Conecteaza-te cu noi

Societate

Noi minibiblioteci stradale, inaugurate în Constanța

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța continuă lansarea minibibliotecilor stradale în orașul Constanța, în cadrul proiectului „Raftul verde”. Minibibliotecile se înscriu într-un circuit liber al cărții, fiind alimentate de voluntarii bibliotecii.

Astfel, în data de 5 octombrie, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, între orele 11.00 și 13.00, vor fi inaugurate alte trei minibiblioteci în vecinătatea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, Muzeului de Artă și Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Evenimentul va debuta cu discursul de inaugurare al prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, managerului Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța. La manifestare vor mai participa scriitoarea Veronica Iani, graficianul proiectului „Raftul verde”, Ioana Tudor, reprezentant al Librăriei „Dorian Gray”, echipa proiectului „Raftul verde”, condusă de bibliotecar Alina Grama, precum și elevi din Constanța, Ovidiu, Medgidia și Mangalia, membri ai proiectului CodeKids.

Situate în puncte cheie ale orașului, aceste mici biblioteci pline de culoare vor surprinde în permanență trecătorii ce vor putea evada din cotidianul monoton în lumea fascinantă și tihnită a lecturii.

Advertisement

Proiectul „Raftul verde”

Având la bază conceptul de booksharing, proiectul „Raftul verde” se înscrie într-o nouă tendință de îmbogățire a resurselor de lectură, aceea a schimbului sau tranzacțiilor libere de carte, între cititori.

Tot în cadrul proiectului „Raftul verde”, fie că doresc să doneze sau să primească o carte, să citească și să dea mai departe sau să facă un schimb echitabil, constănțenii au prilejul de a se întâlni lunar, în fiecare primă zi de miercuri, la sediul Bibliotecii, pentru a socializa prin intermediul cărții. Cititorii aleg tot mai mult această modalitate alternativă, gratuită și ecologică de procurare a cărților.

Proiectul are ca finanțator principal Consiliul Județean Constanța și este realizat în parteneriat cu Grupul Editorial RAO, Librăria „Dorian Gray” și Primăria Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions