Connect with us

Politica

EXCLUSIV! Candidații ALDE Constanța pentru alegerile parțiale, CONTESTAȚI în instanță

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Tensiunile din ALDE Constanța par să nu mai aibă finalitate. După circul legat de funcții, Congres, contestații și alte reclamații, alegerile parțiale le-au adus iar emoții liderilor de la Constanța, dar și candidaților la scrutinul din 5 noiembrie. “Ordinea.ro” a intrat în posesia unei informații conform căreia candidații ALDE pentru alegerile parțiale au fost contestați în instanță. Informația a fost confirmată, după multe încercări, rugăminți și apeluri telefonice transmise către mai marii structurii de la Constanța. Nimeni nu dorea să facă declarații în acest sens. Într-un final, aflăm de la secretarul general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti, care a avut acordul președintelui interimar al Organizației Județene, Andrei Gerea, că pentru toate cele trei unități administrativ teritoriale au fost contestate candidaturile de la ALDE.

“Au fost făcute contestații la cele trei UAT-uri pentru listele noastre de candidați. Motivul? O șicană, o aberație din partea unor persoane care stau cu fața la trecut și cu spatele către viitor, din partea unor persoane care trebuie să accepte că președintele la nivel national, de la Congres încoace, este domnul Călin Popescu Tăriceanu și la Constanța președinte interimar este domnul Andrei Gerea, prin decizia 27 din data de 27 aprilie 2017. Revenind la motive contestației depuse în instanță pentru candidații ALDE de la alegerile parțiale, unul dintre acestea se referă la faptul că documentul nu este semnat de domnul Mircea Banias, în condițiile în care domnul Banias nu mai este președinte ALDE Constanța, deși Biroul Executiv l-a numit pe domnul Gerea în funcția de președinte interimar până la organizarea alegerilor, documentul fiind semnat de președintele Tăriceanu. Mai departe, un alt doilea motiv al contestației depuse împotriva candidaților ALDE se referă la faptul că listele nu au fost validate de domnul Daniel Constantin, asta în condițiile în care nici domnul Constantin nu mai este membru ALDE, știut fiind și faptul că dumnealui promovează deja un alt partid, Pro România parcă… ”, a declarat liderul ALDE Constanța, Claudiu Ceti, pentru Ordinea.ro.

Logica este una simplă: există deja o contestație în instanță pentru Congresul în cadrul căruia Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președinte al ALDE și până la pronunțarea magistraților pentru acest caz, acesta are drept de semnătură, conform documentelor formațiunii politice. De precizat că, printre cei care au contestat Congresul se află și deputatul Mircea Banias, exclus din partid.

Întrebat cine semnează această contestație, Ceti a refuzat să ne ofere numele, însă prin declarația sa a lăsat să poată fi intuit de oricine: “Nu vreau să îl numesc pe cel care a semnat contestația, este un acolit al domnului Mircea Banias, o persoană trecută de a treia generație. Aceștia sunt oameni care nu pot veni cu o activitate politică serioasă și recurg la astfel de practici. Important este că noi am câștigat (chiar astăzi s-a pronunțat instanța) la toate cele trei contestații aducând argumente solide, pe cele reale. Oricum, lucrurile erau evidente în favoarea noastră.”

În aceste condiții, singurul om din spatele lui Banias la care te poți duce cu gândul este Anton Mangiurea. Acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă îi așteptăm comentariile pentru a lămuri situația.

Banias nu își mai asumă nicio contestație

Contactat telefonic pentru a lămuri acest aspect, deputatul Banias a declarat pentru Ordinea.ro că nu a semnat nicio contestație. “Nu am semnat așa ceva. Eu am semnat doar contestația de la Congres, îmi ajunge cu contestațiile”, ne-a spus Mircea Banias.

Ceti dă de pământ cu declarațiile lui Learciu

Daniel Learciu, președintele interimar al Organizației municipale al ALDE Constanța, a anunțat pe 5 octombrie că formațiunea va câștiga alegerile parțiale din județul Constanța. Astăzi, întrebat dacă are același entuziasm asemeni celui al colegiului Learciu, Ceti a firmat că ceea ce Learciu a declarat în cadrul conferinței de presă nu a fost decât să “dea încredere candidaților”.  (??!!) “Ceea ce a spus domnul Learciu a fost o informație pozitivă, o informație prin care le-am dat încredere candidaților… Nu ne comparăm noi cu PSD și PNL, noi mergem pentru rezultate bune, poate să și câștigăm. Nu vrem să mai mergem cu frâna de mână, cu diverse combinații făcute pe la spate. Ne-am organizat mult mai bine de data asta și toată munca pe care o depunem va crea niște fructe pentru anul 2020, pentru atunci când ne pregătim”, transmite Ceti.

Altfel, ei sunt candidații ALDE pentru parțialele din 5 noiembrie

Validați, nevalidați, contestați și încurajați să câștige alegeri după alegeri, ALDE se bazează la scrutinul din 5 noiembrie pe Nedelcu Lenuța, care va candida pentru funcția de primar al comunei Pantelimon, pe Ion Vasilache, care va candida pentru funcția de primar al comunei Bărăganu și pe o echipă de 14 candidați (11 titulari plus 3 supleanți) pentru Consiliul Local al comunei Mereni. Despre lista de la Mereni, Ceti ne informează că Dumitru Guriță este “cap de listă și cel care va iniția dialogul de după alegeri pentru formarea majorității în Consiliul Local și va fi propunerea noastră pentru funcția de viceprimar.”

citiți și:

Learciu zice că ALDE va câștiga alegerile parțiale în județul Constanța

Comments

comments

Politica

Mama Națiunii e la Murfatlar. Alte mame PSD-iste au ajuns în parcul Casei de Cultură

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În traseul stabilit pentru vizita candidatului PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă s-a oprit și la Murfatlar. A fost primită cu aplauze de liderii social democrați din județul Constanța, dar și de simpatizanții formațiunii politice.

De departe, discursul interesant l-a avut Felix Stroe, președintele PSD Constanța, care a numit-o pe Viorica Dăncilă… mama națiunii. Totodată, liderul PSD Constanța a spus că Dăncilă a condus România cu mână de fier timp de 20 de luni.

“Noi, în ziua de 10 și în ziua de 24 (noiembrie n.r.) trebuie să votăm un om deosebit, un om echilibrat, o femeie calmă, competentă, o mamă de familie, mama națiunii. Timp de 20 de luni de zile a condus cu mână de fier, ferm și spre binele țării, a condus România. N-am dreptate, sigur că am dreptate?! În 20 de luni de zile s0au făcut atâtea lucruri bune că îi e frică lui Iohannis (Klaus Iohannis, președintele în funcție al României) să meargă la dezbatere, l-a invitat, l-a provocat. Să spună ce a făcut el în 5 ani de zile pentru România și ce a făcut ea (Viorica Dăncilă n.r.) pentru România în 20 de luni. Nu vrea să meargă pentru că nu are ce să spună. A semănat ură și dezbinare”, a spus Felix Stroe, liderul PSD Constanța pe scena special amenajată pentru mitingul electoral în orașul Murfatlar.

Ce alte acuzații îi aduce liderul PSD Constanța actualului președinte al României, vedeți în clipul următor.

Și dacă sunteți interesați de cum s-au pregătit autoritățile din Constanța pentru vizita candidatului PSD la alegerile prezidențiale, vă recomandăm articolul Ordinea.ro semnat de jurnalistul Tatian Iorga:

Parcul Casei de Cultură, înfrumusețat pentru Dăncilă. Pomacost a plantat flori asemănătoare cu varza

Este, de asemenea, important să vă spunem și că Viorica Dăncilă și-a început activitățile electorale în județul Constanța încă de la primele ore ale dimineții. În jurul orei 10.00 a ajuns în comuna Ciobanu. Aici, primarul Tudorel Gurgu (PSD) a așteptat-o cu covorul roșu întins în mijlocul localității. Iată imaginile:

(foto) Viorica Dăncilă, campanie pentru prezidențiale în județul Constanța. Primarul din Ciobanu i-a întins covorul roșu

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(foto) Viorica Dăncilă, campanie pentru prezidențiale în județul Constanța. Primarul din Ciobanu i-a întins covorul roșu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din acest an, face, joi, 17 octombrie vizită de lucru și pentru prezentarea proiectului electoral, în județul Constanța.

Prima oprire a fost în comuna Ciobanu, unde primar este social democratiul Tudorel Gurgu. Aici, fostul premier s-a întâlnit cu primari PSD și aleși locali ai formațiunii din partea căreia candidează pentru fotoliul de la Cotroceni și le-a promis oamenilor că și-a propus să continue proiectul Partidului Social Democrat care presupune crearea de condiții mai bune de trai pentru fiecare român.

Iată câteva imagini de la eveniment:

La eveniment au participat lideri ai Partidului Social Democrat de la centru, precum și șefii social democraților din județul Constanța. De asemenea, nu au lipsit primarii și aleșii locali.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alegeri prezidențiale 2019. MAE deschide 777 de secții de votare în străinătate. Cele mai multe sunt în Spania

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi, 16 octombrie 2019, către Autoritatea Electorală Permanentă o listă suplimentară cu 68 de secții de votare în străinătate, în completarea propunerilor transmise la 3 și 10 octombrie 2019 și aprobate prin Hotărârile AEP nr. 35/2019, respectiv nr. 37/13 octombrie 2019. Astfel, până în prezent, MAE a propus un număr de 777 secții de votare care vor fi organizate în străinătate pentru organizarea alegerilor prezidențiale în străinătate.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare continuă demersurile pentru identificarea unor spații adecvate și pentru obținerea acordului statului de reședință sau a autorităților locale. Pe baza dialogului cu șefii de misiuni, MAE estimează că la alegerile pentru Președintele României din luna noiembrie vor fi înființate peste 800 de secții de votare în străinătate. Printre țările în care vor fi organizate cele mai multe secții de votare se numără: Spania (143), Italia (141), Germania (79), Marea Britanie (72), Franța (49), SUA (38), Republica Moldova (36), Olanda (25), Belgia (23), Irlanda (16), Danemarca (12), Austria (17), Grecia (11), Portugalia (9), Elveția (8).

De asemenea, prin hotărârea de suplimentare a listei inițiale propuse de misiunile diplomatice, va fi redus numărul de secții de votare organizate în Germania de la 84 la 79, ca urmare a solicitării Ministerului german al Afacerilor Externe. Subliniem că numărul secțiilor de votare organizate de România pe teritoriul Germaniei pentru acest scrutin (de trei ori mai multe decât la precedentele alegeri) reprezintă o premieră pentru autoritățile germane din perspectiva amplorii organizatorice și a implicațiilor administrative. Cu toate acestea, cetățenii români vor putea să își exercite în condiții optime dreptul de vot.

Reamintim că termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către Autoritatea Electorală Permanentă a propunerilor de secții de votare în străinătate este 19 octombrie 2019.

Informații suplimentare:

Conform Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, MAE are atribuții administrativ-organizatorice în pregătirea și desfășurarea procesului de votare în străinătate. Astfel, MAE transmite eșalonat propuneri pentru înființarea secțiilor de votare în străinătate, iar AEP adoptă sau actualizează după caz lista secțiilor de votare din străinătate în termen de 3 zile de la fiecare comunicare. (comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: