Connect with us

Societate

Exercițiu pe nava Amalthia pentru activitățile de răspuns la poluările marine

Published

on

Astăzi, 4 octombrie, Autoritatea Navală Română participă cu 2 inspectori de specialitate din cadrul MRCC la un exercițiu alături de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA). Aceștia au astfel ocazia să se familiarizeze cu procedurile de la bordul navei pentru activitățile de răspuns la poluările marine.

Exercițiul se desfășoară pe nava Amalthia care este în contract de tip „stand-by” cu agenția EMSA si poate fi solicitată de autoritățile competente din România în cazul în care ar fi depășită capacitatea națională de răspuns la poluările marine majore cu hidrocarburi.

Procedura prevede ca în cazul mobilizării navei Amalthia, atunci când capacitatea națională de răspuns la poluare este depășită și se solicită asistență internațională, o persoană din cadrul Centrului Maritim de Coordonare al Autorității Navale Române este desemnată să fie prezentă la bordul navei atât timp cât aceasta participă la activitățile de răspuns la poluare, pentru a asigura coordonarea cu MRCC și cu celelalte nave implicate în operațiunile de răspuns.

Nava Amalthia, ca și toate navele aflate în contract cu EMSA, are planificate exerciții operaționale trimestriale, unul dintre ele fiind cel de astăzi.

Advertisement

”În conformitate cu HG 893/2006, pentru modificarea HG 1593/2002 privind aprobarea Planului Național de pregătire, răspuns și cooperare în caz de poluare marină cu hidrocarburi, Autoritatea Navală Română, prin Centrul Maritim de Coordonare/MRCC, coordonează Divizia pentru Operațiuni Maritime.

Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) are atribuții în domeniul siguranței și securității maritime, respectiv în domeniul prevenirii și combaterii poluărilor marine ce pot apărea în zona de responsabilitate a Comunității Europene, poate oferi statelor membre asistență în cazul poluărilor marine majore.”, au precizat reprezentanții Autorității Navale Române.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement