma jocurilor de noroc, redirecționate pentru monumentele istorice

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentarul de Constanța Remus Negoi a susținut, astăzi, în Comisia Economică a Senatului proiectul pe care l-am inițiat pentru modificarea Legii nr. 422/2001 în vederea clarificării unor situații incerte privind colectarea Timbrului Monumentelor Istorice. În Lista monumentelor istorice din România figurează peste 30.000 de obiective, însă statisticile sunt îngrijorătoare în ceea ce privește starea de conservare a multora dintre acestea, spune Negoi.

„Timbrul Monumentelor Istorice reprezintă unul dintre puținele instrumente naționale de finanțare pentru protejarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice. Sunt însă probleme importante în ceea ce privește colectarea sumelor ce urmează a fi apoi reinvestite în lucrări de prezervare a patrimoniului cultural și, din acest motiv, am propus modificarea legii astfel:

  • Alocarea a 3% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfășoară activități în domeniul jocurilor de noroc către Ministerul Culturii, pentru Institutul Național al Patrimoniului, în vederea finanțării lucrărilor de restaurare, conservare şi consolidare a monumentelor istorice.
  • Timbrul monumentelor istorice se percepe de la operatorii economici, editori sau producători, de a proprietari, titulari ai dreptului de administrare sau ai altor drepturi reale asupra monumentelor istorice, imobilelor situate în zona de protecție a monumentelor istorice, în zonele construite protejate sau de la beneficiarii veniturilor realizate.“, a afirmat Negoi.

Senatorii din Comisia Economică au votat „pentru” în unanimitate, iar reprezentantul Ministerului Culturii a susţinut modificarea legislativă pe care a senatorul constănțean a inițiat-o.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Țeapă! Ministrul Energiei: „Ordonanța privind corectarea facturilor uriașe nu se poate aplica retroactiv, ci de la 1 februarie“

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le dă o veste proastă românilor. El a anunțat că schema de compensare a facturilor la energie şi gaze va fi aplicată de la 1 februarie, și nu retroactiv de la 1 ianuarie așa cum se anunțase inițial. Noua ordonanţă de urgenţă va fi adoptată în şedinţa de Guvern din această după-amiaza, a spus el, în conferinţa “Criza energetică – soluţii la problemele momentului”, organizată de DC News. Ministrul a fost întrebat de când se vor aplica în facturi noile discounturi, întrucât existau informaţii că Guvernul are de gând să implementeze retroactiv noua schemă, de la 1 noiembrie 2021. “Nu vrem să avem riscuri de neconstituţionalitate şi nicio lege nu acţionează retroactiv, de aceea nu se poate aplica retroactiv, ci de la termenul clar de 1 februarie. Vom discuta în coaliţie în perioada imediat următoare şi vom gândi ce vom face de la 1 aprilie. Avem mai multe scenarii”, a afirmat Popescu, conform Agerpres.

El a arătat că impactul bugetar al acestei scheme este de 3 miliarde de lei, bani care există în bugetul de stat. Întrebat de ce statul nu a decontat banii către furnizori la timp, el a precizat că acest lucru se va întâmpla după ce facturile vor fi întocmite conform legii.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: