Connect with us

Politica

EXCLUSIV! Candidații ALDE Constanța pentru alegerile parțiale, CONTESTAȚI în instanță

Publicat

la

Tensiunile din ALDE Constanța par să nu mai aibă finalitate. După circul legat de funcții, Congres, contestații și alte reclamații, alegerile parțiale le-au adus iar emoții liderilor de la Constanța, dar și candidaților la scrutinul din 5 noiembrie. “Ordinea.ro” a intrat în posesia unei informații conform căreia candidații ALDE pentru alegerile parțiale au fost contestați în instanță. Informația a fost confirmată, după multe încercări, rugăminți și apeluri telefonice transmise către mai marii structurii de la Constanța. Nimeni nu dorea să facă declarații în acest sens. Într-un final, aflăm de la secretarul general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti, care a avut acordul președintelui interimar al Organizației Județene, Andrei Gerea, că pentru toate cele trei unități administrativ teritoriale au fost contestate candidaturile de la ALDE.

“Au fost făcute contestații la cele trei UAT-uri pentru listele noastre de candidați. Motivul? O șicană, o aberație din partea unor persoane care stau cu fața la trecut și cu spatele către viitor, din partea unor persoane care trebuie să accepte că președintele la nivel national, de la Congres încoace, este domnul Călin Popescu Tăriceanu și la Constanța președinte interimar este domnul Andrei Gerea, prin decizia 27 din data de 27 aprilie 2017. Revenind la motive contestației depuse în instanță pentru candidații ALDE de la alegerile parțiale, unul dintre acestea se referă la faptul că documentul nu este semnat de domnul Mircea Banias, în condițiile în care domnul Banias nu mai este președinte ALDE Constanța, deși Biroul Executiv l-a numit pe domnul Gerea în funcția de președinte interimar până la organizarea alegerilor, documentul fiind semnat de președintele Tăriceanu. Mai departe, un alt doilea motiv al contestației depuse împotriva candidaților ALDE se referă la faptul că listele nu au fost validate de domnul Daniel Constantin, asta în condițiile în care nici domnul Constantin nu mai este membru ALDE, știut fiind și faptul că dumnealui promovează deja un alt partid, Pro România parcă… ”, a declarat liderul ALDE Constanța, Claudiu Ceti, pentru Ordinea.ro.

Logica este una simplă: există deja o contestație în instanță pentru Congresul în cadrul căruia Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președinte al ALDE și până la pronunțarea magistraților pentru acest caz, acesta are drept de semnătură, conform documentelor formațiunii politice. De precizat că, printre cei care au contestat Congresul se află și deputatul Mircea Banias, exclus din partid.

Întrebat cine semnează această contestație, Ceti a refuzat să ne ofere numele, însă prin declarația sa a lăsat să poată fi intuit de oricine: “Nu vreau să îl numesc pe cel care a semnat contestația, este un acolit al domnului Mircea Banias, o persoană trecută de a treia generație. Aceștia sunt oameni care nu pot veni cu o activitate politică serioasă și recurg la astfel de practici. Important este că noi am câștigat (chiar astăzi s-a pronunțat instanța) la toate cele trei contestații aducând argumente solide, pe cele reale. Oricum, lucrurile erau evidente în favoarea noastră.”

În aceste condiții, singurul om din spatele lui Banias la care te poți duce cu gândul este Anton Mangiurea. Acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă îi așteptăm comentariile pentru a lămuri situația.

Banias nu își mai asumă nicio contestație

Contactat telefonic pentru a lămuri acest aspect, deputatul Banias a declarat pentru Ordinea.ro că nu a semnat nicio contestație. “Nu am semnat așa ceva. Eu am semnat doar contestația de la Congres, îmi ajunge cu contestațiile”, ne-a spus Mircea Banias.

Ceti dă de pământ cu declarațiile lui Learciu

Daniel Learciu, președintele interimar al Organizației municipale al ALDE Constanța, a anunțat pe 5 octombrie că formațiunea va câștiga alegerile parțiale din județul Constanța. Astăzi, întrebat dacă are același entuziasm asemeni celui al colegiului Learciu, Ceti a firmat că ceea ce Learciu a declarat în cadrul conferinței de presă nu a fost decât să “dea încredere candidaților”.  (??!!) “Ceea ce a spus domnul Learciu a fost o informație pozitivă, o informație prin care le-am dat încredere candidaților… Nu ne comparăm noi cu PSD și PNL, noi mergem pentru rezultate bune, poate să și câștigăm. Nu vrem să mai mergem cu frâna de mână, cu diverse combinații făcute pe la spate. Ne-am organizat mult mai bine de data asta și toată munca pe care o depunem va crea niște fructe pentru anul 2020, pentru atunci când ne pregătim”, transmite Ceti.

Altfel, ei sunt candidații ALDE pentru parțialele din 5 noiembrie

Validați, nevalidați, contestați și încurajați să câștige alegeri după alegeri, ALDE se bazează la scrutinul din 5 noiembrie pe Nedelcu Lenuța, care va candida pentru funcția de primar al comunei Pantelimon, pe Ion Vasilache, care va candida pentru funcția de primar al comunei Bărăganu și pe o echipă de 14 candidați (11 titulari plus 3 supleanți) pentru Consiliul Local al comunei Mereni. Despre lista de la Mereni, Ceti ne informează că Dumitru Guriță este “cap de listă și cel care va iniția dialogul de după alegeri pentru formarea majorității în Consiliul Local și va fi propunerea noastră pentru funcția de viceprimar.”

citiți și:

Learciu zice că ALDE va câștiga alegerile parțiale în județul Constanța

Comments

comments

Politica

Cu tezele de doctorat la vedere! Stelian Ion cere ca lucrările premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu să fie analizate de urgență

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion îi solicită public președintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puțin moral, în care sunt implicați decidenții importanți în elaborarea și promovarea legilor educației – premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sorin Cîmpeanu, care sunt acuzați că au plagiat în lucrările de doctorat.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că „Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată”. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit președintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate. Îi solicit, de asemenea, să se asigure că în aplicarea „proiectului său de suflet” nu intervin interese personale ale unor decidenți politici.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Explicațiile lui Ciolacu despre schimbarea șefului Portului Constanța: Am găsit un dezastru acolo!

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să explice de ce a fost schimbat directorul liberal din Portul Constanța cu un PSD-ist. Ciolacu a susținut că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire. Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a majorat prognoza de creștere a inflației

Publicat

la data de

Scris de

Comisia Naţională de Prognoză a îmbunătăţit estimările de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5% pe fondul unei evoluţii mai bune a economiei în prima parte a anului, scrie Ziarul Financiar. PIB-ul în valoare nominală a fost majorat la 1.372,5 miliarde de lei. Inflaţia va creşte la 12,9% în acest an, peste estimarea anterioară de 9,7%. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre exporturi şi importuri, se va majora la 32,3 miliarde de euro, un nivel total nesustenabil, arată sursa citată. Exporturile ar urma să crească la 91,1 miliarde de euro, plus 22%, în timp ce importurile ar creşte la 123,4 miliarde de euro, plus 25,5%. Soldul contului curent, care include deficitul comercial plus surplusul înregistrat pe partea de servicii, ar urma să atingă 22 de miliarde de euro, reprezentând 7,9% din PIB. Cursul valutar este estimat la 4,95 lei/euro, evoluţie stabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: