Connect with us

Politica

Learciu zice că ALDE va câștiga alegerile parțiale în județul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Prezentă la Constanța unde a participat la deschiderea summit-ului “Drumul Mătăsii”, secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, s-a enervat peste măsură pe ziariștii prezenți la conferința de presă organizată la sediul ALDE din municipiul Constanța care insistau să știe motivul pentru care oamenii ies în stradă, în aceste zile, și le-a transmis că “tot timpul asta faceți”. Oprită din discursul de promovare parcă învățat ca pe o poezie, Maria Magdalena Grigore a spus că “politicul își regăsește necesitatea în prioritățile oamenilor”, iar ALDE are “un plan de acțiuni pe care îl vom implementa”. “Manifestările vin să ducă atenția de la lucrurile constructive pe care le avem în program”, a spus, printre altele, secretarul de stat de la Transporturi.

Tot pe discurs pozitiv, pe cât de bine le va merge românilor dacă vor avea încredere în proiectele celor aflați la Guvernare (PSD – ALDE n.r.) și cât de urțor vor fi rezolvare necazurile constănțenilor a fost și liderul Organizației Municipale al ALDE Constanța, Dumitru Daniel Learciu, care a anunțat că vor câștiga alegerile parțiale din județul Constanța, scrutin programat să se desfășoare pe data de 5 noiembrie. Astfel, Learciu a informat că ALDE Constanța va câștiga alegerile parțiale organizate, în județul Constanța, pentru funcția de primar în comunele Pantelimon și Bărăganu și va obține un scor de 40% în comuna Mereni, acolo unde vor avea loc alegeri parțiale pentru Consiliul Local.

“Avem șanse să câștigăm alegerile parțiale de la Pantelimon și Bărăganu și să obținem 40% în comuna Mereni, la Consiliul Local”, a declarat Daniel Learciu și a evitat să spună numele celor care vor intra în competițiile electorale parțiale din aceste localități. În acest sens, Claudiu Octavian Ceti, secretarul coordonator al Organizației ALDE Constanța a explicat că mâine se va desfășura ședința în cadrul căreia candidații vor fi validați de Biroul de conducere pentru ca mai apoi să fie organizată o conferință de presă pentru prezentarea acestora.

 

Comments

comments

Politica

(DOCUMENT) Guvernul modifică Strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

În etapa a doua de vaccinare sunt introduse persoanele cu handicap, persoane imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii. De asemenea, sunt incluse în etapa a doua persoanele fără adăpost. Totodată, centrele de vaccinare sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi direcţiile de sanătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Iată documentul:

HG 5

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorii şi deputaţii ar putea să se vaccineze anti-COVID la Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorii şi deputații s-ar putea vaccina anti-COVID în clădirea Parlamentului, atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat însă că resursa umană este limitată şi există o prioritizare, eforturile fiind concentrate în acest sens, informează Agerpres.

„Echipele mobile de vaccinare pot să asigure vaccinarea în mod deosebit a persoanelor din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, dar şi a anumitor categorii de persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz, se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă şi se constituie o echipă mobilă atât din resursa personalului medical propriu din acea unitate, la care se poate adăuga altă resursă umană, încât să se efectueze vaccinarea personalului şi la locul de muncă. Deci există şi această posibilitate, însă resursa umană, trebuie să înţelegem, este limitată. Există la acest moment o prioritizare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe şi, din acest punct de vedere, majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat dacă senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina la Parlament, Gheorghiţă a răspuns: „Atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, sigur că da”.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Primarii s-au înțeles cu premierul Florin Cîțu. 90% din cheltuielile cu asistența socială, suportate de Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

„Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală“, a spus Emil Boc.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: